Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató


Lidl Plus Adatvédelmi nyilatkozat


Utolsó frissítés időpontja: 2021. október


Köszönjük a Lidl Plus alkalmazás iránti érdeklődését


A Lidl Plus a Lidl vállalkozáscsoportnak a Lidl Stiftung & Co. KG (Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm) (a továbbiakban: „Lidl Stiftung”, „mi”, „Lidl”) által működtetett Vásárlói Hűségprogram (a továbbiakban: „Szolgáltatás” vagy „Lidl Plus”). A Lidl Stiftung a Szolgáltatás biztosítása céljából, mint adatkezelő adatokat kezel, például, amikor a Szolgáltatás működtetéséhez rögzíti, összevezeti, kiértékeli vagy nemzeti társaságok (továbbiakban a Lidl Stiftung-gal együtt „Lidl Társaságok” vagy „Lidl”) részére továbbítja.


A jövőben további társaságok is csatlakozhatnak.


Amennyiben ezek a Lidl-társaságok a szolgáltatásuk révén a Lidl Plus-szal összefüggésben adatokat kapnak és Önt a Lidl aktuális, saját marketing ajánlatairól és akcióiról tájékoztatják – elektronikus üzenet formájában -, adatvédelmi jogi szempontból adatkezelőnek minősülnek.


Ez az adatvédelmi tájékoztató a Lidl Stiftung, mint adatkezelő adatkezelési tevékenységére vonatkozik.


A Lidl adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége: lidlplusadatvedelem@lidlplus.hu


A Szolgáltatás olyan fogyasztók (a továbbiakban: „Felhasználók” vagy „Ön/Önök”) felé irányul, akik a Lidl személyre szabott, egyéni érdeklődésüknek lehetőség szerint leginkább megfelelő információkat szeretnének kapni a Lidl Plus ajánlatairól és akcióiról, valamint a kiválasztott harmadik fél partnerek és Lidl-társaságok ajánlatairól, termékeiről és szolgáltatásairól, melyek lehetőség szerint megfelelnek érdeklődésének.


A Lidl Plus segítségével sokoldalú, az Ön igényeihez alakított szolgáltatásokhoz juthat. Ez többek között kifejezetten az Ön igényeihez és kívánalmaihoz szabott ajánlatokat, nyereményjátékokban, exkluzív engedményes és különleges akciókban való részvételt jelent. A Lidl az Ön adatait a fenti linken elérhető Lidl társaságok felé továbbítja annak függvényében, hol és milyen mértékben veszi igénybe a Szolgáltatást – ennek célja, hogy területileg megfelelő szolgáltatásokat bocsáthassunk az Ön rendelkezésére. Az adattovábbítás jogalapja a Lidl Társaságok termékei és szolgáltatásai tekintetében az alábbiakban részletesebben kifejtett vásárlási és felhasználási magatartás.

1. Milyen személyes adatokat kezelünk, és milyen kommunikációs csatornákat alkalmazunk az adatkezeléshez?
Lidl Plus regisztráció


A regisztráció keretében az alábbi vásárlói törzsadatokat rögzítjük: vezetéknév, utónév, születési idő, e-mail cím, mobiltelefonszám és preferált Lidl-üzlet. Választása szerint, önkéntesen megadható még megszólítás, nem és a lakcím (utca, házszám, irányítószám, város és ország). A preferált üzlet meghatározásához választása szerint – opcionálisan - mobil eszközének helymeghatározó funkciója is használható.


MyLidl adatok


Amennyiben My Lidl fiókjában életkörülményeivel és érdeklődésével összefüggésben önkéntesen meghatározott adatokat ad meg, úgy ezen információk a Lidl Plus keretében szintén az adtakezelés részévé válnak.


Üzlet felkeresése


Amennyiben az üzletben történő vásárlás során a pénztárnál azonosítja magát (QR kód beolvasása), rögzítjük az Ön által felkeresett üzletet, az Ön által megvásárolt termékeket típus, mennyiség és ár szerint, az Ön által beváltott kuponokat, a nyugtaösszeget, a fizetés időpontját és a használt fizetőeszköz típusát. Vásárlási adatainak Lidl Plus fiókjához történő rendelésével lehetőségünk van arra, hogy kifejezetten az Ön preferenciáihoz és érdeklődéséhez szabott ajánlatokat és akciókban történő részvételt kínálhassunk Önnek.


Az azonosítás a pénztárnál aktívan a digitális Lidl Plus kártyával történik.


Ügyfélszolgálat


Ha felkeresi ügyfélszolgálatunkat, azokat az adatokat kezeljük, amelyeket ebben a vonatkozásban megad számunkra illetve az ügyfélszolgálat számára.


