Az Ön böngészője nem támogatott.
A tartalom tökéletes megjelenítéséhez, válasszon másik böngészőt.Figyelem!Frissítse böngészőjét, egyéb esetben a felhasználói élmény nem lesz megfelelő.
    Brand Navigation
    1. A Lidl-ről
    2. Állások
    3. Ingatlanok
    4. Beszállítóinknak
    5. Vásárlói információk
    6. Kapcsolat
    Banner

    Bio kínálatunkról

    Az ökológiai gazdálkodásból származó biotermékek, bioélelmiszerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és a vásárlók részéről egyre nagyobb rájuk az igény. A biotermékek előállítását és forgalmazását az EU-ban egységes, szigorú előírásrendszer szabályozza. Az „ökológiai”, „biológiai”, „öko” és „bio” jelzők szinonim fogalmak, a jogszabályi háttérnek köszönhetően kizárólag olyan termékeken tüntethetők fel, amelyek megfelelnek a vonatkozó előírásoknak és rendeleteknek. Ha nagyobb hangsúlyt szeretnénk egészségünk védelmére és környezetünk kíméletére fektetni, akkor keressük a bio árukat a LIDL kínálatában is.


    Nézzük, milyen szigorú feltételeknek is kell megfelelniük a bio zöldségeknek és gyümölcsöknek?


    • Termesztésük során csak biológiailag lebomló vagy természetes szereket használhatnak fel
    • Kizárólag vegyszermentes alapanyagok felhasználásával készülhetnek*
    • Előállításuk során tilos génmanipulált szervezeteket vagy azok származékait felhasználni (pl.: vetőmag, szaporítóanyag)
    • A termőfölddel szemben támasztott elvárás, hogy legalább 3 éve nem kezelték vegyszerrel
    • A késztermék (bio zöldség vagy gyümölcs alapú pl.: levek, lekvárok) sem tartalmazhat semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot



    *biotermékek esetében is vannak ún. ökológiai növénytermesztésben alkalmazható növényvédő szerek és termésnövelő anyagok

    Top 10 érv, ami miatt érdemes biotermékeket fogyasztani

    1. A biotermékekben nincsenek adalékok, vegyszerek
    2. Előállításuk szigorúan szabályozott és ellenőrzött
    3. Garantáltan GMO-mentesek
    4. A biotermékek feldolgozása során kíméletes technológiát alkalmaznak
    5. Beltartalmi értékük magas, tápanyagokban (vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok) gazdagok
    6. A bio zöldségek és gyümölcsök íze intenzívebb a lassabb növekedés miatt
    7. A biogazdálkodásból származó állati eredetű termékek (hús, tojás, tej, tejtermékek) magasabb fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalmúak
    8. A biotermékek előállítása a környezetet sem terheli (pl.: a talajt, ivóvizet)
    9. Mivel természet és környezetbarát ezért a biogazdálkodás hosszútávon fenntartható
    10. A biotermékek rendszeres fogyasztása támogatja immunrendszerünket, illetve hozzájárul egészségünk hosszú távú megőrzéséhez