A böngésző nem támogatott
-
SZÉLL TAMÁS RECEPTVIDEÓJA -
SZÉLL TAMÁS RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók
- Carré de l'Est sajt - 2*250 g
- Sárgarépa, zsenge, rudacskákra vágva - 3 szál
- Vöröshagyma, cikkekre vágva, majd leveleire szedve - 1 fej
- Fehérkáposzta, cikkekre vágva - 1/4 fej
- Édeskömény, cikkekre vágva - 1 db
- Ecet - 2 dl
- Víz - 2 dl
- Kristálycukor - 100 g
- Castello só - 1 kk
- Fokhagyma, tisztítva - 4 gerezd
- Fit and well barna bagett - 16 szelet
- Madársaláta - 3 nagy marék
- Lilahagyma, vékonyra szelve - 1/2 fej
- Citrom leve - 1 db
- Primadonna olívaolaj - 1 ek
Elkészítés
A savanyított zöldségekhez a répát, káposztát, édesköményt, hagymát szépen előkészítjük és daraboljuk, közben felforraljuk az ecetet, cukrot és vizet is. Ha felforrt, beledobjuk a zöldségeket, két percig forraljuk és hagyjuk szobahőmérsékleten langyosra hűlni. Ezt követően akár elrakhatjuk csatos üvegekbe és hetekig eláll hűtőben, hogy mikor kell, csak elő kelljen kapni!
A sajthoz a sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra, közben a sajtot kicsomagoljuk, egy méretben hozzá passzoló kisebb tűzálló edényt kibélelünk egy kis gyűrött sütőpapírral, dobunk mellé pár gerezd fokhagymát, visszahajtjuk a sütőpapírt, tűzőgéppel megtűzzük és betesszük a sütőbe, míg átforrósodik, és sajt külső penészes kérge kissé megpirul, ropogóssá válik. (Nagyjából 20 perc. Egy sajtot két főre célszerű számolni!)
A sajt sütésének utolsó pillanatában dobjunk be a sütőbe pár szelet bagettet is!
Miközben sül a sajt, egy kis kevert salátát is készítünk:
Negyed cikk lilahagymát hajszálvékonyra aprítunk, elkeverjük a madársalátával.
A forró, sütőből kikerülő sajtot azonnal tálaljuk a hűvös savanyított zöldségekkel, mellé a tunkolnivaló bagettet, illetve a friss harsogó madársalátát is, amit csupán pár csepp citrommal, pár csepp olívával ízesítünk az utolsó pillanatban!