danger
A böngésző nem támogatott

A böngésző nem támogatott

 • Kölesgolyó
  Kölesgolyó

  Kölesgolyó

  A köles ideális nasi, mivel élelmi rostban gazdag, így megfelelő mennyiségű folyadékkal együtt fogyasztva jóllakottságérzetet biztosít. Gluténmentes, kedvező aminosav-összetételű, könnyen emészthető gabonaféle, amelynek étrendbe építése gyulladásos állapotok esetén is kedvezű hatású lehet.

 • Zöldségek, gyümölcsök
  Zöldségek, gyümölcsök

  Zöldségek, gyümölcsök

  A gyümölcsök és zöldségek számos létfontosságú tápanyag nélkülözhetetlen forrásai. Különösen értékes vitamin-, ásványianyag- és rosttartalmuk. Mindezen tápanyagok szükségesek ahhoz, hogy gyermekeink egészségesek és energikusak legyenek.  Az általános iskolás korosztály számára naponta legalább 4 adag gyümölcs vagy zöldség fogyasztása ajánlott. Ebből minimum 1 adag friss vagy nyers legyen. A burgonya nem számítható be a napi négy adagba.

 • Olajos magvak
  Olajos magvak

  Olajos magvak

  A natur (sótlan) olajos magvak (dió, mandula, tökmag, napraforgómag, stb.) mértékletes fogyasztásának összetételüknek köszönhetően számos pozitív hatása lehet szervezetünkre, többek között a szív- és érrendszer egészségére, illetve az immunrendszerre is. Élelmi rostok, fehérjék, jótékony zsiradékok mellett jelentős mennyiségben található bennük kalcium, cink, magnézium, kálium, réz, vas és szelén, valamint E- és számos B-vitamin is.

 • Mézes müzliszelet
  Mézes müzliszelet

  Mézes müzliszelet

  A müzliszelet is több természetes összetevőt tartalmazó, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel, amelyben ideális esetben egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben található hozzáadott cukor, méz, illetve adalékanyagok (aroma, tartósítószer stb.). Házilag is könnyel elkészíthető, tökéletes nassolni való.

 • Smoothie
  Smoothie

  Smoothie

  A smoothie és a turmix közötti legfőbb különbség, hogy előbbi nem tartalmaz tejterméket, így sem tejet vagy joghurtot. Kizárólag gyümölcs vagy zöldség, esetleg némi fűszer, ízesítő elegye alkotja a receptet.  A gyerekek körében is nagyon közkedvelt ital, kiegészíthető magvakkal (len-, szezám-, napraforgó-, tökmaggal, stb.), vagy akár zab-, illetve búzakorpával, esetleg apró szemű zabpehellyel is.