Banner

Cradle to Cradle

A Lidl elkötelezett a fenntartható, körkörös gazdaság mellet

A Lidl, innovációs erejének köszönhetően, 2019-ben először, kísérleti projektként vezeti be egyedülálló textilkollekcióját, melynek darabjai megfelelnek a Cradle to Cradle Certified™ (C2C) arany, illetve ezüst minősítésű tanúsítvány szigorú kritériumainak. A textilekhez használt, biológiailag teljesen lebomló festékanyagokat a Lidl saját maga fejlesztette ki a CHT Grouppal, az EPEA GmbH-val és a Beneficial Design Institute-tal közösen.

A Cradle to Cradle textilkollekció gyártásakor az erőforrás-hatékonyság és az újrahasznosíthatóság minden szempontját független szakértők ellenőrizték a nyersanyagok hatékony felhasználásától, a vegyi anyagok használatán át egészen a tiszta víz védelméig és a megújuló energia felhasználásáig.


Részletekért kattintson a videóra!

A Cradle to Cradle koncepcióról

Text And Image SectionA Cradle to Cradle (Bölcsőtől a Bölcsőig) koncepció a hulladékmentes gazdaság jövőképét vetíti előre, amelyben a nyersanyagokat zárt körforgásban, tartósan újrafelhasználják. A modell megalkotójának Prof. Michael Braungart, német vegyész professzort és technológiai mérnököt, illetve William McDonough amerikai építészt tartják. A Cradle to Cradle Certified™ (C2C) termékszabvány az ipar különböző területein található újrahasznosítható termékek tanúsítására alkalmazható, úgy mint a textilek, fogyasztási eszközök, kozmetikumok és csomagolások. A tanúsításnak összesen 5 szintje van: alap, bronz, ezüst, arany és platina, amelyeket 5 kategóriában - többek között az újrahasznosíthatóság és megújuló energia - lehet elérni. A Cradle to Cradle modell 3 alapelven alapul: 1. A nyersanyagok nyersanyagok maradnak, 2. megújuló energiák használata 3. a sokszínűség támogatása.


"A Cradle to Cradle tanúsítvánnyal rendelkező, nyomott textiltermékek forgalmazásával a Lidl innovatív, fontos és követendő példát mutat a piac számára.”


Prof. Dr. Michael Braungart, a Cradle to Cradle koncepció társalapítója