Banner

Textil termékeinkről

Minden Lidl textiltermék minőségére kiemelten odafigyelünk annak érdekében, hogy csak olyan termékek kerülhessenek kínálatunkba, amelyek semmilyen körülmények között nem okoznak csalódást. Ennek egyik garanciája, hogy textiltermékeinket a német Hohenstein Intézetben tesztelik. Tartósság, jó illeszkedés, vízhatlanság, kényelem. Mindezt az intézet szakemberei műszeres módszerekkel, laboratóriumi körülmények között vizsgálják.

Azonban a valódi minőség, használati érték a hétköznapokban valódi igénybevétel közben mutatkozik meg. Így a Lidl nem elégszik meg a laboratóriumi vizsgálatok kiváló eredményeivel, folyamatosan gyűjti az adatokat arról is, hogy a vásárlók életében hogyan teljesítenek a textiltermékek. Ez a Duplán tesztelve koncepció lényege.

Így az Esmara, Livergy, Pepperts, Lupilu és Crivit ruhákat, nadrágokat, kabátokat, Meradiso ágyneműket a hétköznapokban is teszteljük, hogy kiállják-e a mindennapok próbáját.

#duplantesztelve

Ismerje meg a tesztelés folyamatát, nézze meg az erről készült videónkat!

Fehéreműink

Fehéreműink

Kínálatunkban minden testalkathoz és minden alkalomra megtalálja a megfelelő fehérneműt. Legyen szó láthatatlan tangákról, kényelmes alsónadrágokról, alakformáló fehérneműkről vagy fenntartható alapanyagokból készült termékekről - hölgyek és urak egyaránt megtalálhatják a hozzájuk passzolót.

Találja meg a tökéletes melltartót!


A Lidl méretkalkulátorával mindig megtalálja az Ön számára ideális ruhaméretet! Ismerje meg videónkból a két egyszerű szabályt, amivel Ön is egyszerűen megállapíthatja a méreteit!

Text And Image Section

Használja méretkalkulátorunkat, a maximális kényelemért!


Méretkalkulátorunkkal megtalálhatja a tökéletes méretet, ami biztosítja a maximális kényelmet a hétköznapokban.


Keresse online méretkalkulátorunkat minden ruházati termékünknél!

Text And Image Section

A minőség az első!

Megbízhat a szabványainkban.


Az Ön egészségének védelme érdekében különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy ruházati termékeinket ellenőrizzük a káros anyagok tekintetében. Tanúsítványaink biztosítják a ruházati termékeink kiemelt minőségét.

A Lidl textíliák bizonyított minősége

Hohenstein tanúsítvány

A Lidl nagy hangsúlyt fektet termékei minőségére. Ebben fontos szerepe van a humánökológiai szempontoknak, azaz hogy a termékek ne tartalmazzanak az emberek egészségére ártalmas anyagokat. Ezenkívül fontos használati és minőségi jellemzők betartatása. Hogy megfeleljen ezeknek a magas elvárásoknak, a Lidl textilválasztékának jelentős részét a független Hohenstein Intézettel ellenőrizteti. Ezt a Hohenstein-minőséget igazoló címkével dokumentáljuk. Keresse a Hohenstein logóval ellátott termékeket a Lidl-ben!

Text And Image Section

Hohenstein-minőség

A Hohenstein-minősítést igazoló címkék a megbízhatóan magas minőségről biztosítják a vásárlókat. A teszteket akkreditált laboratóriumokban független szakértők végzik. A termékek a tanúsítványokat több évtizedes tapasztalatokra és széles szaktudásra alapuló kiértékelés után kaphatják meg.


A "Hohenstein - Fit" logó a termékeink megfelelő illeszkedését igazolja. Az illeszkedést ellenőrző teszt folyamán a Hohenstein Intézet tapasztalt textilmérnökei azt vizsgálják, hogy a munkadarabok megfelelő mozgásszabadságot és funkcionalitást biztosítanak-e, ezen kívül megfelelnek-e a vásárlók méretbeli elvárásainak.

