Az Ön böngészője nem támogatott.
A tartalom tökéletes megjelenítéséhez, válasszon másik böngészőt.Figyelem!Frissítse böngészőjét, egyéb esetben a felhasználói élmény nem lesz megfelelő.
    Napfényben érő szőlőfürtök.



    Fehér szőlő

    A sárgás-zöldes árnyalatú, világos fajta fehér szőlő kisebb mennyiségben tartalmaz sejtvédő, immunrendszert támogató antioxidánsokat, mint a sötétebb héjúak. Azonban egyéb tápanyagait tekintve ugyanolyan hasznos és értékes a szervezet számára. A fajtától függően találhatunk kisebb vagy nagyobb szemű, édesebb vagy savanykásabb ízű fehér szőlőt, próbáljunk ki minél többfélét és válogassunk kedvünkre!

    Szőlőfürtök naplementekor.



    Piros és kék szőlő

    A gyönyörű színekben pompázó piros és kék szőlőfajták antioxidáns-tartalma a legmagasabb. Az egyik legértékesebb közülük a rezveratrol, mely bizonyítottan pozitív hatást gyakorol a szervezetre és számos betegség kialakulásának kockázatát csökkenti (pl.: szív és érrendszeri betegségek). Jó tudni, hogy ezek a hasznos növényi hatóanyagok, valamint a rostok főleg a szőlő magjában és héjában találhatók, tehát érdemes az egész szőlőszemet megenni.