Szupertál rizzsel, sült zöldségekkel és chillis ropogós müzlivel

Hozzávalók:

  • Crownfield zabpehely – 20 dkg
  • Tökmag – 10 dkg
  • Napraforgómag – 5 dkg
  • Alesto kesudió – 5 dkg
  • Kania cayenne bors – kb. 2 kk
  • Castello só – ízlés szerint 
  • Kania bors – ízlés szerint
  • Primadonna olívaolaj – ½ dl
  • Confeira méz – 1 ek
  • Tojásfehérje, kissé felverve – 1 db
  • Golden Sun rizs, megfőzve – 16 dkg
  • Brokkoli, rózsákra szedve – 1 fej 
  • Édesburgonya, felkockázva – 1 db
  • Olívaolaj – 2 ek
  • Avokádó – 1 db
  • Citrom – 1 db
  • Petrezselyem – 1 csokor
  • Tojás, buggyantott – 1 db

Elkészítés:

A chilis, ropogós müzlihez egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a tökmagot, a napraforgómagot, a kesut és a fűszereket. Hozzáadjuk az olajat, a mézet és az enyhén, éppen csak habosra felvert tojásfehérjét, összekeverjük. Kiterítjük egy sütőpapírral vagy szilikonlappal lefedett tepsire, és 180 Celsius-fokon, kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor válik ropogóssá. Fémdobozban hetekig eláll, nagyszerű salátákon, krémleveseken, joghurton.

A szupertálhoz a rizst megfőzzük. A rózsákra szedett brokkolit és felkockázott édesburgonyát olívaolajjal, sóval, borssal összeforgatjuk, majd 220 Celsius-fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A rizsre halmozzuk a sült zöldségeket, a felszeletelt avokádót, a petrezselymet, majd fejenként egy-egy buggyantott vagy 6 perces tojást. Megszórjuk a ropogós, chilis müzlivel.