A böngésző nem támogatott
-
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA -
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 2-4 adag
Hozzávalók
- Combino spagetti - 25 dkg
- Primadonna olívaolaj - 2 ek
- Fokhagyma, vékonyra szeletelve - 4 gerezd
- Petrezselyem - 2+2 csokor
- Mikado nyers, darált csípős paprika - 1 ek
- Újhagyma, vékonyra karikázva - 1 csokor
- Szardínia napraforgóolajban - 2 doboz
- Biocitrom (kezeletlen) reszelt héja - 1 nagy db
- Promienna napraforgóolaj
Elkészítés
A tésztát lobogó, forró sós vízben feltesszük főni. Közben elkészítjük a tésztáravalót: egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és a szardínia növényi olaját, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, 1 csokor finomra aprított petrezselymet, a csípős paprikát, a felkarikázott újhagymát, dinszteljük. Hozzáadjuk a villával darabokra szedett szardíniát, majd a reszelt citromhéjat. Amikor al dente állagúra főtt a tészta, leszűrjük, és a chilis szardíniához keverjük, végül hozzáadunk még egy csokor finomra aprított petrezselymet. A tetejére különleges, ropogós petrezselymet halmozunk, amihez a petrezselyemleveleket alaposan leszárítgatjuk, majd forró olajban ropogósra kisütjük (ezt előre is el lehet készíteni).