Sült paprikasaláta grillezett halloumi sajttal

Hozzávalók:

  • Piros kaliforniai paprika - 3 db
  • Sárga kaliforniai paprika - 3 db
  • Belbake hámozott mandula - 10 dkg
  • Kania Cayenne-bors - 1 késhegynyi
  • Petrezselyem - 1 nagy csokor
  • Bazsalikom - 1 csokor
  • Primadonna olívaolaj - 0,5 dl
  • Castello só - ízlés szerint
  • Kania bors - ízlés szerint
  • Halloumi sajt - 2 doboz

Elkészítés:

A chilis, ropogós müzlihez egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a tökmagot, a napraforgómagot, a kesut és a fűszereket. Hozzáadjuk az olajat, a mézet és az enyhén, éppen csak habosra felvert tojásfehérjét, összekeverjük. Kiterítjük egy sütőpapírral vagy szilikonlappal lefedett tepsire, és 180 Celsius-fokon, kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor válik ropogóssá. Fémdobozban hetekig eláll, nagyszerű salátákon, krémleveseken, joghurton.

A szupertálhoz a rizst megfőzzük. A rózsákra szedett brokkolit és felkockázott édesburgonyát olívaolajjal, sóval, borssal összeforgatjuk, majd 220 Celsius-fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A rizsre halmozzuk a sült zöldségeket, a felszeletelt avokádót, a petrezselymet, majd fejenként egy-egy buggyantott vagy 6 perces tojást. Megszórjuk a ropogós, chilis müzlivel.