A Lidl alkalmazás adatkezelési tájékoztatója

(Verzió 3.0; Dátum: 2020.07.09.)

Köszönjük, hogy letöltötte a Lidl applikációját és külön köszönjük érdeklődését az alkalmazással összefüggő adatvédelmi tudnivalók iránt. Célunk, hogy az applikáció használata során minden esetben kellemesen és biztonságban érezze magát és, hogy az adatvédelmi elköteleződésünket ügyfeleink az igényeiknek való megfelelés védjegyeként is tekintsék.

Ez az adatvédelmi tájékoztató minden információt tartalmaz arról, hogy személyes adatait az alkalmazás használata során a Lidl hogyan használja, gyűjti, tárolja, együttesen kezeli. Hogy mindjárt az elején rögzítsük, a személyes adatok olyan információk, amelyek azonosított vagy azonosítható természetes személyekre vonatkoznak. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, alapján azonosítható. Az adatvédelem és így a Lidl adatkezelési tájékoztatójának a törvényi alapját elsősorban a 2018. május 25. napjától alkalmazandó általános adatvédelmi rendelet (GDPR) képezi.

Tartalom

I. Áttekintés
  A). Alkalmazás letöltése adott platformon keresztül
  B). Hozzáférés a mobil eszköz funkcióihoz és érzékelőihez
    Helymeghatározó adatok (profilalkotás)
    Kamera (képek és videók készítése)
    A vezeték nélküli kapcsolat (W-LAN) információk
    Egyéb eszközfunkciók vagy eszközérzékelők/szenzorok
  C). Alkalmazás használatának elemzése és reklámozás – Profilalkotás -
    Google Analytics
    adjust
    Push értesítés az Accengage segítségével
Címzettek / címzettek kategóriái:
II. Címzettek az EU-n kívül
III. Az Ön, mint Érintett jogai
  Az érintett hozzáférési joga a GDPR 15. cikke alapján:
  Helyesbítéshez való jog a GDPR  16. cikke alapján
  Törléshez való jog a GDPR 17. cikke alapján
  Az adatkezelés korlátozásához való jog a GDPR 18. cikke alapján
  Adathordozhatósághoz való jog a GDPR 20. cikk alapján
  Tiltakozáshoz való jog a GDPR 21. cikke alapján
IV.  Kapcsolattartók

I. Áttekintés

A Lidl applikáció használatával kapcsolatos adatkezelés alapvetően három kategóriába sorolható:
a) az alkalmazás letöltésekor a szükséges információkat továbbítjuk az adott platformra (App Store; Google Play)
b)  különböző funkciók, pl.: a közelben lévő Lidl üzletek megtalálásához a felhasználónak hozzáférést kell biztosítania mobil eszközének funkcióihoz és érzékelőjéhez (helymeghatározás);
c)  az alkalmazás segítségével információk cserélődnek a készüléke és a Lidl szerver között. Ezek személyes adatok is lehetnek (pl. IP cím).

Az így összegyűjtött információk többek között az alábbi indokokból kerülnek felhasználásra: 
- a vásárlás megkönnyítése a Lidl áruházban;
- az alkalmazás optimalizálása;
- általános reklámhirdetések, akciók megjelenítése.

A). Alkalmazás letöltése adott platformon keresztül

A Lidl applikáció letöltésekor különösen az alábbi adatokat kezeli automatikusan az érintett platform üzemeltetője (Apple App Store, Google Play):

• felhasználónév a platformban
• a platformon tárolt e-mail cím
• ügyfélszám
• az alkalmazás letöltésének ideje
• fizetési információk és
• egyedi eszközkód.

A fenti adatkezelésre a Lidl-nek nincs ráhatása, így ezért felelősséget sem tudunk vállalunk. Az adatkezeléssel kapcsolatos további információk az adott platform üzemeltető adatvédelmi tájékoztatójában találhatók meg:
A Google Play Áruház adatvédelmi tájékoztatója: https://policies.google.com/privacy?hl=hu&gl=hu
Az Apple App Store adatvédelmi tájékoztatója: 
https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/

 

 

A Lidl alkalmazás használata

 

 

Az adatkezelés célja

Az alkalmazás célja, hogy a letöltését követően útközben és minél gyorsabban megtalálja az Önhöz legközelebb eső Lidl áruházat,  folyamatosan értesüljön a legújabb akcióinkról, új termékeinkről/ termék családjainkról, ajánlatainkról.  

