férfi bringa sport erdő természet

Guruljunk két keréken!

A kerékpározás ma már nem csupán hétvégi hobbi, hanem mindennapos közlekedési eszköz is. Nem mindegy ezért, hogy milyen kerékpárt használunk, azt mivel szereljük fel, és persze, hogy mennyit fizetünk a végén!

Bringafrissítés!

Új kerékpár beszerzésekor a legfontosabb szempont, hogy megfeleljen a célnak: hiába mutat jól egy hegyikerékpár, nem érdemes azt vásárolnunk, ha városban lakunk. A forgalomban városi biciklire van szükségünk, esetleg olyan túrakerékpárra, amelyet az aszfalt mellett könnyebb erdei utakon is használhatunk. Fontos a számunkra legjobb ülés kiválasztása is – tévhit, hogy annál kényelmesebb egy ülés, minél puhább és nagyobb. A magasságot akkor állítjuk be helyesen, ha a nyereg támasztja a törzsünket és az ülőcsontjaink az ülés megfelelő ellenpontjain nyugodnak, átvéve a test terhelését. Ennek érdekében egyre gyakoribbak a középső részen lyukas ülések. Nagyon fontos, hogy mindig bukósisakban kerékpározzunk, mert a legkisebb esés is súlyos következményekkel járhat!

Az anyagi lehetőségeinket is vegyük figyelembe – ha nem engedhetjük meg magunknak a legdrágábbat, inkább olcsóbb biciklit vásároljunk, amelyet a fennmaradó összegből megfelelően felszerelünk. A KRESZ által előírtakon kívül nagyon hasznos, ha a biciklinken van mobilis sárvédő, kerékpáros óra, illetve legyen nálunk szerviztáska (gumival, kulcsokkal, pumpával), hogy meg tudjunk javítani egy esetleges gumidefektet, és tartsunk benne kenőanyagot is a különböző alkatrészek számára.

Lidl Tipp

Kerékpározni sokkal élvezetesebb a megfelelő ruházatban. Ennek egyik legfontosabb eleme a funkcionális aláöltözet.

Az izzadással járó sportok esetén egy funkcionális alsóruha sokkal kényelmesebb és hosszas mozgás esetén jobb teljesítményt is eredményez.