A böngésző nem támogatott
-
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA -
MAUTNER ZSÓFI RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 80 perc
- Nehézség: közepes
- Mennyiség: 6 adag
Hozzávalók
- Fejeskáposzta - 2 közepes db
- Castello só - 2 ek
- Baroni húsos füstölt szalonna - 10 dkg
- Pikok Pannónia kolbász, csípős - 10 dkg
Töltelék:
- Húsfarm light darált sertéshús - 300 g
- Castello kukoricadara - 40 g
- Mikado pirospaprika - 1 nagy ek
- Castello só - ízlés szerint
- Kania bors - ízlés szerint
- Freshona (püré) paradicsomszósz, natúr - 1 l
Elkészítés
Előkészítjük a káposztát: külső leveleit óvatosan lefejtjük, 12 ép levelet kell kapnunk. A torzsát eltávolítjuk, a megmaradt káposztát vékonyra gyaluljuk. Nagy tálban besózzuk 2 evőkanál sóval, és állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Alaposan kinyomkodjuk, és átöblítjük. A 12 levelet forró, lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. Egy másik megoldás: az egész káposztafejet tesszük a forró vízbe, és néhány percig főzzük, így könnyen egyben leválnak a levelei.
A töltelékhez összekeverjük a darált húst, a kukoricadarát és a paprikát, megsózzuk, megborsozzuk. Egy-egy evőkanál tölteléket helyezünk a levelek alsó részére, a két szélét felhajtjuk, majd szorosan feltekerjük. A kinyomkodott aprókáposztát egy nagy lábas aljára tesszük. Körben a tetejére helyezzük a töltött káposztákat, mellészórjuk a füstölt szalonnacsíkokat és a kolbászkarikákat. A tetejét befedjük az aprókáposztával.
Ráöntjük a paradicsomszószt, és annyi vizet, hogy ellepje a káposztákat, kb. 400 ml-t. 45-60 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.