A Lidl applikáció használatával automatikusan és az Ön közreműködése nélkül továbbításra kerül szervereinkre:
• a mobil eszköz (tablet, okostelefon stb.), amelyről elindítja alkalmazásunkat
• a mobil eszköz IP-címe
• a hozzáférés, használat napja és ideje
• az ügyfél kérése
• a HTTP válaszkód
• az átvitt adatmennyiség
• az alkalmazás verziója.

Ezek az adatok átmenetileg egy úgynevezett naplófájlba kerülnek a következő célokra:
• rendszervédelem,
• hibaelemzés,
• visszaélésszerű vagy csalárd magatartás megelőzése.

A személyes adatok (pl. IP cím) kezelésének jogalapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja. A Lidl jogos érdeke, hogy minél kényelmesebben tudja elérni Vásárlóit, akár útközben, asztali gép nélkül. Biztosítsa a Vásárlók számára az azonnali értesülés lehetőségét a legfrissebb akcióikról, termékeikről, ajánlatairól.

Az IP cím e tekintetben legfeljebb relatív személyes adatként kezelhető, mely nem tesz lehetővé konkrét személyazonítást. 

A tárolási időtartam / a tárolási időtartam meghatározásának kritériumai:
Az adatok (pl.: IP-cím) 14 napos időtartamra kerülnek tárolásra, majd azt követően automatikusan törlődnek.

B). Hozzáférés a mobil eszköz funkcióihoz és érzékelőihez

Helymeghatározó adatok

Amennyiben Ön a Lidl applikáció használata során vagy a mobil eszközének a beállításaiban az úgynevezett geolokalizációt az „Engedélyezem” párbeszéd panelben engedélyezte, úgy a Lidl használja ezt a funkciót ahhoz, hogy az Ön aktuális tartózkodási helyéhez legközelebb álló Lidl üzletet megjeleníthessük Önnek. A megjelenítés során profilalkotásra nem kerül sor, tekintettel, hogy a funkció során nem történik személyre szabott reklámküldés vagy termékmegjelenítés. 

A tartózkodási helyének kezelésének jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájárulása.

A tárolási időtartam / a tárolási időtartam meghatározásának kritériumai:

A tartózkodási helyadatok az alkalmazásunk bezárást követően törlésre kerülnek.
Tájékoztatjuk az alkalmazás használóját, hogy a GDPR 22. cikk értelmében a profilalkotással szemben megilleti a tiltakozáshoz való jog, ehhez elegendő a geolokalizáció deaktiválása a mobil eszközön.  

Kamera (képek és videók készítése)

Fotók / Média / mobil eszköz-fájlok / USB memória tartalma (Olvasás, Módosítás, Törlés)
Amennyiben a mi applikációnkban hoz létre egy bevásárló listát, akkor attól függően, hogy az alkalmazást hol telepítette illetve a rendelkezésre álló szabad tárhelytől, a bevásárló lista közvetlenül a mobil eszközének memóriájába vagy a csatlakoztatott adathordozóra kerül tárolásra, mentésre.

A mobil eszköz fényképezőgépe QR kódok beolvasására kerül felhasználásra.

A vezeték nélküli kapcsolat (W-LAN) információk

Alkalmazásunk a mobil eszközök vezeték nélküli kapcsolatát használja az internethez való csatlakozáshoz.

Egyéb eszközfunkciók vagy eszközérzékelők/szenzorok

Különösen a mobil eszközének egyéb eszközfunkciói és eszközérzékelői teszik lehetővé, hogy az alkalmazásunk letöltse az adatokat az internetről és feldolgozza a hibaüzeneteket. Ezenkívül lehetővé teszik, hogy alkalmazásunk indításkor az futtatható legyen, és letiltsa az eszköz hibernált állapotát.

