Az Ön böngészője nem támogatott.
A tartalom tökéletes megjelenítéséhez, válasszon másik böngészőt.Figyelem!Frissítse böngészőjét, egyéb esetben a felhasználói élmény nem lesz megfelelő.
    Brand Navigation
    1. A Lidl-ről
    2. Állások
    3. Ingatlanok
    4. Beszállítóinknak
    5. Vásárlói információk
    6. Kapcsolat

    A gombafogyasztás több évezredes múltra tekint vissza, hiszen már az ókori görög és római birodalomban is használták alapanyagként és ízesítőként egyaránt. Az ehető gombák, mint például a vargánya, a laska-, a csiperke- vagy az őzlábgomba sokoldalúan hasznosíthatók, frissen, szárítva vagy akár konzervnek, pástétomnak elkészítve. A friss gombák nagy részét víz teszi ki, ami eléri az átlag 88-92%-ot. Összetételük alapján igencsak értékesek, hiszen az esszenciális aminosavakat is tartalmazzák, így teljes értékű fehérjeforrások, ugyanakkor a sejtfalban található kitin gátolja hasznosításukat.


    Rostban, vitaminban és ásványi anyagokban is gazdagok. Kiemelkedő a D-, E-, A-, C-, B-vitamin és folsavtartalmuk, ezen kívül bővelkednek káliumban, magnéziumban, cinkben, szelénben és vasban is. Különösen gazdagok íz- és zamatanyagokban, ennek köszönhetően étvágykeltőek és segítik az emésztést. Bátran használjuk a különböző gombákat zöldséges és húsos levesekben, ragukban, pörköltek, saláták, köretek vagy akár tésztaételek részeként is.


    Tipp: a gombákat elkészítéskor minél jobban aprítsuk fel és inkább többször fogyasszunk belőlük kevesebbet. Tegyük változatosabbá étrendünket a különféle gombákkal! Gombás receptekért látogasson el a LIDL Konyhába.