Az Ön böngészője nem támogatott.
A tartalom tökéletes megjelenítéséhez, válasszon másik böngészőt.Figyelem!Frissítse böngészőjét, egyéb esetben a felhasználói élmény nem lesz megfelelő.
    Brand Navigation
    1. A Lidl-ről
    2. Állások
    3. Ingatlanok
    4. Beszállítóinknak
    5. Vásárlói információk
    6. Kapcsolat
    Banner

    Forralt bor receptek

    Forralt bor receptek

    Az imádnivaló vörös klasszikus


    • 2 narancskarika
    • 2 csillagánizs
    • 2 fahéjrúd
    • 10 szegfűszeg
    • 5 kardamom
    • 10 dkg cukor
    • 1 üveg Dunántúli Édes Merlot
    • (3 dl víz, vagy opcionálisan karácsonyi fűszeres tea)


    1. Melegítsd fel a vörösbort a cukorral (és opcionálisan a vízzel, vagy teával) anélkül, hogy felforralnád!

    2. Tedd hozzá a narancskarikákat, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.

    3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.

    4. Ha nagyon kihűlt, melegítsük vissza, de ne forraljuk.

    Mézes melengető ölelés


    • 1 üveg Debrői Hárslevelű
    • 1 liter szűretlen almalé
    • 5 dkg méz (de kóstolással alakítsuk az ízlésünkre)
    • 1 narancs
    • 1 fahéjrúd
    • 2 szem csillagánizs
    • 4-5 szem szegfűszeg


    1. Melegítsd fel a fehérbort az almalével, a mézzel anélkül, hogy felforralnád!

    2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.

    3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.

    4. Ha szükséges, melegítsd fel ismét, töltsd bögrékbe, és fogyasszátok melegen.

    Bodzás Boldogság


    • 1 üveg Sauvignon Blanc
    • 1 dl bodzavirág szörp
    • 1 narancs
    • fél citrom
    • egy csokor friss menta
    • (3 dl víz)


    1. Melegítsd fel a fehérbort a bodzaszörppel forráspontig, de ne forrald.

    2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, a felkarikázott citromot és a mentát.

    3. Vedd le a tűzről, pár percet hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek.

    4. Töltsd bögrékbe, és kortyold el melegen.