Banner

Felvágottaink

Gyorsan finomat?

Legyen szó egy gyors, iskolai szendvicsezésről, vagy éjszakai nasiról, mindannyian áhítozunk a finom ízekre. A Lidl minőségi felvágottaival mindenki megtalálja a pillanatnak megfelelőfinomságot!

Amit a felvágottakról tudni kell

A húskészítmények a húsipar termékei, melyek nagy választékban készülnek tápanyagtartalmuk és magas élvezeti értékük miatt. Ide tartoznak többek között a töltelékes áruk (pl.: virsli, párizsi), a felvágottak (pl.: sonkafélék, zala, olasz), a kolbász és hurkafélék, a kenhető húskészítmények (pl.: májkrém), a hússajtok (pl.: disznósajt) és a darabos, tartós (füstölt, pácolt) készítmények (pl.: szalámi) is. A húskészítmények tápanyagtartalma egyaránt függ az összetételtől és a készítési módtól. Minél magasabb a termék színhús tartalma és alacsonyabb a zsírtartalma, annál kedvezőbb táplálkozás-élettani hatását tekintve. Fontos szempont a mértékletesség is, 1 adag = kb. 40-50 gramm húskészítménynek felel meg.


Általában a főétkezések alkalmával fogyasztjuk őket, például reggelire csirkemell sonka, ebédre sült virsli, vacsorára kenőmájas formájában, de kiétkezések részeként is előfordulhatnak széleskörű felhasználásukból adódóan. Így étrendünket változatosabbá tudjuk tenni a jó minőségű különféle húskészítmények által.


Tipp: törekedjünk arra, hogy a húskészítmények mellé válasszunk teljes kiőrlésű pékárut és mindig fogyasszunk mellé sok-sok friss zöldséget.