A böngésző nem támogatott
-
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA -
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók
- Kacsamell - 2 db
- Lila hagyma - 2 fej
- Kígyóuborka - 1 db
- Mangó - 1 db
- Szívsaláta - 2 db
Öntet
- Mikado szójaszósz - ½ dl
- Zöldcitrom, leve és héja - 2 db
- Nádcukor - 2 ek.
- Chilipaprika, friss - 1 db
Tetejére
- Kesudió vagy mogyoró, pirított - 5 dkg
- Castello só - ízlés szerint
- Kania bors - ízlés szerint
Elkészítés
Megsütjük a kacsamellet: vékonyan beirdaljuk a bőrt, sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé, serpenyőbe tesszük, és néhány percig sütjük, hogy kissé kisüljön a zsírja. Megfordítjuk, a húsos felét is kissé megpirítjuk, majd 160 °C-os sütőben 12–14 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Szeletelés előtt tíz percig pihentetjük, majd vékonyra felszeleteljük. A kacsát akár előre is megsüthetjük, és hidegen szeletelhetjük.
Az uborkát meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. A mangót meghámozzuk és felkockázzuk. Az öntethez összekeverjük az összes hozzávalót. Összeforgatjuk a vékonyra szeletelt kacsamellel, uborkával, lila hagymával, mangóval és a darabokra tépkedett szívsalátával. A tetejét megszórjuk pirított kesudióval vagy mogyoróval.