Nő súlyzó cattle bell edzés edzőpad

Edzőtermi vagy otthoni mozgás? Segítünk dönteni!

Az edzőterem rengeteg előnyt kínál: számos, más-más izomcsoportot megmozgató géppel, kipróbált edzéstervekkel, személyi edzőkkel fejlesztheted az állóképességed. Vannak azonban olyanok, akik mégsem találják meg ott a számításukat. Olvasd el, hogyan derítheted ki, neked hol érdemes próbálkoznod a testedzéssel: otthon vagy a teremben!

Egy profin felszerelt konditeremben te döntöd el, hogyan szeretnél erősödni. Gyúrhatsz karra kézi súlyzókkal, izmosodhatsz láb- és vádligéppel, gumikötelet ragadhatsz, fitballra pattanhatsz, de hasgéppel, TRX-géppel is rengeteget fejlődhetsz (attól függ, hová szeretnél új izmokat növeszteni).

A teremben összetett edzésekkel acélozhatod a tested, kis szerencsével pedig találsz egy remek csapatot, akikkel élmény a közös mozgás, ezért a rendszeres edzésekről sem akarsz majd lógni. Az edzőteremben egyéni edzőtervek segítségével fejleszthetsz izmot, amiben nagy segítségedre lehet egy profi személyi edző. Szakértő tanácsai mellett bátran kísérletezhetsz a kardio aerobikkal, de tesztelheted a modern táncos sportok egyikét vagy más mozgásformákat is.

De könnyen lehet, hogy inkább az otthoni edzés lesz a csábítóbb számodra, mert nem szeretnél terembe menni vagy a nyitva tartáshoz igazodni. Otthon bármikor bevállalhatsz egy kis edzést, amit kedved szerint építhetsz be a napirendedbe. És a bérletért sem kell fizetned, plusz az otthoni gyúrással rengeteg időt spórolsz meg.

Az interneten könnyen és gyorsan összeállíthatsz magadnak egy saját edzéstervet (ami persze nem lesz annyira pro, mintha egy személyi edző tervezte volna), és az oktatóvideókból is rengeteg inspirációt meríthetsz az otthoni edzéshez. Keress egy otthoni mozgással foglalkozó fórumot, ahol friss ötleteket gyűjthetsz az edzéshez, és személyi edzőkkel is felveheted a kapcsolatot, hogy minél hatékonyabban fejleszd az állóképességed.

Csak rajtad múlik, hogy inkább közösségben, teremben vágsz bele az edzésbe, vagy a saját tempódban, otthon gyúrod magad izmossá. A lényeg: edzésre fel!