A böngésző nem támogatott
Sült tejbegríz tejszínnel és fahéjjal, laktózmentesen
-
SZÉLL TAMÁS RECEPTVIDEÓJA -
SZÉLL TAMÁS RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- Pilos tej, laktózmentes - 8 dl
- Pilos tejszín, laktózmentes - 1-1,5 dl
- Milbona/Pilos vaj, laktózmentes - 40 g
- Castello búzadara - 4 ek
- Castello kristálycukor - 2 ek
- Castello porcukor - 2-3 ek
- Castello só - 2 nagy csipet
- Mikado fahéj - néhány csipetnyi
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a cukorral és a sóval, közben habverővel folyamatosan kevergetjük, szinte habosítjuk. Ha felforrt, apránként adjuk hozzá a búzadarát. Alacsony fokozaton, állandóan kevergetve, éppen csak forrdogálva főzzük legalább 8-10 percig, míg a dara maradéktalanul megpuhul, és nem akar már sok folyadékot magába szívni!
Ha elkészültünk, lehúzzuk a tűzről, és még forrón hozzáadjuk vajat és a tejszínt. Teljesen simára keverjük.
Tűzálló tálkákba töltjük, a tetejét kevés porcukorral meghintjük, és grill fokozatra állított sütőben sütjük 200 Celsius-fokon néhány percig, míg szépen hólyagosodik, pirul a teteje.
Ha elkészültünk, forrón tálaljuk, fahéjjal gazdagon megszórjuk.