A Lidl áruházak frisshús kínálatában széles, minőségi választékot találhatunk, így a csirkehúsoktól kezdve a pulyka és a vízi szárnyasok mellett, a sertés, a nyúl-, a bárány-, a borjú- és a marhahús is megtalálható a polcokon, de a steakekből és vadhúsokból is széles kínálatot találunk. Fontos, hogy csakis ellenőrzött, magas élelmiszer- és minőségbiztosítási szempontoknak megfelelő gazdaságokból származó, kiváló minőségű termékeket kínálnak, amelyeket rendszeresen ellenőriznek is.
Az áruházlánc saját márkás Húsfarm termékcsaládjában 75-féle frisshúst kínál, melyek most megújult csomagolásban kerülnek a polcokra. Az új csomagolású Húsfarm termékek 100 százaléka magyar beszállítóktól érkezik, ami mellett, hogy magas minőséget és biztonságot jelent a vásárlók számára, a magyar termelők és a hazai gazdaság támogatása szempontjából is fontos tényező. A hazai, minőségi húsáru frissességét biztosítja az is, hogy a darabolástól számítva akár 24 órán belül bekerül a vállalat központi raktárába. A védőgázas és vákuumos csomagolás pedig nagyban hozzájárul a frissesség, a higiénia és a hosszabb eltarthatóság megőrzéséhez.

Miért jó az előre csomagolt hús?
A hűtőpultos előre csomagolt húsok
✅ csomagolása közvetlenül a vágás után történik
✅ csomagolása lehet védőgázas csomagolás és vákuumcsomagolt is
✅ csomagolása folyamatosan védi a terméket a külső szennyeződésektől és a mikrobiológiai romlástól, ezáltal a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket és eltarthatóságukat
✅ csomagolásán nyomtatott formában megtalálható a fogyaszthatósági idő és a megfelelő tárolási hőmérséklet is.

Tippek a hús tárolásához – Mizsei Jani a Lidl séfje tippjei
A hús nemcsak az egyik legfinomabb, legsokoldalúbban elkészíthető és legértékesebb ételünk, de a szállítás és tárolás szempontjából is az egyik legigényesebb. A Lidl séfje most megosztja a legfontosabb hűtési és elkészítési praktikákat, hogy a sütés-főzésig friss maradjon.
- Ügyeljünk a hűtési láncra, vagyis arra, hogy a vásárlástól egészen a hazaszállításig lehetőleg 0 és 5 fok között tartsuk a hústermékeket, majd ezt követően mielőbb tegyük a hűtőszekrénybe.
- A vásárláshoz használjunk hűtőtasakot vagy préselt kartondobozt.
- Vásárlás után a lehető leggyorsabban vigyük haza, és tegyük a hűtőbe a húsokat!
- A friss hús a hűtő legalsó polcára kerüljön, mert itt van a leghidegebb (0-2 Celsius-fok).
- Ha később – két napon túl – szeretnénk felhasználni, feltétlenül tegyük a fagyasztóba.