A böngésző nem támogatott
-
SZÉLL TAMÁS RECEPTVIDEÓJA -
SZÉLL TAMÁS RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 20 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 8 adag
Hozzávalók
- Dulano bio parasztsonka - 160 g
- Grafschafter bio napraforgókenyér - 500 g
- Vita d’or bio repceolaj - 1 dl
- Promienna napraforgóolaj - 1 dl
- Tojássárgája - 2 db
- Pilos tejföl, zsíros - 3 ek
- Citrom leve - 1/2 db
- Douc de Coeur Dijoni mustár - 1 ek
- Porcukor - 1 kk
- Lilahagyma, finomra vágva - ½ fej
- Fokhagyma (1 db apróra vágva, 1 db egészben) - 2 gerezd
- Újhagyma zöldje, aprítva - 2 szál
- Freshona csemegeuborka, aprítva - 1-2 db
- Kapor, finomra vágva - 1 köteg
- Petrezselyem, finomra vágva - 1 köteg
- Snidling, apróra vágva - 1 köteg
- Tojás, egész - 4 db
- Rukkola saláta - 2-3 nagy marék
- Castello só - ízlés szerint
- Kania frissen őrölt feketebors - ízlés szerint
Elkészítés
Először a remoulade mártást készítjük el, ehhez repce- és napraforgóolajat használunk vegyesen.
A tojássárgájából majonézt készítünk, ehhez a sárgáját folyamatosan kevergetve, apránként csurgatjuk az olajat, majd ahogy sűrűsödik és fehéredik, a végén ízesítjük a mustárral, citromlével, sóval, porcukorral és borssal. Ha elkészült a majonézalap, jöhet az összes többi hozzávaló, a tejföl, a finomra vágott lilahagyma és fokhagyma, az újhagyma zöldje, az apróra vágott csemegeuborka, a frissen aprított kapor, a petrezselyem és a snidling.
Ha elkészült, jöhet is a szendvics:
a kenyeret szárazon kicsit megpirítjuk egy serpenyőben vagy kenyérpirítóban, felületét vékonyan bedörzsöljük fokhagymával. Ráterítjük a sonkaszeleteket, sütünk rá egy gyors tükörtojást, gazdagon megszórjuk rukkola salátával, végül gazdagon kanalazunk rá a remoulade mártásból. Azonnal fogyasztjuk!