Új Lidl Pikok Pure termékcsalád

Tudatosan finomat!

A LIDL Pikok Pure termékek Magyarországon egyedülálló minőséget képviselő húskészítmények.  Ha egészségtudatosan táplálkozunk, akkor sem kell lemondanunk a húskészítményekről, hiszen a Pikok Pure termékek, ahogy azt a termékcsalád neve is mutatja (a „pure” jelentése = tiszta) valódi húsból készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert (pl.: nitriteket és nitrátokat), ízfokozó nélkül készültek, só és fűszerek felhasználásával. Kizárólag természetes összetevőkből állnak, adalékanyagtól és színezéktől mentesek. A kínálatban a cukor-, glutén-, és egyéb allergéntől mentes termékek is helyet kaptak.

A Pikok Pure húskészítmények csakúgy, mint a húsok, kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban. A kiegyensúlyozott és változatos étrend alkotói, hiszen nagyon fontos teljes értékű fehérje források. A hazai és nemzetközi egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlások szerint minden főétkezés tartalmazzon teljes értékű fehérjét. 50 gramm (kb. 4 szelet) felvágottal fedezhetünk 1 adag teljes értékű fehérjét.

A fehérje mellett számos létfontosságú vitamin és ásványi anyag forrásai is. Kiemelkedő ezek közül a B-vitamin csoport (B1, B2, niacin, B6, B12). A B12- vitaminnak, mely a vérképzéshez és az idegrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen, természetes forrásai kizárólag az állati eredetű élelmiszerek. A zsírban oldódóak közül az A-, és a D-vitamin szintén említésre méltóak.  Az ásványi anyagok közül pedig az állati eredetű és ebből adódóan rendkívül jól felszívódó vas, a kalcium, a foszfor, a nátrium, a cink, a réz, a mangán és a szelén.

Ismerje meg a Pikok Pure felvágottakat!

Számunkra a legfontosabb érték a minőség, ezért bevezettük az új Pikok Pure termékcsaládot. Az új Pikok Pure felvágottak nemcsak rendkívül finomak, de kiemelkedően magas hústartalommal bírnak, csak természetes összetevőkből állnak, ízfokozót és tartósítószert pedig egyáltalán nem tartalmaznak.

TERMÉKCSOPORTOK ÉS TERMÉKEK

  • Sonkafélék

    Mérsékelt energia és alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, emellett hústartalmuk rendkívül magas (94 % feletti), ebből adódóan fehérjetartalmuk is kiváló. Éppen ezért a csirke-, pulykamellből, illetve sertéscombból készült termékek nagyon kedvező élettani hatással rendelkeznek és bátran beilleszthetők étrendünkbe, még akkor is, ha fogyni szeretnénk, vagy célunk a normál testsúly megőrzése. További előnyük, hogy tartósítószert és ízfokozót sem tartalmaznak, csak természetes összetevőkből állnak.

  • Párizsik és rudacskák

    Mivel a töltelékes áruk kategóriájába tartoznak, ezért a sonkafélékhez képest némileg magasabb zsír és energiatartalommal rendelkeznek. A termékek között pulyka és sertéshúsból készülteket is találunk, melyekre jellemző, a magas hústartalom. A párizsik esetében meghaladja a 80%-ot, a rudacskáknál pedig a 90%-ot is. Ennek köszönhetően fehérjetartalmuk 14-16%-os. További előnyük, hogy tartósítószert, ízfokozót és adalékanyagot sem tartalmaznak. Rendkívül kellemes ízük garantáltan leveszi lábáról a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

  • Szalámik és kolbászok

    Ezek a húskészítmények magas fehérjetartalommal rendelkeznek. Ez jellemzően 23-26 g fehérjét jelent 100 g termékben. A szalámik és kolbászok szeletelve és rúdban is kaphatóak. A termékek hagyományos füstöléssel (nem füst aromával) és hosszú ideig tartó szárításos érlelési eljárással készülnek. A kolbászok enyhe csípősségét a chili paprika és fekete bors kellemes kombinációja adja. A különleges ízesítőknek köszönhetően, mint pl.: a fokhagyma, a rozmaring, édeskömény ízviláguk egyedülálló!

SZENDVICS RECEPTEK

Hogyan készítsünk egészséges és ínycsiklandó szendvicset?

