Vegán húskészítmény
100% Vegán Burger

A Next Level Meat burgerpogácsa és készítmény termékek 100%-ban karbonsemlegesek

Karbonsemlegesség azt jelenti, hogy a Next Level Meat burgerpogácsa és a készítmény CO2 kibocsátásait nyomon követtük és összesítettük, majd az így kapott értéket klímavédelmi projekt támogatásával ellentételeztük. További információkat itt olvashat.

Next Level Meat videó: Burger és bolognai

 

 

Próbálja ki új vegán termékeinket állandó kínálatunkban! 100% vegán, 0% hús, fehérjében gazdag!

 

Galló Nóra dietetikus ajánlásával

Galló Nóra dietetikus

A Lidl új Next Level Meat készítmények kizárólag növényi alapúak, amelyek a vegetáriánus és vegán étrendbe kiválóan beilleszthető húspótlók. Egyszerűen, gyorsan elkészíthetők és sokrétűen felhasználhatók. A darált vegán készítményből fasírt, rolád, valamint töltött és rakott ételek is készíthetők, ezért kiváló az étrend színesítésére és változatosabbá tételére. A vegán burgerpogácsa nem csak hamburger alapanyaga, hanem saláta feltétje és köretek kísérője is lehet.

Hozzávetőlegesen 100 kalóriával kevesebbet tartalmaznak, mint az ugyanolyan mennyiségű darált marhahúsok. Zsírtartalmuk mindössze a fele, ugyanakkor fehérjében éppoly gazdagok. Magas fehérje tartalmukat a bennük található gombának, zöldborsó-, búza-, szójafehérjének és szójalisztnek köszönhetik. Külsejük, színük, állaguk megtévesztően hasonlít az igazi húsra, viszont kevésbé terhelik meg a szervezetet, és könnyebben emészthetők.

Galló Nóra dietetikus

A növényi alapú termékek fogyasztásának előnyei

 

  • Általában kevesebb kalória- és zsírbevitelt biztosítanak
  • A növényi alapú étrendet követők körében ritkább a túlsúly és az elhízás, illetve az ezek következtében kialakuló krónikus betegségek előfordulása
  • A növényi alapú étrend jellemzően jóval több teljes értékű gabonát, zöldséget és gyümölcsöt, ebből adódóan pedig több élelmi rostot és antioxidánst tartalmaz
  • Környezettudatosságra nevel és kisebb ökológiai lábnyomot jelent

Ismerjük meg a növényi fehérjéket közelebbről!

Búza

Búzafehérje

Magas fehérjetartalommal rendelkezik, de aminosavprofilját tekintve az esszenciális aminosavakból keveset tartalmaz, ezért más növényi fehérjével érdemes kombinálni. Fontos kiemelni, hogy a búzafehérje glutént tartalmaz, ezért gluténmentes étrend esetén kerülendő.

Borsó

Zöldborsófehérje

Könnyen emészthető és jól tolerálható növényi fehérjeforrás, melyben nagyobb mennyiségben találhatók meg a többek között izomépítés szempontjából is értékes elágazó láncú, úgynevezett BCAA aminosavak (izoleucin, leucin és valin). Ezek olyan esszenciális fehérjeépítők, melyeket a szervezet nem tud előállítani, ezért mindenképpen az étrend részét kell hogy képezzék.

Borsó
Szójabab

Szójafehérje

Ugyan növényi, mégis az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, ezért komplett fehérjeforrásnak tekinthető. Legkedvezőbb élettani hatása akkor van, ha más növényi fehérjékkel együtt fogyasztjuk. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy szójaallergia esetén a szójafehérje, illetve szójafehérjét tartalmazó termék sem fogyasztható.

 

Megjegyzés:
Allergének: búzát és szóját tartalmaznak! Csecsemők és kisgyermekek számára a vegán étrend nem javasolható.