Az applikáció használata


A Lidl Plus applikáció használata során információt gyűjtünk arról az üzletről, amelyben Ön bevásárol. Ezen túlmenően valamennyi tartalomról, amelyeket az alkalmazásban megtekintett, pl.: aktivált kuponokról, az Ön értesítési beállításairól, a nyereményjátékokban való részvételről, megtekintett termékekről, valamint a kiválasztott „kedvenc üzletéről”. Adatokat gyűjtünk továbbá az alkalmazással való interakcióiról, pl.: meglátogatott aloldalak, a használat során megtekintett oldalak, kattintások száma, görgetések. Rögzítjük továbbá vásárlói azonosítóját, az alkalmazáshoz használt operációsrendszert, az eszközazonosítót, az Ön által beállított nyelvet, a kiválasztott országot, valamint az Ön által használt applikációverziót.


Bejelentkezési adatai a bejelentkezés sikeres lefolytatásához/biztosításához kerülnek rögzítésre és felhasználásra. Bejelentkezési adatai a fiókjából történő kijelentkezésig tárolódnak az applikációban abból a célból, hogy ne kelljen minden belépéskor újra bejelentkeznie.


A digitális nyugták és ezzel együtt nyugta adatok is tárolhatók a mobil eszközön vagy Messengeren közvetlenül továbbíthatók, amennyiben az applikációban engedélyezi a fényképeihez/médiumaihoz történő hozzáférést. Mobil eszközének kamerája használható a QR kuponok leolvasására, ha ez esetben is megadja a megfelelő jogosultságot.


Az applikáción belül egyebekben felméréseket végzünk, amelyek segítségével információt gyűjtünk vásárlói magatartásáról, applikációhasználatáról, személyes kapcsolatairól és érdeklődéséről. A felmérésben való részvétel minden esetben opcionális.


Partnerajánlatok


A Lidl Plus -szal összefügésben igénybe veheti kiválasztott, harmadik fél partnereink kedvezményes ajánlatait is. Az ilyen ajánlatok igénybevételéhez egyes esetekben a digitális Lidl Plus kártyájával szükséges magát, mint Lidl Plus vásárlót azonosítania. Az érintett partnerünk utólagosan értesít bennünket az adott kedvezményes ajánlat kihasználásáról és a kapcsolódó információkról (pl. időpont, mennyiség), aminek révén ajánlatainkat a Lidl Plus vásárlók érdeklődésének megfelelően még célirányosabban alakíthatjuk. A partnerektől érkező visszajelzés nem tartalmaz személyes adatot, kizárólag statisztikai célt szolgál. Ez alól kivételt képez az az egyedi eset, ha a Lidl Plus-on belül köt megállapodást valamely együttműködési partnerünkkel egy olyan szolgáltatás, ajánlat megkötésére, mely további kedvezménnyel (pl.: pénzvisszatérítéssel) jár. Ebben az esetben a partnertől megkapjuk az Ön elérhetőségi adatait (e-mail cím és telefonszám), hogy a kedvezményt, akciót mely a szolgáltatással jár megfelelően hozzárendelhessük Lidl fiókjához.


Felhívjuk figyelmüket, hogy harmadik fél partnereink által kínált kedvezményes ajánlatokra a harmadik fél partner által meghatározott feltételek irányadóak, amelyekre Lidl -nek nincs ráhatása, illetve a felmerülő felelősségi kérdések is kizárólag a partnert terhelik.
A felhasználói magatartás elemzése / Sütik


Az applikáció használata során felhasználói profilszegmenseket hozunk létre statisztikai kiértékelés és személyére szabás céljából, amelyeket lehetőség szerint hozzárendelünk az Ön személyéhez, e-mail címéhez és vásárlói azonosítójához. Ezeket az adatokat is csak abban az esetben gyűjtjük és használjuk fel, amennyiben Ön a technológiáink alkalmazásához hozzájárult (lásd a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 2. pontját is). Ez az alábbi szolgáltatásokat, illetve technológiai (tracking)- szolgáltatókat foglalja magába:


Adjust


A Lidl Plus applikáció az adjust GmbH termékeként ismert adjust elemzőeszközt használja.


Ha telepíti a Lidl Plus alkalmazást, és beleegyezett az alkalmazás által használt nyomkövetési technológiák használatába, az adjust a következő információkat elemzi a nevünkben:


  • Kattintások: ha rákattint egy hivatkozásra, amelyet az adjust állít be. A kattintások mérése a hozzárendelés-elemzés elvégzése érdekében történik, vagyis annak megértése, hogy honnan szerzett tudomást a Lidl Plus alkalmazásról, és honnan telepítette azt, ami lehet egy link egy weboldalról, egy reklámkampány vagy közösségi média felület.
  • Telepítések: amint hozzájárul a nyomon követéshez, a Lidl Plus alkalmazás kommunikál a az adjust-tal jelezve, hogy új telepítés történt. Ezt a telepítést a rendszer a fent ismertetett kattintáshoz rendeli, ha ugyanarról az eszközről hajtja végre.
  • Munkamenetek: a Lidl Plus alkalmazás megnyitásának száma az eszközön.
  • Események: interakció a Lidl Plus alkalmazásban. Minden alkalommal létrejön egy esemény, amikor regisztrál vagy bejelentkezik a Lidl Plus alkalmazásba. Ez a legjobban teljesítő hirdetési csatornák mérésére szolgál.