Kezdjük a minőségi alapanyagok összeválogatásával. Először is válasszunk friss teljes kiőrlésű pékárut pl.: LIDL Teljes kiőrlésű búzavekni, LIDL teljes kiőrlésű stangli. Alternatíva lehet a teljes kiőrlésű tortilla lap is, melyből a szendvicshez hasonló tekercset (wrap) készíthetünk. Számos tápláló krémmel lehet feldobni egy szendvicset. Készíthetünk zöldségfélékből avokádókrémet, padlizsánkrémet, cukkini krémet, diós-sárgarépakrémet, cékla krémet, de készen is vásárolhatunk hummuszt (csicseriborsó krém) vagy akár Baresa pesztót. Ne feledkezzünk meg az alacsony zsírtartalmú, kiválóan kenhető Milbona cottage cheese-ről sem.

Válasszunk feltétként kiváló minőségű Pikok Pure termékeket, melyek biztosítják szendvicsünkbe a teljes értékű fehérje forrásokat.

Mindenképpen tegyünk a szendvicsbe salátaleveleket (fejes saláta, jég saláta, madárbegy saláta, rukkola, vagy akár vegyes saláta levél mixet – LIDL Chef Select salátakeverék). Továbbá rétegezzünk bele szezonális zöldségféléket is: karikára vágott kígyóuborkát, retket, sárgarépát, paprikát, hagymát.

RUKKOLÁS-PROSCIUTTOS SZENDVICS

Hozzávalók

  • 1 db LIDL olivás stangli
  • 1 evőkanál Baresa Pesto rosso
  • 2-3 szelet Pikok Pure Prosciutto crudo
  • 1 marék rukkola saláta
  • ½ csomag Lovilio mozzarella
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

Az olivás stanglit vágjuk hosszanti irányban félbe és kenjünk meg a piros pestoval, tegyük rá a Pikok Pure Prosciutto crudo sonka szeleteket, a karikára vágott mozzarellát és paradicsomot, majd az egy marék megmosott és lecsepegtetett rukkolát. Ízlés szerint csepegtethetünk bele egy kis extra szűz olíva olajat is. Összeborítva már fogyaszthatjuk is, vagy tehetjük a kész szendvicset egy jól záródó műanyag dobozba, így könnyedén magunkkal tudjuk vinni.

CSIRKÉS-AVOKÁDÓS SZENDVICS FŐTT TOJÁSSAL

Hozzávalók

  • 2 szelet LIDL teljes kiőrlésű búzavekni (400g)
  • ½ db közepes érett avokádó
  • Ízesítők: néhány csepp citromlé, só, őrölt fehér bors
  • 4 szelet Pikok Pure csirke vagy pulykamell sonka
  • 1 db főtt tojás felkarikázva
  • 8-10 karika kígyóuborka
  • lilahagyma opcionálisan

Elkészítés

Először avokádó krémet készítünk, amivel megkenjük a szendvicset. Ehhez villával összetörjük a ½ avokádó húsát, majd hozzáadunk ízlés szerint néhány csepp citrom levet, egy csipet sót és őrölt fehér borsot. Kenjük meg a 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret az avokádókrémmel, tegyük rá a 4 szelet sonkát, a főtt tojás karikákat, valamint a felkarikázott kígyóuborkát. Ízlés szerint tehetünk bele vékony karikára vágott lila hagymát is. Fogyasszuk egészséggel!

MODERN PÁRIZSIS-SAJTOS SZENDVICS

Hozzávalók

  • 1 db LIDL teljes kiőrlésű rozszsemle
  • 2 ek. hummusz
  • 4 szelet Pikok Pure sertés párizsi 
  • 2 szelet Bluedino trappista sajt
  • 1 db vajretek
  • 1 marék Chef Select toszkán saláta mix

Elkészítés

A teljes kiőrlésű rozszsemlét vágjuk félbe és kenjünk meg gazdagon humusszal, tegyük rá a Pikok Pure Sertés párizsi szeleteket, a szeletelt Bluedino trappista sajtot, a karikára vágott vajretket, majd az egy marék konyhakész Chef Select toszkán saláta mixet. Összeborítva már fogyaszthatjuk is, bátran ehetünk még mellé salátát.

TÚRÓKRÉMES SZALÁMIS SZENDVICS RETEKKEL

Hozzávalók

  • 1 db LIDL sokmagvas császárzsemle
  • 2-3 evőkanál Milbona cottage cheese
  • 6 szelet Pikok Pure nemespenészes szeletelt szalámi 
  • 4-6 db hónapos retek
  • 1 marék madárbegy saláta

Elkészítés

A sokmagvas császárzsemlét vágjuk félbe és kenjünk meg Milbona cottage cheese-vel, tegyük rá a Pikok Pure nemespenészes szalámi szeleteket, a karikára vágott hónapos retket, majd az egy marék megmosott és lecsepegtetett madárbegy salátát. Összeborítva már fogyaszthatjuk is, de el is csomagolhatjuk tízóraira vagy uzsonnára.