Text And Image Section

Hohenstein-minőség

A Lidl nagy hangsúlyt fektet termékei minőségére. Ebben fontos szerepe van a humánökológiai szempontoknak, azaz hogy a termékek ne tartalmazzanak az emberek egészségére ártalmas anyagokat. Ezenkívül fontos használati és minőségi jellemzők betartatása. Hogy megfeleljen ezeknek a magas elvárásoknak, a Lidl textilválasztékának jelentős részét a független Hohenstein Intézettel ellenőrizteti. Ezt a Hohenstein-minőséget igazoló címkével dokumentáljuk.

Text And Image Section

Hohenstein bőrbarát

A „Hautfreundlich – getestet durch die Hohenstein Institute” tanúsítvány a bőrrel való összeférhetőség ellenőrzöttségét jelöli. A minőséget igazoló címke alapjául egy, a részletes eredményeket tartalmazó vizsgálati jelentés szolgál. Vásárlóink sportruházaton, alsóneműn és olyan textíliákon találkozhatnak a logóval, amelyek allergiások, állapotos nők, kisgyermekek vagy idősek számára készültek.

Text And Image Section

Topcool textilek

A Lidl gondol a mindennapok kihívásaira! A TOPCOOL anyag garantálja az azonnali nedvszívást. Magas légáteresztő képessége kényelmet biztosít, a bőr száraz marad fokozott izzadás esetén is. A szövet mosási tulajdonsága kiváló, így energiát és időt is megtakaríthatunk vele. Eredetileg funkcionális sportruházathoz fejlesztették ki, kedvező tulajdonságai miatt azonban ágynemű előállításához is használják.

Text And Image Section

OEKO-TEX tanúsítvány

A Lidl textiltermékei kiváló minőségű OEKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkeznek (káros anyagokra is tesztelték őket). A textil megbízhatóságát igazoló elismerést csak kimagasló minőséggel lehet kiérdemelni. A minősítési eljárás során a textíliákat valamennyi feldolgozási szakaszban ellenőrzik, a nyersanyagtól egészen a késztermékig.

Text And Image Section

OEKO TEX Made in Green

A Made in Green azokra a termékekre vonatkozik, amelyek nem csupán az Oeko-Tex Standard 100 (ártalmas anyagokra vizsgált) tanúsítást érdemelték ki, hiszen ezek gyártása fenntartható módon történt.

Text And Image Section

Sanfor

A Sanfor logó kizárólag azokhoz a termékekhez használható, amelyek 100% pamutból készültek. További feltétel a Sanforized cég általi teszt, amely az anyag formatartását vizsgálja. A címke segítségével vásárlóink az első pillantásra meggyőződhetnek arról, hogy a textiltermék forma- és színtartó, és mosás után sem zsugorodik össze.

Text And Image Section

GRS szabvány

A GRS célja, hogy meghatározza a textiltermékek pontos tartalmát, a jó munkakörülmények megteremtéséhez szükséges követelményeket, valamint, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a káros környezeti és kémiai hatásokat. A szabvány magában foglal minden olyan termék feldolgozását, gyártását, csomagolását, címkézését és forgalmazását amely legalább 20%-ban újrahasznosított anyagból készül.

Text And Image Section

Tencel Lyocell

A TENCEL™ szálak speciális tulajdonságainak köszönhetően a szövetek kellemes, szinte nyugtató, hűsítő érzést keltenek a bőrön. A sima szálfelület hatékonyan felszívja és kiereszti a nedvességet, így támogatja a test természetes hőszabályozását.

A TENCEL™ szálak sima felülete lehetővé teszi, hogy a színezékek mélyen behatoljanak a szálszerkezetbe, ezért az anyag élénk színei nem fakulnak ki. A nedvszívó képesség feszültségmentessé teszi a TENCEL™ Lyocell és Modal szálakat, így nem töltődnek fel elektrosztatikusan.

