Banner
Tudatosan finomat!

Pikok Pure

A LIDL Pikok Pure termékek Magyarországon egyedülálló minőséget képviselő húskészítmények. Ha egészségtudatosan táplálkozunk, akkor sem kell lemondanunk a húskészítményekről, hiszen a Pikok Pure termékek, ahogy azt a termékcsalád neve is mutatja (a „pure” jelentése = tiszta) kiemelkedően magas hústartalmúak, nem tartalmaznak tartósítószert (pl.: nitriteket és nitrátokat), ízfokozó nélkül készültek, só és fűszerek felhasználásával.


Text And Image Section

A Pikok Pure húskészítmények csakúgy, mint a húsok, kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban. A kiegyensúlyozott és változatos étrend alkotói, hiszen nagyon fontos teljes értékű fehérje források. A hazai és nemzetközi egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlások szerint minden főétkezés tartalmazzon teljes értékű fehérjét. 50 gramm (kb. 4 szelet) felvágottal fedezhetünk 1 adag teljes értékű fehérjét.

A fehérje mellett számos létfontosságú vitamin és ásványi anyag forrásai is. Kiemelkedő ezek közül a B-vitamin csoport (B1, B2, niacin, B6, B12). A B12- vitaminnak, mely a vérképzéshez és az idegrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen, természetes forrásai kizárólag az állati eredetű élelmiszerek. A zsírban oldódóak közül az A-, és a D-vitamin szintén említésre méltóak. Az ásványi anyagok közül pedig az állati eredetű és ebből adódóan rendkívül jól felszívódó vas, a kalcium, a foszfor, a nátrium, a cink, a réz, a mangán és a szelén. - Galló Nóra dietetikus ajánlásával