Így megérthetjük, hogyan használja alkalmazásunkat. Az adjust segítségével elemezhetjük és javíthatjuk továbbá reklámkampányainkat. Ehhez az elemzéshez az adjust a következő azonosítókat használja: (i) az IDFA hirdetésazonosítót (iOS eszközök hirdetésazonosítója) vagy (ii) az androidos hirdetésazonosítót, (iii) a Huawei ID-t, az IP- és MAC-címet, a HTTP headert, valamint mobil eszközének ujjlenyomatát használja (plusz az alábbiakat: hozzáférés időpontja, ország, nyelv, helyi beállítások, operációs rendszer és operációsrendszer-verzió, valamint alkalmazásverzió). Ezenfelül adjust az elemzésbe bevonja a felhasználói eszköz- és webes tevékenységgel kapcsolatos információkat, valamint App és Event Tokent. Az adatok feldolgozása kizárólag álnevesített formában történik. Az IDFA az androidos és a Huawei hirdetésazonosítókat operációs rendszerén keresztül bármikor visszaállíthatja vagy deaktiválhatja. Abban az esetben ha az IDFA nem elérhető, úgy adjust a SkAdNetwork-öt, az Apple hozzárendelési API-ját használja, hogy alkalmazásunk telepítéseit hirdetési kampányhoz rendelje.


Az adjust a fenti adatokat továbbítja a Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”) és a Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland. („Facebook”) szolgáltatók felé. Ha a Google és a Facebook az alkalmazott azonosítók alapján azonosítást tud végezni, információt nyújt az adjust felé arról, milyen reklámkampány miatt lépett Ön az App Store-ba/Google Play Áruházba és hogyan használta azt (elsősorban, hogy letöltötte-e az applikációt vagy megszakította-e a letöltést és hasonló információkat). Az adjust az említett információkból anonim statisztikákat készít, amelyekkel nyomon követhetjük az egyes reklámkampányok sikerét.


Google Firebase


Az applikációban a Google („Firebase”) A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions és Remote Config elemző szolgáltatásait használjuk, többek között az applikáció használatának elemzésére. Ha telepíti a Lidl Plus applikációt - és megadja a szükséges hozzájárulásokat - a Firebase rögzíti az applikáció használatának időpontját és időtartamát, az applikációban lehívott oldalakat, kattintott funkciókat és megjelenített tartalmakat. Így megérthetjük, hogyan használja applikációnkat. Ezen túlmenően felhasználói magatartása alapján folyamatosan javíthatjuk applikációnkat és relevánsabb ajánlatokat/szolgáltatásokat bocsáthatunk az Ön rendelkezésére. Emellett párhuzamosan több alkalmazástesztelést végezhetünk és az adatok alapján további alkalmazásfejlesztéseket folytathatunk.


Ehhez az elemzéshez a Firebase a regisztráció befejezésének időpontjától használja az Ön vásárlói azonosítóját. A Google Firebase szolgáltatással kapcsolatos további adatvédelmi információkat a Google Firebase weboldalán talál.


Salesforce


Applikációnk „Help” szekciójának használatához szolgáltatónk, a salesforce.com Germany GmbH (Erika-Mann-Str. 31 , 80636 München) (a továbbiakban: „Salesforce”) sütiket alkalmaz. A sütik kis szövegcsomagok, amelyek a „Help” szekció használata során mobil eszközén tárolódnak. A Salesforce két típusú sütit alkalmaz: technikailag szükséges sütiket, amelyek nélkül a szekció funkcionalitása korlátozott lenne, valamint elemző sütiket.


Technikailag szükséges sütik:


Az alábbi szükséges sütik segítik a „Help” szekció applikációban való használhatóságát. Ez a szekció a sütik nélkül nem képes megfelelően működni.

