Kevert saláta Cézár-dresszinggel, rántott csirkemellfalatkákkal

Hozzávalók:

Cézár-dresszing:

  • Tojássárgája – 2 db
  • Promienna napraforgóolaj –0,5 dl
  • Bio olívaolaj –0,5 dl
  • Douc de coeur mustár, dijoni –1 ek.
  • Citrom, leve –1 db
  • Szardellafilé, összeaprítva –2–3 db
  • Fokhagyma, összezúzva –1/2 gerezd
  • Castello só, Kania feketebors – ízlés szerint

Saláta:

  • Bagett – 1 db
  • Bio vaj – 80 g
  • Fokhagyma, héjasan – 1 gerezd
  • Húsfarm csirkemellfilé – 20 dkg
  • Promienna napraforgóolaj – 2 dl
  • Castello liszt – 100 g
  • Tojás, felverve – 2 db
  • Castello zsemlemorzsa – 100 g
  • Lovilio parmezán – 50 g
  • Petrezselyem – 1 köteg
  • Castello só – ízlés szerint
  • Jégsaláta, Rukkola, Lollo saláta, Madárbegysaláta – ízlés szerint

Elkészítés:

Cézár-dresszing:

A tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, és egy klasszikus majonézt keverünk az olajokból. Csak a végén ízesítjük a mustárral, citromlével, összeaprított szardellával, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.

Saláta:

A bagettszeletkéket egy gerezd héjas fokhagymával vajban aranysárgára sütjük. Ha elkészült a bagett, itatóspapírra tesszük, majd egy kis finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A csirkemellet vékonyra szeleteljük, enyhén sózzuk, először lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. 

A salátaleveleket kézzel beletépkedjük egy keverőtálba. Hozzákeverjük a dresszinget, ne túl sokat, csak annyit, amennyi bevonja a salátaleveleket. Késsel összecsíkozzuk a rántott csirkemellet, és a bagetteket is vágjuk félbe, keverjük hozzá a salátához és szórjuk meg parmezánnal.