A TENCEL™ Lyocell szálak fenntartható fa- és erdőgazdálkodásból származnak, amelyek a Lenzing Group által használt fa és cellulóz tanúsítvánnyal rendelkeznek és ellenőrzött forrásokból valók.

Text And Image Section

Tencel Modal

A TENCEL™ szálak speciális tulajdonságainak köszönhetően a szövetek kellemes, szinte nyugtató, hűsítő érzést keltenek a bőrön. A sima szálfelület hatékonyan felszívja és kiereszti a nedvességet, így támogatja a test természetes hőszabályozását.

A TENCEL™ szálaknak köszönhetően az anyag élénk színei nem fakulnak ki, ugyanis már a készítésükkor színezik őket. A nedvszívó képesség feszültségmentessé teszi a TENCEL™ Lyocell és Modal szálakat, így nem töltődnek fel elektrosztatikusan.

Nagy rugalmassága miatt a TENCEL™ Modal faalapú szálak hosszú ideig megtartják a textíliák rendkívüli puhaságát, és sima keresztmetszetük miatt többszöri mosás után fokozzák a szövetek puha tapintását.

Text And Image Section

Lenzing EcoVero

A LENZING™ ECOVERO™ márkájú viszkózszálak innovatív technológiával készülnek, mely során akár 50%-kal alacsonyabb energia- és vízfelhasználás történik, mint az általános viszkóz esetében. Ennek köszönhetően Ön biztos lehet abban, hogy környezetbarát és felelősségteljes gyártásból származó terméket vásárol. A LENZING™ ECOVERO™ szálakat uniós ökocímkével látták el, hiszen egész életciklusuk alatt megfelelnek a magas környezetvédelmi normáknak: a nyersanyag-kitermeléstől kezdve a gyártásig, a forgalmazásig és az ártalmatlanításig bezárólag.

Tanúsított környezetvédelmi felelősség: Biztos lehet abban, hogy a divatos ruhadarabjai a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve készültek.

Text And Image Section

Fenntartható textilfeldolgozás

A Lidl-ben időszakos jelleggel biopamut termékeket is találhat, amelyeket a fenntartható textilfeldolgozás jegyében GOTS-logóval láttak el. Ez azt jelenti, hogy az így gyártott természetes fonalat biológiailag ellenőrzött keretek között termesztett gyapottal készítették. A GOTS-logós minősítésű textília egyáltalán nem tartalmaz káros anyagot, erőforrás-kímélő eljárásokkal készült, megbízható nyersanyagokból.

Text And Image Section

Bionic Finish Eco

Mitől lesz vízhatlan a madarak tollazata? Hogyan lehetséges a természetben ez a fajta vízlepergető hatás? A Bionic Finish Eco-t a természet ihlette. Egy leheletvékony kristály-struktúra védi a textilt a víztől és a szennyeződésektől. Sportruházaton, szabadidőruházaton találkozhatunk vele.

Text And Image Section

Organic Content Standard 100

Az Organic Cotton Standard (OCS) egy nemzetközileg elismert szabvány a textilipar fenntarthatóságának fokozására. Ez a tanúsítvány igazolja, hogy a textilipari végtermékek legalább 95%-ban organikus anyagból készültek. Az aratástól a boltba kerülésig nyomon követik a termék útját, ezzel lehetővé téve az organikus rosttartalom átlátható és független ellenőrzését.

Text And Image Section

Recycled Claim Standard (RCS)

A Recycled Claim Standard (RCS) tanúsítvánnyal rendelkező termékeket a minősítési eljárás összes feldolgozási szakaszában ellenőrzik. Azok a termékek kaphatják meg a tanúsítványt, melyek legalább 5%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak. A tanúsítás célja az újrahasznosított anyagokból készült termékek népszerűsítése.