NévSzolgáltatóRendeltetés Lejárat Típus
renderCtxSalesforce Rendeltetése a kért oldalak és tartalmak rendelkezésre bocsátása a felhasználó navigálása alapján.Munkamenet-sütik. A szekció elhagyását követően automatikusan törlődnek.HTTP-süti
pctrkSalesforceRendeltetése a szekció lehívásainak nyomon követése.Munkamenet-sütik. A szekció elhagyását követően automatikusan törlődnek.HTTP-süti
force-streamSalesforceRendeltetése az ún. ragadó munkamenetekkel kapcsolatos szerverlekérdezések továbbítása a Salesforce infrastruktúrán belül.3 óraHTTP-süti
sfdc-streamSalesforceRendeltetése az ún. ragadó munkamenetekkel kapcsolatos szerverlekérdezések továbbítása a Salesforce infrastruktúrán belül.3 óraHTTP-süti
force-proxy-streamSalesforceRendeltetése annak biztosítása, hogy a felhasználói igények ugyanahhoz a proxygazdához érkezzenek be.3 óraHTTP-süti
CookieConsentPolicySalesforceA felhasználók hozzájárulásának helyes alkalmazására szolgál1 év
instSalesforceA kérdések/megkeresések egy fórumra történő átirányítására szolgál, amikor a könyvjelzők és a kódolt URL-ek megkereséseket küldenek egy másik fórumra. Az ilyen típusú megkeresések egy szervezet migrálása, felosztása vagy minden URL-frissítés után jelMunkamenet süti. A szekció elhagyása után automatikusan törlésre kerül.
1SalesforceA navigációs forrás regisztrálására szolgál a webstílus megfelelő megjelenítéséhez.Persistent
LSSIndex:LOCAL{"namespace":"c"}SalesforceA navigációs forrás regisztrálására szolgál a webstílus megfelelő megjelenítéséhez.Persistent
LSSNextSynthtic:LOCALSalesforceA navigációs forrás regisztrálására szolgál a webstílus megfelelő megjelenítéséhez.Persistent
sourceSalesforceA navigációs forrás regisztrálására szolgál a webstílus megfelelő megjelenítéséhez.Persistent

A statisztikai sütik lehetővé teszik szolgáltatónk számára, hogy statisztikákat készítsen a „Help” szekcióról annak igények szerinti alakítása céljából.

NévSzolgáltatóRendeltetésLejáratTípus
BrowserIdSalesforceRendeltetése a böngészés belső elemzése.1 évHTTP-süti

A Salesforce sütijei nem tárolnak konkrét személy azonosítását lehetővé tevő információkat, azonban az Ön mobil eszköze (többek között egyéb technikai adatok, úgymint IP-cím, operációs rendszer, internetszolgáltató) egyértelmű azonosítása lehetséges. A „Help” szekció használata során nyert valamennyi adat kezelése a Salesforce Európai Unión belül található szerverein történik.Hozzájárulás visszavonása (opt-out)A Lidl Plus használata során megvalósuló adatkezeléshez való hozzájárulását a befejezett regisztrációt követően is bármikor visszavonhatja az applikációban az Opt-Out-on keresztül a „Több”  „Bővebb információ” -> elérési útvonalon, azzal, hogy az nem érinti a már megvalósult adatkezelés jogszerűségét.

Térképszolgáltatás


Az applikációban lehetősége van mobilkészülékén az operációs rendszer térképszolgáltatásait használni, amennyiben a megfelelő hozzájárulást megadja a készülékén. A térképszolgáltatások használata az Ön döntésétől függ, ahol interaktív térképek jeleníthetők meg közvetlenül az applikációban, és lehetősége van a térképfunkció kényelmes használatára, például az Ön közelében található Lidl-üzletek megkereséséhez.
A térképszolgáltatás funkcióinak használatához az internetkommunikáció keretében szükséges IP-címének feldolgozása. Erre általában az adott operációs rendszerszerverén kerül sor. Az operációs rendszer-szolgáltatók konkrét adatkezelésére nincs befolyásunk. Az adatkezelés céljával és hatókörével kapcsolatos további információt az érintett szolgáltató adatvédelmi tájékoztatójában talál. Ott kap további információt az Önt megillető jogokkal és a magánszférájának védelmében lehetséges/szükséges beállításokkal kapcsolatban is.


A szolgáltatók címei és adatkezelési tájékoztatói:


Egyéb weboldalra és alkalmazásoka irányuló linkek


Alkalmazásunkban találhat olyan linkeket, melyek egyéb olyan weboldalakra és alkalmazásokra irányítanak, melyek Lidl társaságok, partnereink vagy egyéb harmadik személyek üzemeltetésében állnak. Amennyiben ilyen bannera, termékre, linkre klikkel úgy Ön átirányításra kerül egy ilyen „külső” weboldalra, alkalmazásra. A linkek speciális tracking technológiákat tartalmazhatnak, amelyek az üzemeltető részére segítenek megérteni és mérni, hogy a látogató/felhasználó honnan szerzett róla tudomást, kvázi honnan érkeztek a weblapjára. Javasoljuk önnek, hogy a weblap/alkalmazás vonatkozó adatvédelmi tájékoztatóját olvassa át, tájékozódjon, hogy az üzemeltető milyen információkat kezel Önnel kapcsolatban. Amennyiben átirányítjuk Önt egy weblapra, alkalmazásra, kezelni fogjuk személyes adatait, hogy a (technikai) felkérésének – miszerint szeretne egy „külsős” weblapot vagy alkalmazást megtekinteni, meglátogatni – eleget tudjunk tenni (GDPR 6. cikk (1) bek b) pont). Ezt követően az adatkezelés jogalapjának meghatározása már a weboldal üzemeltetőjének felelősségi körébe tartozik, mely jellemzően az adatkezelő (üzemeltető) jogos érdeke GDPR 6. cikk (1) bek. f).


