Banner

Zöldségek elő- és elkészítése

Zöldségek elő- és elkészítése


Az alapanyagok megfelelő előkészítése, elengedhetetlen a finom ételek elkészítéséhez! Nézze meg Ön is hogy kell a lehető legyorsabban pucolni, hámozni és a megfelelő méretre aprítani!

Zöldségek és gyümölcsök tárolása: hol és hogyan


Így tárolja helyesen a különböző zöldségeket és gyümölcsöket, hogy minél tovább frissek maradjanak!

Julienne vágás


Julienne, zsülien, sifonád...tényleg csak a profik tudják megcsinálni? Széll Tamás szerint nem! Tartson Ön is a Lidl Konyhával, és nézze meg, hogyan csinálják ezt a profi séfek!


Hagymavágás, hagymapucolás


Hagymapucolás és hagymavágás a legegyszerűbbtől a legprofibb technikákig! Tartson a Lidl Konyhával, ahol Széll Tamás megmutatja, hogyan sütik ezt a profi séfek!


Zöldségaprítás, -kockázás, -szeletelés, -hasábolás


Hogy készítsen házi hasábburgonyát? Hogyan kockázza fel a zöldségeket a legprofibb módon? És mégis miért olyan fontos a hatékony és pontos aprítás? Széll Tamás megmutatja!


Aszalt paradicsom házilag


Ínycsiklandó aszalt paradicsom koktél avagy "snack" paradicsomból! Széll Tamás megmutatja, hogyan is készítsd el ezt otthon, egyszerűen!


Paradicsom és paprika hámozása


Miért fontos a paradicsom hámozása? Hogyan készül a hámozott paprika? ....és hogy jön ehhez a lángszóró? Tartson Ön is a Lidl Konyhával, ahol Széll Tamás megmutatja, hogyan sütik ezt a profi séfek!

A tökéletes tökfőzelék rántással, habarással


Sokunk gyermekkorából fel-feldereng nagymamánk tökfőzeléke, és annak íze...de hogyan készítik ezt a profik? Lesse el Széll Tamás trükkjeit a Lidl Konyha Séftippjeiben!


Spárga pucolás és főzés


A spárga pucolása és főzése ezek után nem lesz kihívás Önnek sem! Tartson Széll Tamással a Lidl Konyhában, és nézze meg, hogyan csinálják ezt a profi séfek!


Citrom, narancs, grapefruit filézése


Citromfilé? Ctirusfilé? Narancsfilé? Sajátítson el egy igazi mesterfogást Széll Tamás technikái közül a Lidl konyha Séftippjeiben!


Fokhagyma pucolás, aprítás


Hogy pucoljunk fokhagymát? Milyenre vágjuk, ha pörköltalapba és milyenre, ha húslevesbe kerül? A Lidl Konyha Séftippjében ez is kiderül!


Tasakban és fóliában sült fokhagyma


Pirított vagy sült fokhagyma házilag? Mi sem egyszerűbb! Lesse el Széll Tamás trükkjeit a tökéletes sült fokhagymáról a Lidl Konyha Séftippjeiben!


Gomba hámozása, pirítása


Legyen szó hazai csiperkéről, vagy az egzotikus shiitake és shimeji gombákról, itt mindent megtudhat a gomba tisztításáról, aprításáról és pirításáról. Sőt, még egy gomba sauté recepttel is gazdagabb lesz!


Ananász hámozása, darabolása


Ön is fogta már a fejét, amikor nem sikerült fröcsögés-tocsogás-faragás nélkül szépen meghámozni egy ananászt? Tartson Széll Tamással a Lidl Konyha Séftippjeiben és mindez a múlté lesz!


Avokádó pucolása gyorsan, egyszerűen


Egészséges, tápláló, isteni pirítóson vagy guacamolé-n, de pucolni nem egyszerű . Mi az? Hát persze, hogy az avokádó!


Házi zöldfűszerek készítése


Snidling, petrezselyem, petrezselyemszár, kakukkfű, rozmaring és bazsalikom aprítása!


Kókuszdió feltörése


Kalapács? Láncfűrész? Egy nagy kő? Mégis hogyan törjünk fel biztonságosan, professzionálisan egy kókuszdiót?


Zöldségalaplé készítése


Mi az a zöldségalaplé? Hogy készíthetjük el a legjobban és a legegyszerűbben?


Ehető virágok, virágsaláta


Ehető virágok? Bizony, nem csak illatosak és szépek, de finomak is! Nézzük mely ehető virágokkal találkozhatunk a hazai réteken és a Lidlben!