A böngésző nem támogatott
Kókusztejes panna cotta vaníliás ananászraguval
-
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA -
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 20 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- Zselatinlap - 3 db
- Kókusztej - 6 dl
- Nyírfacukor - 4 dkg
- Castello só - 1 csipet
- Ananász, friss - ½ db
- Zöldcitrom leve és héja - 1 db
- Citrom leve - ½ db
- Belbake vaníliarúd - 1 rúd
- Méz - 3 ek
- Maracuja, friss - 2 db
Elkészítés:
A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a kókusztejet forráspontig melegítjük a nyírfacukorral és egy csipet sóval. A zselatinlapokat alaposan kinyomkodjuk, majd a meleg folyadékhoz adjuk, elkeverjük. 4 mutatós üvegpohárba töltjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Az ananászragut másnap készítjük el. A fél ananászt apró kockákra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a zöldcitrom levével és reszelt héjával, a citrom levével, a vanília kikapart magjaival és a mézzel. A maracuját félbevágjuk, a magokkal együtt kikanalazzuk a gyümölcsöt, és szintén az ananászhoz keverjük. Tálaláskor a panna cotta tetejére halmozzuk.