Hírlevél / push értesítés / SMS (Üzenetek)


A Lidl Plus használata során figyelemmel kísérjük felhasználói magatartását hírlevelek és egyéb, adott esetben push értesítés vagy SMS formájában küldött információk tekintetében, azt tároljuk és lehetőség szerint hozzárendeljük személyéhez, e-mail címéhez és vásárlói azonosítójához. Nyomon követjük az üzenetek megnyitásának időpontját és az Ön által megtekintett linkeket, kattintott területeket, kiválasztott termékeket, a használat időpontját, időtartamát és gyakoriságát.


Ezeket az adatokat is csak abban az esetben gyűjtjük és használjuk fel, amennyiben Ön ehhez hozzájárult (lásd a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 2. pontját is).

Személyes adatok különleges kategóriái


A fent vázolt személyes adatok kiértékelésébe nem vonjuk be a személyes adatok GDPR 9. cikk (1) bekezdés szerinti különleges kategóriáit (például az Ön egészségével vagy vallási hovatartozásával kapcsolatos adatokat).
2. Milyen céllal és milyen jogalapon kezeljük személyes adatait?


Az 1. pontban megnevezett adatokat azzal a céllal kezeljük, hogy megfelelő módon tudjuk biztosítani Önnek a Lidl Plus szolgáltatásait.


Kommunikáció, azonosítás célja, vásárlói profil védelme


A regisztráció során gyűjtött, rögzített vásárlói „törzsadatok” az Önnel történő kommunikációt, valamint vásárlói és felhasználói magatartásának vásárlói profiljához rendelését szolgálják.


Amennyiben Ön az applikáció használata során, illetve mobil eszköze beállításaiban engedélyezte a helyadatokhoz való hozzáférést, ezt a funkciót arra használjuk, hogy Önnek az aktuális tartózkodási helyének megfelelő, legközelebb eső, személyre szabott szolgáltatásokat kínáljunk. Elsősorban az „Üzletkeresés” funkció keretében dolgozzuk fel GPS- és hálózati alapon a tartózkodási helyére vonatkozó adatát, hogy megjeleníthessük Önnek az Önhöz legközelebb eső Lidl üzleteket. A helymeghatározásra vonatkozó adatokat nem tároljuk tartósan.


Regisztrációja során többek között megkérdezzük születési idejét (lásd 1. pont). Ennek oka, hogy a Lidl Plus-ban való részvétel egyik feltétele a betöltött 18. életév (lásd Részvételi feltételek 2. pont). Ezenkívül a gyermekkorúak és a fiatalkorúak védelme érdekében bizonyos termékek reklámozására életkorhatárok vonatkoznak. Például az alkoholtartalmú italreklámok címzettje nem lehet kiskorú.


E-mail címét elsősorban arra használjuk, hogy megvédjük Önt harmadik személyek jogosulatlan hozzáférésétől olyan módon, hogy e-mail értesítést küldünk Önnek például az idegen, azaz olyan eszközről való hozzáférés esetén, amelyről korábban nem történt belépés a Lidl Plus applikációba.


A jelen pontban írt adatkezelések jogalapja: szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont), illetve jogos érdekünk (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). Jogos érdekünk az applikáció használatának lehető legkönnyebbé és leghatékonyabbá tétele.

Terjesztési területek és bolthálózat optimalizálásának célja


Amennyiben rendelkezésünkre bocsátja lakcímadatát, azt szóróanyag-terjesztési területeink azonosítására és optimalizálására használjuk. Ennek alapján csökkenteni tudjuk a felesleges szórást és célirányosabb reklámot tudunk megjeleníteni valamint optimalizáljuk fiókhálózatunkat annak érdekében, hogy megfelelő fióktelepeket, telephelyeket tudjunk meghatározni.


A lakcím megadása önkéntes. Az adatkezelés a terjesztési területek optimalizálásával kapcsolatos jogos érdekünk alapján történik (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont.


Az Ön termékérdeklődésének meghatározása és online ajánlataink optimalizálásának célja


Szeretnénk Önt közelebbről megismerni ahhoz, hogy biztosíthassuk Önnek a Lidl Plus tagságból származó előnyöket, a lehető leginkább személyre szabott ajánlatokat adhassunk az Ön részére és célirányos vásárlói megkérdezéseket végezhessünk. Ehhez először felmérjük, milyen termékek, akciók, szolgáltatások érdekelhetik Önt és lehetnek relevánsak az Ön számára. Így például felhívhatjuk figyelmét a kedvenc termékeivel kapcsolatos akciókra, speciális árelőnyöket kínálhatunk Önnek és szortimentakciók keretében célzottan tájékoztathatjuk Önt vonzó ajánlatokról.


Ennélfogva vásárlói magatartására vonatkozóan számos személyes adatot gyűjtünk, kezelünk és használunk fel, az egyes pontban írtaknak megfelelően.