C. Alkalmazás használatának elemzése és reklámozás – Profilalkotás –

Az adatkezelés célja / jogalapja:

Annak érdekében, hogy javítsuk alkalmazásunk működését valamint ajánlataink eljuttatását a vásárlóinkhoz, álnevesített felhasználói profilokat hozunk létre a felhasználói magatartás megállapításához, vizsgálatához. Ennek jogalapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja. Az alkalmazás igényeknek megfelelő kialakítása, egyszerűbbé és hatékonyabbá tétele, annak folyamatos optimalizálása a jobb felhasználói élmény biztosítása végett, mind az Ön, mind a mi jogos érdekünk. Tekintettel, hogy álnevesített felhasználó profilokat hozunk létre, nem tudunk az Ön kifejezett személyére következtetni, de be tudjuk határolni felhasználói profilját és a hozzá tartozó érdeklődési köröket. Az így kapott információk alapján tudjuk optimalizálni az alkalmazás által nyújtotta lehetőségeket, opciókat és eljuttatni Önhöz reklámjainkat. 

Az elemzéshez a következő szolgáltatásokat használjuk:

 

 

Google Analytics

Az alkalmazás használja a Google LLC. ("Google") Google Analytics szolgáltatását, a felhasználói viselkedés elemzéséhez. A Google az alábbi információkat dolgozza fel:
• mobil eszköz, melyről az alkalmazást indítja,
• böngésző típusa, verziószáma,
• alkalmazott operációs rendszer,
• eszköz IP-címe,
• szerverelérés időpontja.

Az információk felhasználásának a célja:
• applikáció használatának kiértékelése,
• alkalmazás-tevékenységekről szóló jelentések összeállítása,
• alkalmazás használattal és internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatások és ezen internetoldalak igény szerinti kialakítása.

Az IP-címek anonimizálásra kerülnek, így azok személyekhez kapcsolása nem lehetséges (IP-maszkolás). 

A Google Analytics használatát a jövőre nézve bármikor letilthatja (titatkozás az adatkezelés ellen) , az applikáció "Jogi tájékoztató/Google Analytics&Adjust/ Tracking: Google Analytics kikapcsolásával.

 

 

Google Firebase

Ezen alkalmazás keretein belül az Ön hozzájárulásával az A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions és Remote Config használatára kerül sor, amelyek a Google LLC elemzési szolgáltatásaiként („Firebase”) többek között az alkalmazás használatának elemzésére szolgálnak. Az alkalmazás telepítésekor a Firebase rögzíti, hogy mikor és mennyi ideig használja az alkalmazást, az alkalmazás mely oldalait keresi fel, mely funkciókra kattint, és milyen tartalmakat jelenít meg. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, hogy Ön hogyan lép kapcsolatba az alkalmazásunkkal. Továbbá az Ön felhasználói viselkedése alapján folyamatosan javíthatjuk az alkalmazást, és relevánsabb ajánlatokat / szolgáltatásokat nyújthatunk Önnek. Ezenkívül párhuzamosan több alkalmazástesztet is végezhetünk, és az adatok alapján tovább tudjuk fejleszteni az alkalmazást. 

Ehhez az elemzéshez a Firebase a lezárt regisztráció időpontjától kezdve hozzáfér az ügyfélszámához, a Google Signals információihoz (ha a Google hirdetési funkció aktiválva van az Ön Google-fiókjában; további információ itttalálható), a Google az Ön hozzájárulásával feldolgozhat bizonyos információkat) vagy az eszközinformációkhoz. A Firebase szolgáltatással kapcsolatos adatvédelemre vonatkozó további információk a Google Firebase weboldalán találhatók (angol nyelven).

 

Ön bármikor visszavonhatja jövőbeli hatállyal a Google Firebase használatához való hozzájárulását ennek az alkalmazásnak a „Jogi információk / Követés” menüpontjában.

 

 

Adjust

Alkalmazásunk az adjust GmbH társaság termékét, az adjust elemző szolgáltatását is használja.  Ezt azt jelenti, hogy az alkalmazás telepítésekor a beállítások menteni fogják a telepítési és eseményadatokat (például az alkalmazás használatát).  Ez segít nekünk abban, hogy megértsük, hogyan használja az alkalmazást, továbbá lehetővé teszi számunkra, hogy elemezzük és javítsuk a hirdetési kampányainkat.

