Banner

A Lidl Virtuális Vásárlói kártya igénylése/létrehozása

A Lidl Virtuális Vásárlói kártya igénylése/létrehozása

(Verzió 2.0; Dátum: 2022.02.21.)


Adatkezelés célja/jogalapja

A Lidl Virtuális Vásárlói kártya kiállításának célja, hogy ha Ön, mint magánszemély és/vagy egyéni vállalkozó ÁFA- s számlát igényel áruházaink kasszájánál, úgy a számlakiállítás egyszerűen és gyorsan megvalósuljon a kártyán szerelő QR kód leolvasásával. A kártya használata kizárja, de mindenképpen minimalizálja a hibás adatbevitelt/ megjelenítést az ÁFA-s számlán.


Egyebekben, ha Ön egy terméket visszahoz valamely üzletünkbe, mert pl.: nem volt megfelelő a méret (visszárú), úgy a hatályos szabályozás értelmében – a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013 NGM rendelet 3. mellékelt EC bekezdés 4. pontja, illetve 9. melléklet 6. pontja alapján – a visszárú bizonylat kötelező tartalmi eleme a vásárló teljes neve és címe. Hogy a bizonylat tartalmi szempontból megfeleljen a jogszabályi előírásoknak, ugyanakkor az minél gördülékenyebben kiállítható legyen a kasszánál, hosszas sorban állás és adatrögzítés nélkül, úgy e célból is a virtuális vásárlói kártya használatát biztosítjuk vásárlóinknak, mely tartalmazza a szükséges adatokat.


A Virtuális Vásárlói kártya kiállítása, elkészítése során – weblapon, mobil berendezésen vagy adott esetben az üzletben - megadott adatkategóriák: teljes név, cím. A Virtuális Vásárlói kártya kiállítását követően Társaságunk a személyes adatokat nem tárolja el!


Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti önkéntes hozzájárulás.


Adatkezelő: Lidl Magyarország Bt (1037 Budapest, Rádl árok 6.)

Bővebb információ: https://www.lidl.hu/vasarloikartya