Az általunk gyűjtött személyes adatok alkalmasak lehetnek arra, hogy meghatározzuk termékekkel kapcsolatos érdeklődését. Idetartozik az 1. pontban felsorolt valamennyi adat.


Mindazonáltal a többi fent nevezett adat is informatív lehet az Ön termékekkel kapcsolatos lehetséges érdeklődése tekintetében. Ehhez lehetséges összefüggést határozunk meg egy vagy több személyes adat és a termékekkel kapcsolatos érdeklődés között. Az összefüggés meghatározására matematikai-statisztikai módszereket alkalmazunk. Ehhez személyes adatait összehasonlítjuk más vásárlók adataival. Az összehasonlítás alapján következtetni tudunk arra, mely további, más, hasonló érdeklődésű vásárlók által keresett termékek és szolgáltatások kelthetik fel az Ön érdeklődését is.


Amennyiben megadta a megfelelő hozzájárulást, a profiljába további olyan információk is bekerülhetnek, amelyeket mobil eszközéből olvasunk ki. Ezekben az esetekben a személyes adatok kezelésének jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja. Ez érvényes a fenti „Felhasználói magatartás elemzése” és „Hírlevél / push értesítés / SMS” szakaszokban vázolt adatkezelésekre is.


Ezeket az ismereteket a felhasználói profil informativitásának növelése mellett a Lidl Plus applikáció és egyéb online ajánlataink optimalizálására is használjuk, amennyiben ezt az Ön hozzájárulása lehetővé teszi. Ennek jogalapja szintén a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja.


Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont), illetve jogos érdekünk (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). Jogos érdekünk, hogy ajánlatainkat a lehető legnagyobb mértékben az Ön termékek iránti érdeklődéséhez igazítsuk.

Tájékoztatás és reklámmegkeresés célja


Amennyiben megadta a megfelelő hozzájárulást, továbbítjuk az 1. pontban megjelölt adatokat a Lidl társaságoknak, hogy azok elektronikus kommunikáció (pl. e-mail, SMS, Push üzenet) útján és/vagy postai úton tájékoztassák Önt mindenkori szortimentjük akcióiról és ajánlatairól , termékeikről és szolgáltatásairól valamint vásárlói felmérésekben való részvételre hívják Önt (kitöltése opcionális).


A közvetlen megkeresésre az Ön megfelelő önkéntes hozzájárulásával kerül sor (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).


Helyszín- és időpontspecifikus kategorizálás célja


A vásárlásainak helyszínére és időpontjára vonatkozó személyes adatait abból a célból kezeljük és használjuk fel, hogy pl. mobiltelefonjára push értesítéssel vagy SMS útján időpont- és helyszínspecifikus reklámot juttassunk el Önnek. Ha az Ön által preferált vásárlási nap például a szombat, akkor külön ezen a napon elérhető akciókra tudjuk felhívni a figyelmét. Ezenfelül régióspecifikus ajánlatot is módunkban áll küldeni Önnek, amennyiben rendelkezünk arra vonatkozó információval, melyik régióban vásárol szívesen.


A push értesítések az applikáció által az eszközére küldött és ott priorizáltként megjelenített értesítések. Az applikáció abban az esetben alkalmaz push értesítéseket, ha Ön az applikáció telepítése során vagy az applikáció használata közben tetszőleges időpontban az eszköze beállításaiban engedélyezte azokat illetve hozzájárult a push értesítésekhez. A push értesítések fogadását bármikor deaktiválhatja.


Vásárlása helyszínének és időpontjának elemzése tekintetében az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja – szerződés teljesítése - illetve ezt követően a Lidl jogos érdeke. A Lidl jogos érdeke, hogy ajánlatainkat a lehető legnagyobb mértékben az Ön időpont- és helyszínspecifikus helyzetéhez igazítsuk.

Vásárlói megkeresések feldolgozásának célja


Az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvétel során részünkre átadott (pl.: kapcsolatfelvételi nyomtatvány kitöltése) személyes adatokat magától értetődően bizalmasan kezeljük. Adatai kizárólag célhoz kötötten, megkeresésének feldolgozásához és adatvédelmi kéréseinek megválaszolásához használjuk.


Annak érdekében, hogy ügyfélszolgálati megkereséseit a lehető legjobban tudjuk kezelni, a megadott adatokat a Lidl Társaságok számára is elérhetővé tesszük. Ez azt jelenti, hogy az adatok ismételt megadására, gyűjtésére nincs szükség a kérések feldolgozásához. A Lidl -Társaságok kizárólag arra használják fel az Ön adatait, hogy igazolják Önt, mint ügyfelet vagy felhasználót, és feldolgozzák kérését.


Az Ön megkeresései tekintetében az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) b) és f) pontja.


A mi és az Ön jelen adatkezeléshez fűződő (jogos) érdekünk az Ön megkeresése megválaszolása, adott esetben előforduló problémák megoldása és ezzel az Ön, mint vásárló vagy Szolgáltatásunk használója elégedettsége fenntartása és növelése. Az adatvédelmi kéréseinek megválaszolása, teljesítése esetében az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cik (1) bekezdés c) pont, tekintettel, hogy ez jogi kötelezettségünk.


