Banner

Bemutatkoznak a pincészetek

Text And Image Section

Ismerje meg a Bock Pincét!

A Bock családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza. Borászatunk és szőlőterületeink Magyarország déli részén, a Villányi borvidéken találhatóak, ahol jelenleg közel 100 hektár saját és még 60 hektár integrált területen gazdálkodunk. Területeink a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Ördögárok, Jammertál, Fekete-hegy, Bocor, Makár, Kopár-dűlő), melyeken főként vörös szőlőfajták teremnek. Boraink a Villányi Borvidék eredetvédelmi rendszerének besorolása alapján classicus, premium és super premium kategóriákban elérhetőek. A Bock Borászat mára már országos és nemzetközi sikertörténet, ezt bizonyítják díjnyertes boraink, elégedett visszatérő vásárlóink.


Bock József, borász

Text And Image Section

Ismerje meg a Frittmann Borászatot!

A Frittmann névvel fémjelzett borokat generációk óta családi vállalkozásban, Soltvadkerten készítjük.

Életfilozófiánk a minőség, mely hitvallásnak köszönhetően nyertük el az „Év Bortermelője” és a legnagyobb hazai elismerést jelentő „Év Pincészete” díjat. Minőség iránti elkötelezettségünk azóta is töretlen. A hungarikum szőlők megismertetésében a kezdetektől kiemelt szerepet vállalunk és fontosnak tartjuk, hogy ezekkel a fajtákkal, mint az Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres vagy a Generosa a borkedvelő tudjon találkozni és megszerethesse.


Frittmann János, borász

Text And Image Section

Ismerje meg a Vida Borbirtokot!

2011-ben a magyar borvilág Vida Péterre figyelt, hiszen abban az évben nyerte el az Év Bortermelője címet. Utána egy csendesebb időszak következett, ami alatt azonban a család nem pihent. A háttérben fontos döntéseket hoztak, és dűlőiket már ennek szellemében telepítették újra. „Közel három évtizede dolgozunk dűlőinkben és végre minden szőlőterületünkön olyan fajták olyan művelésmódokkal és tőkeszámmal teremnek, amik lehetőséget adnak számunkra, hogy az igazi szekszárdiságot megmutassuk.

Évekkel ezelőtt állítottuk tudatosan is munkánk középpontjába, hogy olyan elegáns és kedves borokat készítsünk, amelyek Szekszárd völgyeinek adottságait a legjobban kifejezik.” – Vida Péter


Vida Péter, borász

Text And Image Section

Ismerje meg az Eszterbauer Borászatot!

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki feleségével Mónikával, lányaival Ildikóval és Katával, illetve Klein Miklós borász segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozást. Az ősök tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi „paraszt-polgári” világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boraik a Kadarka, Kékfrankos és a Bikavér. A szekszárdi fajták mellett természetesen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot szőlőkből készült boraik is eredményesen szerepelnek a piacon és a világversenyeken egyaránt


Eszterbauer János, borász

Text And Image Section

Ismerje meg a Nyakas Pincészet!

Nyúlné dr. Pühra Beáta borász diplomája megszerzése után 1999-ben került a Nyakas Pincéhez, ahol azon fáradozik, hogy a lehető legszebb tételek kerüljenek palackba. Titka a folyamatos kísérletezés, újítások, s minden irányú fejlesztés, aminek egyetlen kritériuma a minőség. Bestseller tétele az 5 fajtából álló mesteri házasítás, amelyet Aligvárom néven ismerhetett meg a hazai közönség. Bea kézjegye jól felismerhető minden Nyakas boron: harmónia, savegyensúly, intenzív, behízelgő gyümölcsösség és a rendkívül széles aromaskála. Nyúlné dr. Pühra Beáta 2021-ben elnyerte Az Év Bortermelője címet.


Nyúlné dr. Pühra Beáta, borász


Text And Image Section

Dereszla pincészet

Különleges táj, különleges környezet. különleges történelem. Mindez együtt teszi egyedülállóvá a tokaji Dereszla borászatot. A borkultúra legmodernebb elemei és a hegy gyomrába több kilométer hosszan nyúló pincerendszer kapcsolja össze a hagyományt és a korszerűséget. Ez és az az itt dolgozók szakértelme, nemzetközi tapasztalata és persze a borkészítés, mint hivatás feltétlen szeretete teszi világszínvonalúvá a Dereszla borokat.

100 hektár integrált és 40 hektár saját terület a Tokaji Borvidék híres történelmi dűlőiben, ezek közül is kiemelkedik: Teleki, Lapis, Henye, Poklos, Szent kereszt. A Dereszla borokban a változatos dűlőkarakterek biztosítják a komplexitást és diverzitást.

Furmintból, hárslevelűből, muskotályból és kabarból készülnek a száraz fajtaszelektált borok, édes késői szüretelésű borok, száraz és édes szamorodni, 5 és 6 puttonyos aszú, gyöngyözőbor és Methode Traditionnelle pezsgők.


Bai Edit és Bai István, borászok