Baconos kenyérlángos
Összetevők: búzaliszt, 20% tejfölös szósz [90% tejföl (pasztőrözött tejszín, sovány tejpor, kultúra), bechamel-mártás (tejsavópor, sűrítőanyag: módosított burgonyakeményítő, rizspehelyliszt, pálmazsír, glükózszirup, búzafehérje, dextróz, étkezési só, emulgeálószer: nátrium-foszfátok; sűrítőanyagok: nátrium-alginát, kalcium-alginát; stabilizátor: difoszfátok, szilárdítóanyagok: kalcium-laktát, kalcium-citrátok), fokhagymás fűszerkeverék (sűrítőanyag: guargumi; fokhagyma, metélőhagyma, petrezselyem; étkezési só)], 14% füstölt, kockázott baconszalonna (császárszalonna, ivóvíz, étkezési só, burgonyarost, dextróz, stabilizátorok: difoszfátok, trifoszfátok; antioxidáns: nátrium-aszkorbát; tartósítószer: nátrium-nitrit), növényi zsiradékot tartalmazó élelmiszerkészítmény (tej, pálmazsír, étkezési só, baktériumkultúrák, oltóenzim, stabilizátor: kalcium-klorid; színezék: karotinok), kockázott lilahagyma , ivóvíz, margarin [finomított növényi zsírok változó arányban (kókusz, pálma), ivóvíz, finomított növényi olajok változó arányban (napraforgó, pálma, repce), emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei; étkezési só, tartósítószerek: szorbinsav, kálium-szorbát; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav; aroma, színezék: karotinok], étkezési só, tejkészítmény (sovány tej, édes tejsavó), élesztő, cukor, sütőszer (búzamalátaliszt, búzakeményítő, tejsavópor, búzaglutén, emulgeálószer: lecitinek; lisztkezelőszer: aszkorbinsav; enzimek). Tojást, szóját, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Nettó tömeg: 150 g
Átlagos tápértéktartalom Ø/100 g
- Energia: 1312 kJ/ 313 kcal
- Zsír: 15,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 7,9 g
- Szénhidrát: 31,9 g
- amelyből cukrok: 3,3 g
- Fehérje: 10,4 g
- Só: 1,7 g
Allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok: glutén, tej (beleértve a laktózt)
Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek kiemelkedő minőséget képviselnek, elkötelezettek a minőség ügye iránt. A díjakat objektív követelményrendszer alapján, ötfordulós értékelés során, pártatlan és független szakértői testület bírálata alapján ítélik oda. A zsűri figyelembe veszi többek között a termékek minőségét, újszerűségét, piacképességét, gazdasági hasznosságát és exporterejét is. A pályázat további részleteiről itt tájékozódhat.