Applikáció rendelkezésre bocsátásának célja


Az applikáció használata keretében gyűjtött adatokat az applikáció kifogástalan működésének elősegítése céljából kezeljük. Ezekre az információkra elsősorban azért van szükségünk, hogy az applikáció tárolni tudja a preferált beállításokat, ilyen például az ország vagy a nyelv, hogy a technikai problémákat gyorsan megoldhassuk és hogy Ön meghatározott területekhez hozzáférhessen. Ezeket az adatokat nem használjuk felhasználói profilok létesítéséhez.


Az ehhez szükséges technológiák alkalmazásának jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, azaz adatait szolgáltatásaink szerződésteljesítés keretében történő rendelkezésre bocsátása céljából kezeljük.


A Térképszolgáltatások alkalmazása az Önnel fennálló szerződés jogviszonyon alapul – GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont illetve a Lidl jogos érdekén alapul (GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont), hogy ezáltal vonzó ajánlatokat és az alkalmazásban megadott üzleteink könnyű fellelhetőségét biztosítsuk.


3. Kinek adjuk tovább személyes adatait?


Személyes adatait továbbá az alábbiak szerint bocsátjuk harmadik felek rendelkezésére:


Szolgáltatók részére történő adattovábbítás


Adatai feldolgozásához részben szolgáltatókat alkalmazunk. Az ennek során részünkre tevékenységet végző társaságokat körültekintően választjuk ki és velük írásbeli adatfeldolgozói szerződést kötünk. A társaságok utasításaink szerint járnak el az adatfeldolgozás alatt illetve rendszeresen ellenőrizzük őket. Ezeknek a társaságok az Ön személyes adataival kapcsolatosan nem határozhatnak meg önálló adatkezelési célokat a részünkre nyújtott szolgáltatásokkal összefüggésben.


Ebben az összefüggésben az Ön személyes adatait olyan címzettek felé továbbítjuk, akik


  • tárhelyszolgáltatást, adatbankrendszereket stb. bocsátanak rendelkezésünkre;
  • technikai támogatást marketing- és technikai tanácsadást nyújtanak számunkra.


A kapcsolódó Lidl szolgáltatások üzemeltetőjének történő adattovábbítás


A Lidl Társaságokon belül (lásd a fentebb tájékoztató 1. pontja) a mindenkor releváns társaságnak a fent írt feltételekkel a következő adatokat továbbítjuk:


o Az Ön számára relevánsként meghatározott tartalmak célirányos megjelenítésére


o Ügyfélszámát, ha részt vesz az adott nemzeti Lidl vállalat/társaság által szervezett nyereményjátékon, továbbá vezeték- és keresztnevét, valamint telefonszámát, ha nyertesként sorsolták ki.


Amennyiben ez ügyfélszolgálati megkeresés feldolgozásához szükséges, az Ön által megadott adatokat továbbíthatjuk a Lidl Társaságok felé. Azon Lidl Társaságok részére is a továbbítjuk a fentebb nevezett adatokat, akikkel ügyfélszolgálati megkeresése során kapcsolatba lépett. Szükséges lehet továbbá, hogy az Ön megkeresésének egyes részleteit feldolgozás céljából szerződéses partnerek (pl. termékspecifikus megkeresések esetén beszállítók, szervízpartnerek) felé továbbítsuk.


Személyes adatait semmilyen körülmények között nem bocsátjuk a Lidl Társaságokon kívüli, az adatokat közvetlen üzletszerzési célra felhasználni kívánó társaságok rendelkezésére.


Ha személyes adatok az EU és Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli államokba (harmadik ország) kerülnek továbbításra, úgy Ön azt a jelen adatkezelési tájékoztatóban irt szolgáltatóinkat érintő adatkezelési információkból tudja levezetni. Az Európai Bizottság által elfogadott megfelelőségi határozat tanúsítja, ha az érintett harmadik ország megfelelő adatvédelmi szintet biztosít. Az országok listáját, melyek rendelkeznek ilyen megfelelőségi határozattal itt találja: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.


Amennyiben valamely harmadik ország esetében az Európai Bizottság nem állapította meg megfelelő védelmi szint meglétét, megfelelő garanciákkal biztosítjuk adatainak adekvát védelmét. Ez történhet például kötelező adatvédelmi kikötésekkel, kötelező erejű vállalati szabályokkal, szerződéses megállapodásokkal, tanúsítványokkal vagy magatartási kódexekkel. További információk tekintetében kérjük vegye fel a kapcsolatot az adatvédelmi tisztviselőnkkel.

