danger
A böngésző nem támogatott

A böngésző nem támogatott

 • Mautner Zsófi | Lidl Magyarország
  Mautner Zsófi | Lidl Magyarország

  Mautner Zsófi

  Mautner Zsófi a hazai gasztronómia egyik legszínesebb és legsokoldalúbb személyisége. Népszerűségét a 2005-ben indított gasztroblogjának, a Chili és Vaníliának köszönheti. Később számos magazinban is publikált, hosszú éveken át tévés főzőműsort vezetett.
  Zsófi közgazdász, hat nyelven beszél, 2009-ben viszont sikeres brüsszeli diplomatapályáját cserélte fel szenvedélyére, a gasztronómiára. Azóta hét, javarészt sikerlistás szakácskönyvet írt, rengeteg kulináris és gasztrokulturális projekt ötletgazdája, közreműködője vagy résztvevője, igazi aktív egyéniség. Gyakran nemzetközi könyvfesztiválok és rendezvények vendégeként tart főzőbemutatókat. Receptjeit sok ezren követik és főzik, vele főzni a rajongói szerint olyan, mintha mindig ott állna az ember mellett egy segítőkész barátnő.
  Zsófi rengeteget utazott, évekig élt külföldön, így világkonyháját sok, nemzetközi ihlet jellemzi, amelyet igyekszik beépíteni a hétköznapi, magyar konyhába is. Szenvedélyes fűszerrajongó, imádja, ha egy étel egyszerre csípős és édes, krémes és ropogós, egyszóval változatos és színes, ízben és állagban egyaránt. Több száz kötetes szakácskönyvgyűjteménnyel büszkélkedhet, kedvencei a régi magyar receptes kötetek, amelyeket rendkívül inspirálónak tart.

 • Széll Tamás | Lidl Magyarország
  Széll Tamás | Lidl Magyarország

  Széll Tamás

  Széll Tamás az egyik legtehetségesebb és legjobb magyar séf. Kilenc évig az Onyx étterem konyhafőnöke, ahol főztjét 2011-ben egy Michelin-csillaggal jutalmazta a világhírű étteremkalauz. Pályájának másik csúcspontját a 2017-es Bocuse d’Or verseny jelenti. Miután a 2016-os, Budapesten rendezett európai döntőn győzelmet aratott, 2017-ben, a lyoni Bocuse d’Or világdöntőn a magyar csapattal a 4. helyezést sikerült elérniük, valamint hazahozták a megtisztelő legjobb hústál különdíját, és a legjobb poszterért járó elismerést is.
  Séfünk gyerekkora óta szakácsnak készült, ízlését édesanyja és nagymamája házias főztje határozta meg, ehhez jött a képzése során szerzett gyakorlat, valamint a neves külföldi éttermekben gyűjtött tapasztalat. Tamás higgadt, szerény, ugyanakkor határozott személyiség, ha akad egy kis szabadideje, felkapja a pecabotot, és meg sem áll az első horgásztóig. Szenvedélyes filmrajongó, imádja a jó pizzát, de egy vadregényes kalandtúrától sem retten meg.
  Perfekcionista, precíz, ételeit maximális alázattal és fegyelemmel készíti. Receptjeit is ez jellemzi, legyen szó egy éttermi eleganciával bíró fogásról, vagy akár a nagymamája receptje alapján készülő, zseniális szilvás gombócról.
  Jelenleg a Stand25 bisztró társtulajdonosa, ahol hagyományos piaci környezetben, szabad szellemben, mindig egy kis Széll Tamás-féle csavarral igyekszik a magyar konyha remekeiből ihletet meríteni.