Vajas fonott kalács
A kiskegyed.hu munkatársa a közeledő húsvéti ünnepek alkalmából hétféle, 1000 forint alatti összegért megvásárolható bolti kalácsot tesztelt, melyeket egy 1-től 5-ig terjedő skálán értékelt. Örömmel osztjuk meg, hogy a Lidl helyben sütött vajas kalácsa végzett a dobogó legfelső fokán a legmagasabb, 5 pontos értékeléssel!
A kóstoló értékelése alapján a húsvéti ünnepek elengedhetetlen kedvence frissességével, finom vajas illatával, kellemesen ropogós külsejével és puha belsejével hódított, a kalács édes-vajas íze pedig feltette a pontot az i-re.
A teszt további részleteiről ide kattintva olvashatnak bővebben.
A teszt nem reprezentatív és szubjektív.
Összetevők: búzaliszt, ivóvíz, cukor, margarin [finomított növényi olajok és zsírok változó arányban (növényi zsírok /kókusz, pálma/, növényi olajok /napraforgó, pálma, repce/), ivóvíz, emulgeálószer: zsírsavak mono-és digliceridjei; étkezési só, tartósítószerek: szorbinsav, kálium-szorbát; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav; aroma, színezék: karotinok], élesztő, 1,9% vaj, sütőszer [búzaliszt, lisztkezelő szer: aszkorbinsav; enzimek (búzából)], teljes tojáspor, étkezési só, felületkezelő anyag (ivóvíz, repceolaj, tejfehérje, zöldborsófehérje, búzarost, maltodextrin), vajaroma [aromaanyagok, napraforgóolaj, linolsav, antioxidáns: butil-hidroxi-anizol], sovány tejpor. Földimogyorót, szóját, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot és kén-dioxidot tartalmazhat.
Nettó tömeg: 400 g
Átlagos tápértéktartalom Ø/100 g
- Energia: 1391 kJ/ 330 kcal
- Zsír: 6,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,9 g
- Szénhidrát: 59,0 g
- amelyből cukrok: 9,6 g
- Fehérje: 6,8 g
- Só: 0,68 g
Allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok: glutén, tej (beleértve a laktózt), tojás