A böngésző nem támogatott
Spaghetti all’Amatriciana
-
Spaghetti all’Amatriciana -
Spaghetti all’Amatriciana
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- Tiradell spagetti - 40 dkg
- Primadonna olívaolaj - 1 ek
- Húsos tokaszalonna (vagy más, kicsit zsírosabb füstölt szalonna) - 12 dkg
- Freshona paradicsomszósz - 1 üveg
- Chili, friss, kimagozva, finomra aprítva - 2 db
- Fokhagymagerezd, reszelve - 2 db
- Lovilio parmezán (egészben, frissen reszelve) - 6 dkg
Elkészítés:
A spagettit feltesszük sós vízben főzni, és al dente állagúra főzzük. Közben elkészítjük a szószt: egy serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát (nem kell ropogósra sütni), szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a chilit és a fokhagymát, majd ráöntjük a paradicsomszószt.
Erős lángon kissé beforraljuk, hogy sűrű legyen. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészült a tészta, átforgatjuk a paradicsomszószban, szükség szerint néhány evőkanálnyi főzővizet adunk hozzá. Hozzáadjuk a parmezán felét, azzal is összekeverjük. Azonnal tálaljuk, a szalonnával és a reszelt parmezánnal megszórva.