4. Hogyan biztosítjuk személyes adatai bizalmas kezelését?


Személyes adatai bizalmas kezelésének biztosítása érdekében azon munkatársaink, akik számára megismerhetővé válnak személyes adatai, tilos jogosulatlanul személyes adatokat gyűjteni, kezelni, felhasználni és továbbítani, megismerhetővé tenni. Munkatársainkat munkaviszonyuk kezdetével szerződésben kötelezzük az adattitok megőrzésére. Ez a kötelezettség a munkaviszony megszűnését követően is fennáll.


5. Hogyan biztosítjuk személyes adatai biztonságát?


Adatainak biztonsága nagyon fontos számunkra. Ennélfogva technikai és szervezeti intézkedéseket (adatbiztonság) tartunk fenn személyes adatait elsősorban az adattovábbítás során fenyegető veszélyek, valamint az adatok harmadik személyek általi megismerése elleni védelem céljából. Intézkedéseinket a technika haladásának megfelelően rendszeresen fejlesztjük.


6. Mennyi ideig tároljuk személyes adatait?


Személyes adatait haladéktalanul töröljük vagy anonimizáljuk, mihelyst azok a fenti adatkezelési célok szempontjából szükségtelenné válnak. Főszabály szerint a Lidl Plus-ban való részvétele időtartamára tároljuk személyes adatait. 24 hónapon át fennálló inaktivitás esetén értesítjük a közelgő törlésről. Ebben az esetben az applikáció ismételt megnyitásával és bejelentkezéssel előzheti meg a törlést.


Mobiltelefonszámát a visszaélési céllal történő újbóli bejelentkezés megakadályozása céljából a Lidl Plusban való részvétele megszűnésétől számított 6 hónapos időtartamra még tároljuk. Egyébként az adatokat a Lidl Plus profil törlését követő 72 órán belül töröljük. Ez alatt a 72 óra alatt újbóli bejelentkezéssel lehetősége van vásárlói fiókjának visszaállítására. A törlési folyamat ezzel megszakad. Amennyiben adataira jogszabályi megőrzési határidők vagy jogi igények biztosítása, érvényesítése vagy végrehajtása miatt hosszabb ideig van szükség, azokat az adatvédelmi jogszabályok keretei között a Lidl Plus profiljának törlését követően a jogszabályi előírás szerint adott határidőig, illetve a céloknak megfelelő időtartamra tároljuk.


Az ügyfélszolgálati megkeresések során részünkre eljuttatott személyes adatokat a végleges visszajelzést követően általánosságban legkésőbb 90 napon belül töröljük vagy anonimizáljuk. A tapasztalat azt mutatja, hogy 90 nap után válaszainkra már nem érkeznek visszajelzések.


7. Milyen jogai vannak adatai kezelése tekintetében?


A GDPR 15. cikke szerinti információkhoz (elsősorban az Önre vonatkozóan tárolt adatok, címzettek vagy címzettek kategóriái, akik felé az adatok továbbításra kerülnek, a tárolás célja stb.) kérésére hozzáférést biztosítunk. Ezt a tájékoztatást természetesen alapvetően ingyenesen biztosítjuk.


Ezenfelül a mindenkori jogszabályi feltételek mellett kérelmezheti személyes adatai helyesbítését, valamint törlését, kezelésének korlátozását.


Önnek joga van továbbá valamely felügyeleti hatósághoz panaszt benyújtani.


A GDPR 6. cikk (1) bek. e) és f) pontjainak rendelkezésein alapuló vagy közvetlen üzletszerzés érdekében történő adatkezelés ellen Ön jogosult tiltakozni.


Hozzájárulását jövőbeli hatállyal bármikor visszavonhatja az applikációban a „Segítség” > „Lépjen kapcsolatba velünk” vagy (ha közvetlen értesítési csatornát szeretne választani) az „Beállítások” > „Kommunikáció” elérési útvonalon vagy a lidlplusadatvedelem@lidlplus.hu címre történő e-mail küldéssel.**


Ha az applikáció használatának elemzésével kapcsolatos hozzájárulását kívánja visszavonni, azt az applikációban a „Továbbiak” > „Adatok megosztása a Lidl Plus-ban” > „Analitikai adatok megosztása” elérési útvonalon a megfelelő beállítással teheti meg.


8. Nem kötelező adatszolgáltatás


Adatok nélkül nem áll módunkban a Lidl Plus szolgáltatásait teljeskörűen az Ön rendelkezésére bocsátani. Az opcionális adatmezők megjelölésre kerültek.


9. Lehetséges az adatkezelésitájékoztató módosítása?


A jogi helyzet vagy az adatkezelés körülményeinek változásai szükségessé tehetik a jelen adatvédelmi tájékoztató módosítását. Amennyiben például változnak az Ön személyes adatait érintő adatkezelés (gyűjtés, felhasználás) célja, valamint a felelős személy és a címzettek kategóriái, arról értesítjük, és szükség esetén hozzájárulását kérjük.

A Lidl Plus applikáció adatvédelmi nyilatkozatának pdf-formátumban letölthető változatát itt találja.

A PDF fájl megtekintéséhez szüksége lesz az Adobe Acrobat Reader .