RETRO KOLBÁSZOS SZENDVICS

Hozzávalók

  • 1 db LIDL bajor zsemle
  • 2 ek. Milbona szendvicskrém (lehet natúr, zöldfűszeres, chilis, fitness változat is)
  • 8-10 szelet Pikok Pure szeletelt kolbász
  • 2 szelet Bluedino szeletelt, füstölt trappista sajt
  • ½ db kaliforniai paprika
  • 1 marék Chef Select mediterrán saláta mix

Elkészítés

A bajor zsemlét vágjuk félbe és kenjünk meg a választott szendvicskrémmel, tegyük rá a Pikok Pure kolbász és a Bluedino füstölt trappista sajt szeleteket, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, majd az egy marék konyhakész Chef Select mediterrán saláta mixet. Igény esetén bátran ehetünk még mellé salátát, illetve elfogyaszthatjuk a paprika másik felét is.

MEXIKÓI CSIRKÉS TORTILLA TEKERCS

Hozzávalók

  • 1 db Snack Day tortilla lap (ajánlott a teljes kiőrlésű)
  • 4 szelet Pikok Pure csirkemell sonka 
  • 40 gramm Freshona csemegekukorica 
  • 40 gramm Freshona vörös bab 
  • 1 db közepes paradicsom
  • ½ db kápia paprika
  • ¼ db lilahagyma
  • 3 ek. Pilos tejföl 
  • Ízesítők: só, őrölt fehér bors, koriander és/vagy petrezselyem zöld

Elkészítés

Először a tejfölös szószt készítjük el, melyhez apróra vágjuk petrezselyem vagy koriander zöldet, majd egy csipet sóval és borssal a tejfölhöz keverjük, ezzel kenjük meg a tortilla lapot. A csíkokra vágott csirkemell sonkát egy tapadásmentes serpenyőben kissé pirítsuk meg. A pirított csirkemell sonkát, a babot, a kukoricát, a kis kockákra vágott paradicsomot és kápiát, valamint a tisztított és apróra vágott lilahagymát mind a tortilla lapra halmozzuk, majd szorosan feltekerjük. Alufólia tekercsben vagy jól záródó dobozban két darabra vágva könnyen szállítható. Annyira kiadós, hogy vacsorára is megállja helyét.

HÚSIMÁDÓ MELEGSZENDVICS GAZDAGON

Hozzávalók

  • 4 szelet LIDL zsúr vekni
  • 20 gramm Milbona vaj
  • 4 szelet Pikok Pure sertés combsonka
  • 8 szelet Pikok Pure nemespenészes szeletelt szalámi
  • 40 gramm Milbona edámi/ementáli/ gouda sajt van
  • 1 nagy marék Eisberg baby spenót levél
  • 2-3 fej csiperkegomba

Elkészítés

A zsúr vekniből 4 db kb. 1 cm-es szeletet vágunk, amit megkenünk vajjal. Minden szelet kenyérre teszünk 1-1 szelet Pikok Pure sertéscomb sonkát és 2-2 szelet Pikok Pure Nemespenészes szalámit. Ezután kerül rá a tisztított és vékony szeletekre vágott csiperkegomba, néhány levél baby spenót, végül pedig a lereszelt Old Holland sajt. Előmelegített sütőben vagy mikróban pár perc alatt megsütjük. Ha van otthon szendvicssütőnk, akkor összeboríthatunk 2-2 szeletet és így pár perc alatt ropogósra süthetjük gazdagon megrakott szendvicsünket. Nagyon jól illik hozzá a kovászos uborka, de ízlés szerint bármilyen friss zöldséget fogyaszthatunk mellé.

SONKÁS-AVOKÁDÓS SZENDVICS FŐTT TOJÁSSAL

Hozzávalók

  • 2 szelet LIDL teljes kiőrlésű búzavekni (400g)
  • ½ db közepes érett avokádó
  • Néhány csepp citromlé, só, őrölt fehér bors
  • 4 szelet Pikok Pure füstölt sertéskaraj
  • 1 db főtt tojás felkarikázva
  • 8-10 karika kígyóuborka
  • lilahagyma opcionálisan

Elkészítés

Először avokádókrémet készítünk, amellyel megkenjük a szendvicset. Ehhez villával összetörjük a ½ avokádó húsát, majd hozzáadunk ízlés szerint néhány csepp citromlevet, egy csipet sót és őrölt fehér borsot. Kenjük meg a 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret az avokádókrémmel, tegyük rá a 4 szelet sonkát, a főtt tojás karikákat, valamint a felkarikázott kígyóuborkát. Ízlés szerint tehetünk bele vékony karikára vágott lilahagymát is. Fogyasszuk egészséggel!