Az Ön böngészője nem támogatott.
A tartalom tökéletes megjelenítéséhez, válasszon másik böngészőt.Figyelem!Frissítse böngészőjét, egyéb esetben a felhasználói élmény nem lesz megfelelő.
    Brand Navigation
    1. A Lidl-ről
    2. Állások
    3. Ingatlanok
    4. Beszállítóinknak
    5. Vásárlói információk
    6. Kapcsolat

    Szabaduljon meg a zsírtól: a forrólevegős fritőzök világa

    A zsiradékban sült ételek intenzív és ropogós íze nagyon különleges. A túl sok sült étel fogyasztása azonban hosszú távú egészségügyi problémákat okozhat. De ez nem jelenti azt, hogy nélkülöznie kell a sült krumplit, a rántott húst és hasonlókat. A forrólevegős fritőzök szinte tökéletesen utánozzák a zsírban sült ételek ízét és állagát, amelyet zsír helyett egyszerűen a forró levegő segítségével érnek el. Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk, hogyan működik, és milyen további előnyökkel jár a zsír nélküli sütés.

    Zsír nélküli sütés: tulajdonképpen miért használjuk?

    Ropogós és ízletes ételek zsír nélkül - ezt nyújtja a forrólevegős sütő

    A sült ételek az egész világon népszerűek, azonban hátrányaik is vannak. Egyrészt a magas zsírtartalom miatt a sült ételek igazi kalóriabombává válnak, és nehezen egyeztethetők össze a kiegyensúlyozott étrenddel. Másrészt az olaj helytelen vagy túl nagy mértékű felmelegítése olyan káros anyagokat termelhet, amelyekről feltételezhető, hogy rákkeltő hatásúak. A zsír és olaj nélküli sütésnél nincsenek ilyen problémák: ez a klasszikus sütés egészséges alternatívája. Ezenkívül megszűnik a tipikus „sült krumpli sütödei szag”, ami nagy előny, különösen az ablak nélküli kis konyhákban.

    Zsír nélküli sütő: a forrólevegős fritőz

    A megoldást a zsírmentes sütéshez a forrólevegős fritőz jelenti. Az elmúlt években ezek a kis, praktikus készülékek egyre nagyobb részesedésre tettek szert a fritőzök piacán. Az elkészített étel ízét és a könnyű használatot tekintve semmivel sem rosszabbak, mint az olajsütők.

    Olaj mint ízhordozó

    A zsiradékot sem szabad teljesen kihagyni a forrólevegős sütőből. Egy kanál olaj megfelelő ízt ad például egy adag sült krumplinak.

    Előnyök

    A klasszikus fritőzzel és a tűzhelyen olajban való sütéssel összehasonlítva a forrólevegős fritőznek számos előnye van:

    • Az ételek szinte zsírmentes elkészítése sokkal egészségesebb.
    • Nem kell kidobni a használt sütőzsírt.
    • A forrólevegős fritőz tisztítása kevésbé bonyolult.
    • A forrólevegős sütők sokoldalúak, így akár pizza, sütemény vagy kenyér sütésére is használhatók.
    • Az ételek elkészítés gyors és egyszerű.
    • A forrólevegős sütő gyors és energiatakarékos alternatívája a konyhai sütőnek, különösen kis mennyiségű sült ételek készítése esetében.

    Tippek forrólevegős fritőz vásárlásához

    A forrólevegős sütők választéka meglehetősen nagy. Annak érdekében, hogy megtalálja a megfelelő modellt, amely a lehető legjobb sütési eredményeket éri el, és amely hosszú ideig örömöt okoz, a vásárláskor érdemes figyelembe venni a következőket:


    • A fogantyúnak és a külső burkolatnak hőálló anyagból kell készülnie.
    • A tapadásmentes réteg biztosítja, hogy az ételek ne ragadjanak a forrólevegős sütőhöz.
    • Az olyan extrák, mint a keverőkar, a forgó nyárs vagy a grillrács praktikusak, így a sütőt zsiradék nélkül, sokféle ételhez lehet használni.
    • A sütő kapacitásának meg kell felelnie a tervezett felhasználásnak: egy egyszemélyes háztartásnak kisebb készülékre van szüksége, mint egy négytagú családnak.
    • A könnyű tisztítás érdekében a forrólevegős sütő le- és kivehető alkatrészeinek mosogatógépben moshatónak kell lenniük.
    Praktikus és stílusosMinden a konyhához és a háztartáshoz