A böngésző nem támogatott
-
SZÉLL TAMÁS RECEPTVIDEÓJA -
SZÉLL TAMÁS RECEPTVIDEÓJA
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: könnyű
- Mennyiség: 30 db
Hozzávalók:
Pilos túró - 0,5 kg
Castello liszt - 25-30 dkg + a tészta nyújtásnál egy kevés
Tojás - 2 db
Castello porcukor - 3 ek + a szóráshoz
Castello só - 2 kk
Castello szódabikarbóna - 1 kk
Belbake sütőpor - 1 kk
Primadonna napraforgóolaj - 1 l
Maribel gyümölcs lekvár - ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a vaníliás porcukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a túrót, a tojást. Csipet sóval ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, egy tömböt formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
Ha eleget pihent a tészta, lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk, lyukas közepű linzerszaggatóval kiszúrjuk, és forró olajban szép aranybarnára sütjük. Itatós papíron leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és még langyosan meghintjük porcukorral. Piros bogyós gyümölcslekvárral kínáljuk, amit akár nyárról tettünk el, vagy készen vásárolunk: málna, eper, áfonya, szeder vagy vegyes gyümölcs.