Ehhez az elemzéshez az adjust:
• az ún. IDFA-t (Identifier for Advertising = hirdetésazonosító iOSeszközöknél) vagy Adroid- hirdetésazonosítót
• IP/MAC címeket,
• http fejléceket
• illetve eszköze ujjlenyomatát (ezen kívül: a hozzáférés időpontját, ország, nyelv, helyi beállítások, operációs rendszer és verzió, valamint az alkalmazás verziója) használja.

Az  adatokat a fenti célokra történő felhasználás előtt anonimizáljuk, vagyis sem mi, sem az adjust részére nem lehetséges, hogy azonosítsuk Önt.

Bármikor lehetősége van, hogy a rendszerbeállítások segítségével az IDFA és az Android hirdetésazonosítót visszaállítsa vagy deaktiválja.  Ha nem szeretné, hogy az adjust kövesse az Ön tevékenységét az alkalmazásban, úgy lehetősége van azt a jövőre nézve az applikáció "Jogi tájékoztató/Google Analytics&Adjust/ Tracking: Adjust kikapcsolásával letiltani. 

 

 

Push értesítés 

Ha az applikációban aktiválta a megfelelő funkciókat vagy a mobil eszközének operációs rendszerében, akkor úgynevezett „push üzeneteket” küldünk Önnek (ez jelenti különösen, de nem kizárólagosan a mobil eszközén megjelenő üzeneteket az applikáció megnyitása nélkül zárt képernyőn, a kezdőképernyőn vagy éppen más alkalmazás használata során.) A push üzenetre kattintással / megérintésével alkalmazásunk megnyílik és a megfelelő üzenet megjelenik benne. Ezeknek a push üzeneteknek a létrehozására és megjelenítésére a Lidl Digital International GmbH & Co. KG saját fejlesztésű eszközét használjuk. Ez az eszköz a következő adatok felhasználásával álnevesített felhasználói profilokat hoz létre, és hozzárendeli azokat egyedi azonosító számokhoz:
•    Apple IDFA (hirdetésazonosító iOSeszközöknél);
•    Google GAID (Google Advertising ID; Android-hirdetésazonosító); 
•    Push értesítő token;
•    Mobil munkamenet azonosító;
•    alkalmazás használata során tanúsított magatartás/viselkedés (az alkalmazás mely oldalait tekintette meg vagy mely linkekre kattintott).

Ezt az információt a Lidl Digital egy algoritmus segítségével elemzi, így akár az Ön érdeklődésének megfelelő célzott termékjavaslatok is megjeleníthetőek push üzenetként. Ezeket az adatokat semmilyen körülmények között nem használjuk fel az Ön azonosításához. Főszabály szerint egyetlen felhasználói profil sem kerül összekötésre személyes adataival.

Az IDFA-t és az Android hirdetésazonosítót bármikor visszaállíthatja vagy deaktiválhatja az operációs rendszeren keresztül.

Ha nem akarja, hogy a Lidl profilalkotást hajtson végre és push üzeneteket küldjön Önnek, bármikor tiltakozhat az alkalmazás ezen funkciója ellen a jövőre vonatkozóan az alkalmazáson belül a Beállítások/Push üzenetek deaktiválásával (android) valamint Jogi tájékoztató/Tracking kikapcsolása (iOS).  

 

Címzettek / címzettek kategóriái:

A Google Analytics által létrehozott, az Ön alkalmazás használatával kapcsolatos információk alapvetően a Google LLC (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (USA)) szerverére kerülnek átadásra és  tárolásra. Az Ön IP-címe semmilyen körülmények között nem kacsolódik össze a Google által kezelt egyéb adatokkal.

A adjust által létrehozott felhasználási információk pedig az adjust GmbH (székhely: Saarbrücker Str. 38a, 10405 Berlin) szervereire kerül továbbításra és ott tárolódik.

A Lidl Digital által összegyűjtött információk a Lidl németországi szerverére kerülnek továbbításra és tárolásra (Németország, 74172 Neckarsum Stiftsbergstraße 1.). Ezeket az információkat harmadik feleknek is átadhatjuk, ha ezt törvény írja elő, vagy ha harmadik személyek ezeket az adatokat szerződéses alapon, utasításoknak megfelelően dolgozzák fel.

