A böngésző nem támogatott
-
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA -
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- Kistestű tyúk, szétbontva - 1 db
- Castello só - ízlés szerint
- Kania bors - ízlés szerint
- Primadonna olívaolaj - ízlés szerint
- Hagyma, vékonyra szeletelve - 1 db
- Fokhagyma, vékonyra szeletelve - 1 db
- Sárgarépa, vastagabb karikákra szeletelve - 3 db
- Szárzeller, felkarikázva - 3 db
- Neszmélyi Hilltop Irsai Olivér - 2 dl
- Húsleves, leszűrt (a tyúk aprólékából) - 5 dl
- Rozmaring - 4 ág
- Méz - 1 tk
- Fehérszőlő, zamatos - 2 fürt
Elkészítés:
A tyúkdarabokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Kivesszük őket, félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben pirultak, üvegesre dinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát és a feldarabolt szárzellert.
A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk. Hozzáadunk két friss rozmaringágat és kevés mézet. A húst és a zöldséges ragut áttesszük egy vastag falú (pl. öntöttvas) lábasba, az edényt szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 200 Celsius-fokon 45 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk.
Amikor elkészült, tálalás előtt hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket. Friss kenyérrel és fehérborral kínáljuk.