Különböző módszere zúzott jég k a jégkockákból történő előállítására
A hideg italok nem csak nyáron jelentenek különleges élvezetet. Ezt mindenki tudja, aki szeret koktélokat keverni: A zúzott jég számos receptben kulcsfontosságú összetevő, amely íz és megjelenés szempontjából egyaránt az italok végső ízvilágának megadására szolgál. A különböző szupermarketek és benzinkutak tartanak készleten zúzott jeget, de ha pénzt szeretne megtakarítani, néhány hozzávalóból maga is elkészítheti azt. De hogyan is működik ez pontosan? Milyen módszerek vannak, és mi szükséges a gyártáshoz? Az alábbiakban összegyűjtöttük az összes fontos információt, tippet és trükköt a zúzott jéggel kapcsolatban.
Mire használható a zúzott jég?

A zúzott jég általában jégkockákból készül, de van néhány különbség a kétféle jég között. A zúzott jég nagyobb felülettel rendelkezik, mint a jégkockák, ami gyorsabb és hatékonyabb hűtést tesz lehetővé, és ideális alkoholos italokhoz, shake-khez, turmixokhoz, turmixokhoz és desszertekhez, miközben dekorációs célokat is szolgál. A hagyományos jégkockákhoz képest a legnagyobb különbség az, hogy a zúzott jég felülete sokkal nagyobb. Ez azt jelenti, hogy a hűtendő folyadék és a jégdarabok közötti hőcsere gyorsabban lezajlik, és a hűtés sokkal hatékonyabb. A zúzott jég alkalmas alkoholos italok, gyümölcsös shake-ek és turmixok, jeges desszertek hűtésére és még sok másra. A magas alkoholtartalmú koktélokat az olvadó jég kissé gyengítheti. A hűtés mellett a zúzott jég dekorációs célokat is szolgál.
Mire van szükség a zúzott jég készítéséhez?
Ahhoz, hogy otthon zúzott jeget készítsen, mindig szüksége van jégkockákra. Ezeket megvásárolhatja a boltokban, vagy elkészítheti saját maga. Ha nincs jégkockakészítője, egyszerűen használhat egy jégkockaformát, ezt töltse meg csapvízzel, és helyezze a hűtőszekrény fagyasztójába vagy fagyasztórekeszébe. A legjobb ízt akkor kapja, ha előtte megszűri a csapvizet. Amint a víz megfagyott, a kész jégkockákat ki lehet venni a formából, és zúzott jég készítésére lehet használni. Jégkockaforma helyett speciális fagyasztózacskókat is használhat jégkockák készítéséhez.
Három módszer a zúzott jég elkészítéséhez
A jégkockákból különböző módon lehet zúzott jeget készíteni. Ha van egy álló mixere vagy akár egy jégtörője, akkor ezekkel az eszközökkel gyorsan és egyszerűen készíthet zúzott jeget. Egyes gyümölcscentrifugák vagy lassú gyümölcscentrifugák is alkalmasak erre a célra. De ne aggódjon, ha nincs kéznél konyhai robotgép, akkor sem kell nélkülöznie a zúzott jeget az italaiban. A jégkockákat törülköző vagy konyharuha használatával és egy kalapáccsal vagy húsklopfolóval is összetörheti. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan kell pontosan használni a három különböző elkészítési módszert.
Álló mixer
Ha van álló mixere, akkor azt használhatja zúzott jég készítésére. Ez a módszer gyors és egyszerű, és nem igényel erőfeszítést. A következő utasítások lépésről lépésre elmagyarázzák, hogyan kell ezt megtenni, és mire kell odafigyelnie.

1. lépés: Jégkocka készítése
Készítsen jégkockákat egy jégkockaformával. Erre legalább két órát kell beterveznie, a jégtartály hőmérsékletétől függően.

2. lépés: Jégkocka betöltése az álló mixerbe
Töltsön az álló mixerbe öt-tíz jégkockát. Ahhoz, hogy a turmixgép fel tudja törni a jégkockák kemény kristályszerkezetét, legalább 1000 watt teljesítményűnek és legalább 10 000 fordulatszámúnak kell lennie.

3. lépés: Impulzusfunkció bekapcsolása
Kapcsolja be a turmixgépet. Ne felejtse el beállítani az impulzusfunkciót (más néven a zúzott jég funkciót), amely felváltva növeli és csökkenti az aprítókés fordulatszámát. Ez szép zúzott jeget készít, nem pedig finom jéghavat. Ha szükséges, adhat hozzá egy kis mennyiségű vizet, hogy a jégkockák kevésbé tapadjanak össze.

4. lépés: Zúzott jég betöltése poharakba
Öntse a kész zúzott jeget poharakba, hogy azonnal felhasználhassa, vagy egy olyan edénybe, amelyben a jeget később a fagyasztóban tárolhatja.
Jégtörővel
Jégtörő – Más néven jégmalom vagy jégaprító - olyan konyhai készülék, amelyet kifejezetten zúzott jég készítésére használnak. Alapvetően meg lehet különböztetni a kézi és az elektromos jégtörőket. A kézi modelleket egy forgattyúval működtetik, amely általában egy forgó hengert hoz mozgásba. Ez a jégkockákat viszonylag durva, de egyenletes darabokra zúzza, amelyek inkább koktélokhoz, mint desszertekhez alkalmasak. A kézi jégtörők jól alkalmazhatók kisebb mennyiségű jéghez. Ha azonban sok zúzott jégre van szükség, célszerű elektromos jégtörőt használni. Az ilyen modellekben egy késekkel felszerelt forgó tárcsa vékony szilánkokat választ le a jégkockákról. Az így keletkező zúzott jég nagyon finom, ezért viszonylag gyorsan olvad. Különösen alkalmas jeges desszertekhez.

Zúzott jég készítése törülközővel és kalapáccsal
Ha nincs kéznél turmixgép vagy jégtörő, akkor egyszerűen használhat egy konyharuhát és egy kalapácsot is, hogy zúzott jeget készítsen konyhai eszközök nélkül. Ehhez terítsen egy konyharuhát a munkafelületre, és nyomja a jégkockákat a formából a törülközőre. Most a törülközőből formázzon zacskót, amelybe behelyezheti a jégkockákat. Fogja meg a zacskót közvetlenül a jégkockák felett, és helyezze egy szilárd és stabil felületre. A jégkockák összetöréséhez óvatosan üssön egy kalapáccsal többször a zacskóra. Kalapács helyett bármilyen más kemény tárgyat is használhat, például cipőt, sodrófát vagy húsklopfolót.