 

Tárolási időtartam / a tárolási időtartam meghatározásának kritériumai:
A személyes adatok anonimizálását követően az Ön személyére vonatkozó következtetés már nem lehetséges. A statisztikai célból feldolgozott adatok a Google Analytics,  az adjust és a Lidl Digital szoftverében 26 hónap után törlődnek. A Google Analytics, az adjust és az Lidl Digital által kapott jelentésekben már nincs személyre vonatkozó hivatkozás.

 

Tiltakozási jog / opt-out funkció

Ha a jövőre vonatkozóan nem szeretne nyomon követést (trackinget) , akkor a fenti szolgáltatások vagy az egyes nyomon követési beállítások ellen a következőképpen tiltakozhat:
• A Google Analytics és adjust szolgáltatás esetében: a megfelelő kapcsoló deaktiválásával az alkalmazáson belül  a  "Jogi tájékoztató/ Google Analytics&Adjust/ Tracking" menüben.
•    A Push up üzeneteket deaktiválhatja a „Beállítások /Push up deaktiválással (android) vagy a Jogi tájékoztató/ Google Analytics/Adjust/ menüpont alatt az „Adatok elküldése” gomb kikapcsolásával.

II. Címzettek az EU-n kívül

A jelen tájékoztatóban hivatkozott adatkezelések kivételével (Google, Adjust) adatait nem adjuk tovább az Európai Unió vagy az Európai Gazdasági Térségen kívüli székhellyel rendelkező címzetteknek. A jelen tájékoztatóban hivatkozott és végrehajtott adatkezelések az általunk megbízott szolgáltatók szervereire történő adattovábbítást jelentenek a Googel LLC és a Facebook USA-ban található szerveire. Ez az adattovábbítás az EU és az USA közötti adatátviteli keretrendszer, az úgynevezett Privacy Shield, valamint az Európai Bizottság által elfogadott, adatvédelemre vonatkozó általános szerződési feltételek alapján történik.

III. Az Ön, mint Érintett jogai

Áttekintés

A részünkre adott hozzájárulások visszavonásának jogán kívül Önt a megfelelő törvényi feltételek fennállása esetén az alábbi jogok illetik meg:
• az általunk tárolt és kezelt személyes adataihoz való hozzáférési jog a GDPR 15. cikke alapján
• a pontatlan adatok helyesbítéséhez vagy a hiányos adatok kiegészítéséhez való jog a GDPR 16. cikke alapján
• az általunk tárolt adatok törléséhez való („elfeledtetéshez való jog”)a GDPR 17. cikke alapján
• az adatkezelés korlátozásához való jog a GDPR 18. cikke alapján
• az adathordozhatósághoz való jog a GDPR 20. cikke alapján
• a tiltakozáshoz való jog a GDPR 21. cikke alapján.

Az érintett hozzáférési joga a GDPR 15. cikke alapján:

Ön a GDPR  15. cikk (1) bekezdés alapján jogosult a személyével kapcsolatban általunk tárolt, kezelt személyes adatokról visszajelzést kapni arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: 
• az adatkezelés céljai
• az érintett személyes adatok kategóriái
• azon címzettek, illetve címzettek csoportjai, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják
• az Önre vonatkozó személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai
• az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez való jog, az adatkezelés korlátozásához való jog és az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jog
• felügyeleti hatóságnál való panaszbenyújtás joga
• az adatok forrására vonatkozó minden elérhető információ, ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték
• automatizált döntéshozatal, beleértve a profilalkotást a GDPR 22. cikk (1) és (4) bekezdése szerint, valamint legalább ezekben az esetekben megbízható információk az alkalmazott logikáról és az ilyen adatkezelés érintett személyre vonatkozó jelentőségéről és célzott hatásáról.

Ha személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, Ön jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a GDPR 46. cikk szerinti megfelelő garanciákról.

