A böngésző nem támogatott
A böngésző nem támogatott
A böngésző nem támogatott
Almakompót:
A túrót kikeverjük a sóval, porcukorral, reszelt citromhéjjal és egy tojással. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a masszából egy evőkanállal egy-egy kupacot teszünk bele, amely kissé elterül. Kb. 10 cm átmérőjű korongokat kapunk. Mindkét oldalán néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. Az almakompóthoz egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet és a nádcukrot, kissé karamellizáljuk. Az almát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és a vajhoz adjuk. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé levet enged, megpuhul, de még kissé ropogós marad.
Könnyed, gyümölcsös, édes olasz pezsgő
749Ft0,75 l 1 l = 999 FtÉdes fehérbor
1699Ft0,5 l 1 l = 3398 Ft