Görögdinnye:

A görögdinnye energiatartalma alacsony (30 kcal/100 gramm), hiszen több mint 90%-a víz, emellett azonban C- és B-vitaminokban, folsavban, káliumba és magnéziumban gazdag. Színes húsa antioxidánsokban (béta-karotin és likopin) bővelkedik. Tipp: kóstoljuk meg görögdinnyés-fetasajtos salátaként is!

Gália dinnye:

Zöldes-fehér húsa rendkívül édes. A dinnyék között ennek a fajtának legmagasabb az energia- (47 kcal/100 gramm) és szénhidráttartalma, a kiegyensúlyozott, egészséges étrend részeként azonban bátran fogyasztható. Tipp: fogyasszuk hideg gazpacho levesként vagy akár grillhúsok mellé salsaként.

Cantaloupe dinnye:

A görögdinnyéhez képest kissé magasabb az energia- (34 kcal/100 gramm) és szénhidráttartalma. Ennek ellenére vitamin- és ásványianyag-tartalma kimagasló, hiszen jelentős mennyiségű B-, C-, K-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot és rezet is tartalmaz.

Tipp: kóstoljuk meg natúr joghurttal és mentával kellemes hűsítő desszertként, vagy ropogtassuk pirított magját
ínyenc nassként.