Széll Tamás Sertés burger

Sertésburger, mézes mustárral, ropogós hagymakarikákkal

Nézze meg Ön is, hogy készíti el Széll Tamás a tökéletes sertésburgert! Tanulja meg azt is, milyen szósszal és körettel lehet kiegészíteni ezt az ínycsiklandozó ételt!

Hamburgerbucik a Lidl Konyhában

Különleges hamburgerhúsaink mellé süssön hamburgerbucit otthon!

Készítsen Ön is aranybarna, friss hamburgerbucit! Széll Tamás receptjével minden húspogácsához egyszerűen és gyorsan elkészítheti a bucit, saját ízlése szerint!

Hozzávalók

  • Belbake liszt - 600 g
  • Tojás - 3 v 1 db
  • Primadonna olívaolaj - 3 ek.
  • Vita D'or napraforgóolaj -3 ek.
  • Belbake szárított élesztő - 21 g (3 zacskó)
  • Belbake kristálycukor - 3 ek.
  • Golden Sun szezámmag - 1 ek.
  • Fekete szezámmag - 1 ek.
  • Kania pirított hagyma - 2 ek.
  • Kania egész bors durvára aprítva -2 kk.
  • Só - 2 kk.

Elkészítés

 

A cukrot elkeverjük 2,5 dl langyos vízzel és a száraz élesztővel. Ha a vízben feloldódott a cukor, hozzáadjuk a 3 tojást is. A lisztet külön elkeverjük a sóval. Lehetőség szerint asztali dagasztógépben  vagy kézi habverő tésztadagasztójával kezdjük a tojásos-vizes keveréket összekeverni. Három-négy részletben adagoljuk hozzá a lisztet, majd az olajat is. Addig dagasztjuk, míg selymes, puha és egynemű lesz. Az edényt lefóliázzuk és hagyjuk duplájára kelni a tésztát.

 

A megkelt tésztát késsel 12-18 dkg-os darabokra vágjuk, attól függően, hogy mekkora bucikat szeretnénk. A kiadagolt tésztát tökéletes gömbölyű formákra gyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd kézzel kissé lelapítjuk. Ne rakjuk a tésztagombócokat túl szorosan, hogy a kelés és sütés közben ne érjenek össze! Fóliával letakarjuk és hagyjuk picit megkelni a bucikat. Ha szépen megkeltek, felvert egész tojással megkenjük, majd a tetejét megszórhatjuk ropogós hagymával, fekete és fehér szezámmaggal, durvára őrölt borssal, amivel csak szeretnénk. 

 

200 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 12–15 percig sütjük, míg a buci aranybarna lesz. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, fóliába csomagolva akár napokig is tárolhatjuk. Mikor a hamburgert elkészítjük, félbevágjuk, a vágott felületét pedig grillen, serpenyőben, esetleg sütőben megpirítjuk.

Marhaburger a Lidl Konyhában

Készítsen Ön is tökéletes marhaburgert otthon!

A tökéletes marhaburger többé nem titok! Széll Tamás receptjéből most megtudhatja hogy készítheti el a húst, a hozzá illő szószt és a többi összetevőt!

Hozzávalók

  • Grill&Fun marha burger - 4 × 300 g
  • Hamburgerbuci – 4 db
  • Valley Spire cheddar sajt - 160 g
  • Pikok baconszalonna - 12 szelet
  • Kania majonéz - 10 ek.
  • Dijoni mustár 1 ek.
  • Hazánk kincsei erős darált paprika - 1 kk.
  • Freshona csemegeuborka aprítva - 1 db
  • Belbake kristálycukor - 5 csipet
  • Dehér balzsamecet - 2 ek.
  • Vita D'or napraforgóolaj
  • Kania bors, frissen őrölt

A Lidl piac kínálatából:

  • Petrezselyem, finomra vágva - 1 csokor
  • Fokhagyma, reszelve - 1 gerezd
  • Lilahagyma, vékonyra karikázva - 1 fej
  • Madársaláta - 1 marék
  • Édes koktélparadicsom - 12 szem

 

Tápérték egy adagban

Energia: 1998 kcal
Fehérje: 81 g
Zsír: 143 g
Szénhidrát: 96 g

 

Elkészítés:

 

A majonézt, a mustárt, az erős paprikát, a finomra vágott petrezselymet, az aprított csemegeuborkát és a reszelt fokhagymát alaposan összekeverjük. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, ízesítjük sóval, cukorral, fehér balzsamecettel és hagyjuk pácolódni. A koktélparadicsomokat is vékonyra szeleteljük, szintén ízesítjük sóval, cukorral és az ecettel.

 

A hamburgerhúst enyhén sózzuk, borsozzuk és faszenes grillen vagy forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Közben megsütjük a szalonnát is külön, vagy együtt a hússal. Ha a hús elkészült és a szalonna már ropogós, elosztjuk ezeket a hús tetején, majd a sajtot is egyenlő arányban elosztjuk a húspogácsákon. 150 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tesszük és hagyjuk ráolvadni a sajtot. 

 

Eközben a hamburgerbucikat félbevágjuk és száraz serpenyőben vagy parázson megpirítjuk a vágott felületüket. A buci alját vastagon megkenjük a fűszeres majonézzel, majd rátesszük a szalonnás-sajtos húspogácsákat. Ezután jöhet a pácolt lila hagyma és a paradicsom, majd egy kis madársaláta. Gazdagon kanalazunk a fűszeres majonézből a tetejére is, végül jöhet a buci teteje. Azonnal fogyasztjuk, kínálhatunk hozzá sült burgonyát vagy akár burgonyacsipszet is.

Grill húskínálatunk