A böngésző nem támogatott
-
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA -
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók
- Banán, érett, puha - 3 db
- Eper - 40 dkg
- Nordwaldtaler zabpehely - 10 dkg
- Confeira méz - ½ dl
- Primadonna olívaolaj - 3 ek.
Elkészítés
A banánokat felkarikázzuk és mélyhűtő tasakban a fagyasztóba tesszük, lefagyasztjuk. Felhasználás előtt 5 percig állni hagyjuk. Egy turmixgépbe tesszük és elkezdjük turmixolni. Először nehezen fog menni, aztán egyre könnyebben, a banán állaga olyan lesz, mint egy extrakrémes fagylalté. Amikor ilyen, hozzáadjuk az epret, és tovább turmixoljuk, néhány szép eper kivételével, amit félreteszünk a díszítéshez. Műanyag tálkába öntjük, és kissé visszafagyasztjuk, hogy megdermedjen (de azonnal is lehet fogyasztani).
A mézet és az olajat összemelegítjük, hogy folyékony legyen, összekeverjük a zabpehellyel, majd kiöntjük egy tepsire és 170 °C-on 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Teljesen lehűtjük, akkor válik ropogóssá. Használhatjuk joghurtra, müzlibe, vagy fagylaltokra, krémekre szórva.