A böngésző nem támogatott
-
Széll Tamás receptvideója -
Széll Tamás receptvideója
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók
- Confeira méz - 3–4 ek.
- Mustár - 1–2 ek.
- Fűszerpaprika - 1 kk.
- Húsfarm csirkeszárny - 500 g
- Pilos joghurt - 1,5 dl
- Citrom, leve és héja - 1 db
- Petrezselyem - 1 köteg
- Snidling, apróra vágva - 1 köteg
- Madárbegysaláta - 1 marék
- Rukkola - 1 marék
- Római kötözősaláta - 1 fej
- Koktélparadicsom - 8–10 szem
- Lila hagyma - 1 db
- Sárgarépa - 1 db
- Uborka - 1 db
- Cukkini - 1 db
- Primadonna olívaolaj - 6–7 ek.
- Kania frissen őrölt fekete bors - ízlés szerint
- Castello só - ízlés szerint
Elkészítés
Csirkeszárny
Kevés mézet, mustárt, csipet fűszerpaprikát, olívaolajat, sót és borsot összekeverünk. Beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezgetjük a szárnyakat, előmelegített, 190 °C-os sütőben sütjük, míg szépen megbarnul és egyúttal meg is puhul. Ez nagyjából 25 perc. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk a salátával.
Kevert saláta
A joghurtöntethez a joghurtot kevés citromlével, reszelt citromhéjjal, finomra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, sóval és borssal ízesítjük. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a saláta.
Tetszőleges zöldeket, zöldségeket válogassunk, amit megkívánunk, pl.: madárbegysalátát, rukkolát, római kötözősalátát, koktélparadicsomot, lila hagymát, sárgarépát, uborkát, cukkinit stb. Mindent előkészítünk: a salátát megmossuk, átválogatjuk, a lila hagymát cikkekre, a cukkinit, a sárgarépát, az uborkát hámozóval vékony szalagokra vágjuk. Ha mélyíteni szeretnénk a saláta ízét, a cukkinit mindenképpen pirítsuk meg a lila hagymával és a vékonyra szelt sárgarépával! Várjunk, míg egy picit kihűl, csak azután keverjük a hozzá a többi hozzávalót!
Meglocsoljuk a joghurtos öntettel, és azonnal fogyasztjuk a csirkeszárnnyal.