Banner

Gluténmentes kínálatunkról

A gluténmentes étkezésről

Amikor mentes termékeket választunk, vagy teljes mértékben mentes étrendet követünk, egyáltalán nem mindegy, hogy mit fogyasztunk, és milyen alapanyagokat vásárolunk. A LIDL megbízható és egyre bővülő mentes termékkínálatával nyújt segítséget a speciális étrendet követők számára is az egészséges és tudatos táplálkozáshoz.

Text And Image Section


Gluténmentes termékek


A glutén, más néven a sikér egy olyan gabonafehérje, melynek a pékáruk megszokott állagát köszönhetjük. Gluténérzékenység (cöliákia) esetén a gluténban található fehérje (gliadin) okozza a vékonybél nyálkahártya-elváltozásait, melynek követ-

keztében emésztési és súlyos felszívódási zavarok is kialakulhatnak. Számos élelmiszer tartalmaz glutént, így a gluténmentes étrend megvalósításához kérjük dietetikus segítséget, és vásároljunk megbízható gluténmentes termékeket.

Manapság a gluténmentesen étkezők számos termék közül válogathatnak, legyen szó akár alapanyagról (pl.: lisztek), félkész vagy kész termékekről (pl: GM pizza, halrudacska, csirke nuggets) így számukra is biztosított a változatosság és könnyedén megvalósítható az egészségmegőrző étrend. Ha egy kis kényeztetésre vágynak, az édes és sós nassokról sem kell lemondaniuk, hiszen a közkedvelt marlenkának, csokis keksznek, sajtos tallérnak, és chips-eknek is van már gluténmentes változata.


Jó hír, hogy a klasszikus rizs és kukorica alapúak mellett megjelentek az alternatív gabonákból (pl.: köles, hajdina, quinoa) vagy a kókuszból készült termékek, melyekről általánosságban elmondható, hogy alacsonyabb szénhidrát, ugyanakkor magasabb rost, fehérje és zsírtartalommal rendelkeznek. Kiválóan beilleszthetők a mentes-étrendekbe, mivel a glutén-és a laktózmentesség kritériumainak is megfelelhetnek.


Ezekhez a speciális étrendekhez szeretne a LIDL segítséget nyújtani egyre bővülő, állandó jelleggel elérhető termékcsaládjával. A polcokon található alapélelmiszerek lehetőséget teremtenek a tudatos táplálkozáshoz.