
Sertésburger, mézes mustárral, ropogós hagymakarikákkal
Nézze meg Ön is, hogy készíti el Széll Tamás a tökéletes sertésburgert! Tanulja meg azt is, milyen szósszal és körettel lehet kiegészíteni ezt az ínycsiklandozó ételt!

Különleges hamburgerhúsaink mellé süssön hamburgerbucit otthon!
Készítsen Ön is aranybarna, friss hamburgerbucit! Széll Tamás receptjével minden húspogácsához egyszerűen és gyorsan elkészítheti a bucit, saját ízlése szerint!
Hozzávalók
- Belbake liszt - 600 g
- Tojás - 3 v 1 db
- Primadonna olívaolaj - 3 ek.
- Vita D'or napraforgóolaj -3 ek.
- Belbake szárított élesztő - 21 g (3 zacskó)
- Belbake kristálycukor - 3 ek.
- Golden Sun szezámmag - 1 ek.
- Fekete szezámmag - 1 ek.
- Kania pirított hagyma - 2 ek.
- Kania egész bors durvára aprítva -2 kk.
- Só - 2 kk.
Elkészítés
A cukrot elkeverjük 2,5 dl langyos vízzel és a száraz élesztővel. Ha a vízben feloldódott a cukor, hozzáadjuk a 3 tojást is. A lisztet külön elkeverjük a sóval. Lehetőség szerint asztali dagasztógépben vagy kézi habverő tésztadagasztójával kezdjük a tojásos-vizes keveréket összekeverni. Három-négy részletben adagoljuk hozzá a lisztet, majd az olajat is. Addig dagasztjuk, míg selymes, puha és egynemű lesz. Az edényt lefóliázzuk és hagyjuk duplájára kelni a tésztát.
A megkelt tésztát késsel 12-18 dkg-os darabokra vágjuk, attól függően, hogy mekkora bucikat szeretnénk. A kiadagolt tésztát tökéletes gömbölyű formákra gyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd kézzel kissé lelapítjuk. Ne rakjuk a tésztagombócokat túl szorosan, hogy a kelés és sütés közben ne érjenek össze! Fóliával letakarjuk és hagyjuk picit megkelni a bucikat. Ha szépen megkeltek, felvert egész tojással megkenjük, majd a tetejét megszórhatjuk ropogós hagymával, fekete és fehér szezámmaggal, durvára őrölt borssal, amivel csak szeretnénk.
200 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 12–15 percig sütjük, míg a buci aranybarna lesz. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, fóliába csomagolva akár napokig is tárolhatjuk. Mikor a hamburgert elkészítjük, félbevágjuk, a vágott felületét pedig grillen, serpenyőben, esetleg sütőben megpirítjuk.

Készítsen Ön is tökéletes marhaburgert otthon!
A tökéletes marhaburger többé nem titok! Széll Tamás receptjéből most megtudhatja hogy készítheti el a húst, a hozzá illő szószt és a többi összetevőt!
Hozzávalók
- Grill&Fun marha burger - 4 × 300 g
- Hamburgerbuci – 4 db
- Valley Spire cheddar sajt - 160 g
- Pikok baconszalonna - 12 szelet
- Kania majonéz - 10 ek.
- Dijoni mustár 1 ek.
- Hazánk kincsei erős darált paprika - 1 kk.
- Freshona csemegeuborka aprítva - 1 db
- Belbake kristálycukor - 5 csipet
- Dehér balzsamecet - 2 ek.
- Vita D'or napraforgóolaj
- Kania bors, frissen őrölt
- Só
A Lidl piac kínálatából:
- Petrezselyem, finomra vágva - 1 csokor
- Fokhagyma, reszelve - 1 gerezd
- Lilahagyma, vékonyra karikázva - 1 fej
- Madársaláta - 1 marék
- Édes koktélparadicsom - 12 szem
Tápérték egy adagban:
Energia: 1998 kcal
Fehérje: 81 g
Zsír: 143 g
Szénhidrát: 96 g
Elkészítés:
A majonézt, a mustárt, az erős paprikát, a finomra vágott petrezselymet, az aprított csemegeuborkát és a reszelt fokhagymát alaposan összekeverjük. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, ízesítjük sóval, cukorral, fehér balzsamecettel és hagyjuk pácolódni. A koktélparadicsomokat is vékonyra szeleteljük, szintén ízesítjük sóval, cukorral és az ecettel.
A hamburgerhúst enyhén sózzuk, borsozzuk és faszenes grillen vagy forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Közben megsütjük a szalonnát is külön, vagy együtt a hússal. Ha a hús elkészült és a szalonna már ropogós, elosztjuk ezeket a hús tetején, majd a sajtot is egyenlő arányban elosztjuk a húspogácsákon. 150 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tesszük és hagyjuk ráolvadni a sajtot.
Eközben a hamburgerbucikat félbevágjuk és száraz serpenyőben vagy parázson megpirítjuk a vágott felületüket. A buci alját vastagon megkenjük a fűszeres majonézzel, majd rátesszük a szalonnás-sajtos húspogácsákat. Ezután jöhet a pácolt lila hagyma és a paradicsom, majd egy kis madársaláta. Gazdagon kanalazunk a fűszeres majonézből a tetejére is, végül jöhet a buci teteje. Azonnal fogyasztjuk, kínálhatunk hozzá sült burgonyát vagy akár burgonyacsipszet is.