Jógázó pár férfi nő természet

Jógázz a pároddal!

Évek óta a jóga lelkes művelője vagy, a szerelmed pedig szinte semmit sem tud róla? Érdemes lenne bevonni életed társát a közös jógázásba, vagy jobb, ha ez a kikapcsolódás inkább a privát szférád része marad? Bemutatunk neked néhány okot, amiért érdemes a pároddal jógáznod!

Tudtad, hogy a jóga pozitív hatással van a kapcsolatokra? Egymásra hangolja és ellazítja a párokat, a meditáció felszabadító erejével pedig tökéletesen kizökkenti őket a hétköznapok mókuskerekéből. A gyakorlott szakértők szerint ez a mozgásforma külső és belső összhangot teremt a partnerek között. A jóga zseniális összekovácsoló erőként működik, közös sikerélménnyel ajándékozza meg a párokat.

A rendszeres jóga serkenti a testben a vér áramlását, élénkíti a szexuális vágyat, így még szenvedélyesebbé teszi a kapcsolatotokat. A közös jógázás intim közelséget, számtalan finom érintést ad, ezért magasabb szintre emeli a köztetek lévő bizalmat, türelmet és empátiát. A közös mozgás során fel kell vennetek egy közös tempót, ezért a jóga rengeteget segít abban, hogy könnyebben alkalmazkodjatok egymáshoz.

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de a jóga a nehéz helyzetekben is szuper megoldás lehet. Jógázás közben ugyanis az emberi agyban dopamin (boldogsághormon) termelődik, és egy kis közös mozgás után mindketten jobban érzitek majd magatokat.

Sok kapcsolatban előfordul, hogy a páros egyik tagja könnyen elalszik, partnere viszont jóval nehezebben tud álomba szenderülni. A közös jóga segíti az elmélyülést, lecsendesíti az elmét, és egy kis mozgás után mindketten könnyebben merültök álomba, jobban kipihenitek majd magatokat.

A páros jóga alatt bármikor szólhatsz a párodnak, ha észreveszed, hogy nem tökéletesen valósít meg egy ászanát, és ő is megemlíti majd, ha még fejlődnöd kell valamelyik póz kitartásában. Lehet, hogy egyedül észre sem vennél egy-egy apró hibát, ám a párod segítségével még hatékonyabban jógázhatsz.

A jóga felfrissít és fiatalít, ezért a közös gyakorlatokkal együtt válhattok egészségesebbé, nyugodtabbá és energikusabbá.