Banner

Friss húsaink

Egyszerűen nem lehet betelni vele!


Legyen szó egy mennyei steak-ről, egy tökéletesre grillezett csirkéről vagy egy ínycsiklandó saslikról, a húsokat egyszerűen nem lehet megunni! A Lidl-ben mindig a legfrissebb alapanyagokat találja, ha valami finomságot szeretne készíteni!

Amit a friss húsokról tudni kell

A húsok, húskészítmények, beleértve a grill termékeket is, valamint a halak mind az állati eredetű élelmiszerek csoportjába tartoznak. Ezek a termékek a megfelelő mennyiségben és minőségben fogyasztva, kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban, hiszen számos létfontosságú tápanyagot biztosítanak szervezetünk számára. Rendkívül jó minőségű fehérje források (átlagosan 20% fehérjetartalommal rendelkeznek), megtalálható bennük az összes esszenciális aminosav, ezért a kiegyensúlyozott és változatos étrend részeként naponta ajánlott belőlük fogyasztani.


Az állati eredetű élelmiszereket érdemes minél változatosabban beilleszteni étrendünkbe. Fogyaszthatjuk a főétkezés (reggeli, ebéd, vacsora) részeként, de akár kisétkezésekre (tízórai, uzsonna) is különböző formában. Az egészségmegőrző életmódnak megfelelően törekedjünk arra, hogy az alacsonyabb zsírtartalmú húsféleségeket és halakat válasszuk, hiszen így elkerülhető a felesleges zsírbevitel és az ebből származó túlzott energia bevitel. Húsételeinket mindig készítsük zsírszegény módon és tálaljuk sok zöldséggel, savanyúsággal, salátával kiegészítve.