A Lidl Vásárlói kártya igénylése

(Verzió 1.0; Dátum: 2021.07.30.)

Adatkezelés célja/jogalapja

A Lidl Vásárlói kártya kiállításának célja (ideértve annak plasztik illetve virtuális QR kódos változatát) hogy ha Ön, mint magánszemély és/vagy egyéni vállalkozó ÁFA- s számlát igényel áruházaink kasszájánál, úgy a számlakiállítás egyszerűen és gyorsan megvalósuljon a kártya mágnescsíkjának lehúzásával vagy a QR kód leolvasásával. A kártya használata kizárja, de mindenképpen minimalizálja a hibás adatbevitelt/ megjelenítést az ÁFA-s számlán.

Egyebekben, ha Ön egy terméket visszahoz valamely üzletünkbe, mert pl.: nem volt megfelelő a méret (visszárú), úgy a hatályos szabályozás értelmében – a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013 NGM rendelet 3. mellékelt EC bekezdés 4. pontja, illetve 9. melléklet 6. pontja alapján – a visszárú bizonylat kötelező tartalmi eleme a vásárló teljes neve és címe. Hogy a bizonylat tartalmi szempontból megfeleljen a jogszabályi előírásoknak, ugyanakkor az minél gördülékenyebben kiállítható legyen a kasszánál, hosszas sorban állás és adatrögzítés nélkül, úgy e célból is a vásárlói kártya használatát biztosítjuk vásárlóinknak.

A vásárlói kártya kiállítása során megadott adatkategóriák: teljes név, cím. A Vásárlói kártya kiállítását követően Társaságunk ezem személyes adatokat nem tárolja el!

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti önkéntes hozzájárulás.