Banner

Bio kínálatunkról

Az ökológiai gazdálkodásból származó biotermékek, bioélelmiszerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és a vásárlók részéről egyre nagyobb rájuk az igény. A biotermékek előállítását és forgalmazását az EU-ban egységes, szigorú előírásrendszer szabályozza. Az „ökológiai”, „biológiai”, „öko” és „bio” jelzők szinonim fogalmak, a jogszabályi háttérnek köszönhetően kizárólag olyan termékeken tüntethetők fel, amelyek megfelelnek a vonatkozó előírásoknak és rendeleteknek. Ha nagyobb hangsúlyt szeretnénk egészségünk védelmére és környezetünk kíméletére fektetni, akkor keressük a bio árukat a LIDL kínálatában is.


Nézzük, milyen szigorú feltételeknek is kell megfelelniük a bio zöldségeknek és gyümölcsöknek?


  • Termesztésük során csak biológiailag lebomló vagy természetes szereket használhatnak fel
  • Kizárólag vegyszermentes alapanyagok felhasználásával készülhetnek*
  • Előállításuk során tilos génmanipulált szervezeteket vagy azok származékait felhasználni (pl.: vetőmag, szaporítóanyag)
  • A termőfölddel szemben támasztott elvárás, hogy legalább 3 éve nem kezelték vegyszerrel
  • A késztermék (bio zöldség vagy gyümölcs alapú pl.: levek, lekvárok) sem tartalmazhat semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot



*biotermékek esetében is vannak ún. ökológiai növénytermesztésben alkalmazható növényvédő szerek és termésnövelő anyagok

Text And Image Section

Top 10 érv, ami miatt érdemes biotermékeket fogyasztani

  1. A biotermékekben nincsenek adalékok, vegyszerek
  2. Előállításuk szigorúan szabályozott és ellenőrzött
  3. Garantáltan GMO-mentesek
  4. A biotermékek feldolgozása során kíméletes technológiát alkalmaznak
  5. Beltartalmi értékük magas, tápanyagokban (vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok) gazdagok
  6. A bio zöldségek és gyümölcsök íze intenzívebb a lassabb növekedés miatt
  7. A biogazdálkodásból származó állati eredetű termékek (hús, tojás, tej, tejtermékek) magasabb fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalmúak
  8. A biotermékek előállítása a környezetet sem terheli (pl.: a talajt, ivóvizet)
  9. Mivel természet és környezetbarát ezért a biogazdálkodás hosszútávon fenntartható
  10. A biotermékek rendszeres fogyasztása támogatja immunrendszerünket, illetve hozzájárul egészségünk hosszú távú megőrzéséhez