Banner

A pelenkázásról

"A Lupilu pelenkát kipróbáló anyukák 98%-a ajánlaná kisgyermekes barátainak a Lupilu termékeket."*

"A Lupilu pelenkát kipróbáló anyukák 98%-a megbízhatónak tartja a Lupilu márkát."*


*trnd által, 2018 februárjában végzett, 700 fős, nem teljeskörű és nem reprezentativ felmérés alapján


A babák tisztába tétele ma már jóval könnyebb feladat, hiszen különféle méretben kapható szuper pelenkák és egyéb kellékek állnak rendelkezésünkre, melyeket érdemes karnyújtásnyi távolságra helyezni a pelenkázótól, hogy bármikor kéznél legyenek. Ha nincsen pelenkázónk, akkor egy pelenkázómatraccal is helyettesíthetjük, azonban érdemes olyan magas felületet választani, hogy ne kelljen túlságosan lehajolni.


Első lépésként vetkőztessük le a babát és tisztítsuk meg bőrét a szennyeződéstől. Ez történhet nedves szivaccsal, vizes ruhával vagy éppen (olajos) törlőkendővel. A használt pelenkát hajtsuk össze, majd dobjuk ki. Később modern, mosható, újrahasznosítható pelenkát is használhatunk. Következő lépésként a tiszta pelenkát hajtsuk szét és tegyük a baba alá. Popsikrémezésre elsősorban akkor van szükség, ha a pici bőre piros, irritált. Végül hajtsuk fel és a derékrésznél rögzítsük a pelenkát. Ezután jöhet az öltöztetés.


Milyen a jó pelenka?


Kezdő szülőként óriási dilemma, hogy milyen pelenkát is válasszunk. Íme, néhány tulajdonság, ami alapján könnyebb lehet a választás.


Válasszunk megfelelő méretet, most már kifejezetten újszülöttek számára ideális méretben is kaphatók pelenkák. Fontos a nedvszívó képesség, illetve, hogy legyen egy külön szárazon tartó réteg is a pelenka belsejében, így a babák popsija nem irritálódik. Rendkívül előnyős, ha a puha és bőrbarát belsőn kívül még légáteresztő is, tehát babánk bőre is szabadon lélegezhet. A rugalmas záró szalagok biztosítják a tökéletes illeszkedést, és lehetővé teszik a szabad mozgást, mivel a pelenka így nem csúszik le, nem mozdul el mozgás közben sem. A LIDL Lupilu pelenkája minden felsorolt szempontnak megfelel, ráadásul aranyos mesefigurák díszítik.