Helyesbítéshez való jog a GDPR  16. cikke alapján

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatok haladéktalan helyesbítését kérje tőlünk. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését

Törléshez való jog a GDPR 17. cikke alapján

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatok haladéktalan törlését kérje tőlünk, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
• a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
• Ön visszavonja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a GDPR 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
• Ön a GDPR 21. cikk (1) vagy (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen, és a GDPR 21. cikk (1) bekezdés érvénye esetén nem állnak fenn az Ön érdekeivel szemben elsőbbséget élvező jogos indokok az adatkezelésre
• a személyes adatokat jogellenesen kezelték
• személyes adatok törlését jogi kötelezettség teljesítése indokolja
• a személyes adatok gyűjtésére a GDPR 8. cikk (1) bekezdése szerinti információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Amennyiben nyilvánosságra hoztuk a személyes adatait, és azokat törölni vagyunk kötelesek, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megfelelő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy az Ön adatait kezelő harmadik személyeket tájékoztassuk az Ön szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlésére irányuló kéréséről (elfeledtetéshez való jog).

Az adatkezelés korlátozásához való jog a GDPR 18. cikke alapján

Ön jogosult arra, hogy az adatkezelés korlátozását kérje tőlünk, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• Ön vitatja a személyes adatok pontosságát
• az adatkezelés jogellenes, és Ön az adatok törlése helyett azok felhasználásának korlátozását kéri
• az adatkezelőnek az adatkezelés megjelölt célja miatt nincs többé szüksége a személyes adatokra, de az érintett jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényli azokat; vagy
• Ön a GDPR 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen, azonban még nem került megállapításra, elsőbbséget élveznek-e az adatkezelő jogos indokai az érintett jogos indokaival szemben.

Adathordozhatósághoz való jog a GDPR 20. cikk alapján

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályoznánk, ha:
• az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul és
• az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során Ön jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

Tiltakozáshoz való jog a GDPR 21. cikke alapján

A GDPR  21. cikk (1) bekezdés alapján bármikor tiltakozhat az adatkezelés ellen.

A fenti általános tiltakozási jog érvényes minden, a jelen adatvédelmi tájékoztatóban ismertetett, GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont szerinti adatkezelési cél esetére. Az üzletszerzési célból történő adatkezeléssel kapcsolatos speciális tiltakozási joggal ellentétben a GDPR értelmében csak abban az esetben vagyunk kötelesek az ilyen általános tiltakozást elfogadni, ha Ön az adatkezeléssel szemben elsőbbséget élvező indokokat nevez meg, ilyen lehet például a potenciális élet- vagy egészségügyi veszély. Ezen túlmenően tiltakozhat a profilalkotás ellen, amennyiben az közvetlen üzletszerzéshez kapcsoldóik és fennáll annak lehetősége, hogy Ön adatvédelmi tisztviselőjéhez vagy az illetékes felügyeleti hatósághoz forduljon.

IV.  Kapcsolattartók

Az alkalmazással vagy a Lidl adatkezelésével kapcsolatos jogai (adatvédelmi jogok) gyakorlásával összefüggésben ügyfélszolgálatunkhoz fordulhat az alábbi elérhetőségen:

https://ugyfelszolgalat.lidl.hu/ vagy info@lidl.hu

Adatai kezelésével kapcsolatos további kérdések esetén a Lidl adatvédelmi tisztviselőjéhez fordulhat (adatvedelem@lidl.hu) Adatkezelő neve, elérhetősége, adatvédelmi tisztviselő elérhetőségeA jelen adatvédelmi rendelkezések a Lidl Magyarország Bt. (1037 Budapest, Rádl árok 6.)  ("adatkezelő") által végzett adatkezelésre és a www.lidl.hu  weboldalra alkalmazandók. A Lidl Magyarország Bt. adatvédelmi tisztviselője a fenti postai címen "adatvédelmi tisztviselő részére" címzéssel, illetve az adatvedelem@lidl.hu e-mail címen érhető el.

Ön a fentieken túl jogosult az illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál való panasz nyújtásra illetve bírósághoz is fordulhat. Az illetékes hatóság elérhetősége:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (www.naih.hu)
1530  Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1) 391-1400
E-Mail: ugyfelszolgalat@naih.hu