Banner
Miért nem mindegy, hogy mit fogyasztunk?

Laktózmentes kínálatunkról

A laktózmentes étekezésről

Manapság egyre felkapottabb téma a laktózmentes táplálkozás. Trendirányzat vagy egészségmegőrzés? Nézzük, milyen betegség állhat a háttérben.


Laktózintolerancia esetén, mikor a szervezet nem képes a laktóz (= tejcukor) lebontására, sem kell a tejtermékek fogyasztását mellőzni. A LIDL kínálatában megtalálható laktózmentes termékek pl.: laktózmentes tej/vaj/joghurt/túró/sajt mind biztonsággal fogyaszthatók, így nem kell lemondanunk a kiegyensúlyozott és változatos étrendről. Attól sem kell tartanunk, hogy így kevesebb vitaminhoz és ásványi anyaghoz jutunk, hisz a laktózmentes termékek beltartalmi értéke megegyezik a normál tejtermékekével. Bátran használhatjuk ezeket a laktózmentes termékeket ételkészítéshez is, hiszen a sütés és főzés során is megőrzik laktózmentességüket.


Nem csak laktóz, hanem akár teljes mértékben tejmentes és így tejfehérjét (=kazeint) sem tartalmazó növényi alapú tejtermék helyettesítőket is találhatunk a kínálatban, ilyenek a növényi tejek, a kókuszjoghurtok, valamint a szójából készült termékek (pl.: tofu, szója desszert). Érdemes a natúr termékeket választani és előnyben részesíteni, melyek jellemzően hozzáadott cukrot sem tartalmaznak.

Text And Image Section

Laktózmentes termékek


A laktóz egy, főként tejtermékekben előforduló cukorféle (más néven tejcukor), mely elsősorban emésztőrendszeri panaszokat okoz azok számára, akiknek a szervezete nem tudja lebontani. Ha laktózérzékenységet diagnosztizálnak, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen manapság számos laktózmentes termék közül tudunk válogatni. Szintén örömhír, hogy a laktózt bontó enzimet szájon

át is könnyen pótolhatjuk.