Online főzőiskola
![](/static/assets/muzli-recept-1264x948-46040.jpg)
Energiabomba müzliszelet házilag
Nézze meg Ön is, hogyan készül az igazi energiabomba, a házi müzliszelet! Széll Tamás mutatja hogyan készítse el ezt a csemegét.
Hozzávalók
- Banán - 1 db
- Zöld alma, tisztítva, mag és héj nélkül - 1 db
- Citrom leve - ½ db
- Milbona Bio zabital - 0,5 dl
- Mister Choc Mogyoróvaj, sós, darabosabb - 100 g
- Maribel Bio juharszirup - 4 ek
- Confeira Méz - 2 ek
- Crownfield Zabpehely, natúr, nagy szemű - 100 g
- Alesto Mandula, sótlan, durvára törve - 50 g
- Alesto Mogyoró, sótlan - 50 g
- Belbake Kókuszreszelék vagy kókuszpehely - 30 g
- Alesto Aszalt vegyes gyümölcs (többféléből) - 100 g
- Napraforgómag, hántolt - 20 g
- J.D. Gross Étcsokoládé 70% csokoládé, keserű, aprítva - 50 g
- Sondey Puffasztott rizs - 50 g
- Belbake Vanília - 1 rúd
- Fahéj - 1-2 csipet
- Só - 1 csipet
Elkészítés:
A kevés zabtejet a mogyoróvajjal, a mézzel, a juharsziruppal éppen csak felmelegítjük, hogy a mogyoróvaj lágyabb legyen. Hozzáadjuk egy vanília kikapart magját. Ha már könnyű kevergetni, hozzáadjuk az időközben feldarabolt banánt és kockázott almát, valamint a citromlevet. Kézi turmixszal homogén, sűrű masszát készítünk, majd egy keverőtálba tesszük. Hagyjuk egy picit lehűlni. Hozzákeverjük a zabpelyhet, durva mandulát és mogyorót, kókuszpelyhet, aszalt gyümölcsöket, csokoládét, a napraforgómagot és a puffasztott rizst, valamint egy csipet fahéjat és sót.
Alaposan eldolgozzuk, sűrű, nehéz, imitt-amott ragadós, darabos állagú keveréket kell, hogy kapjunk.
Négyzetalakú, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk a „tésztát” és mértani precizitással elsimítjuk a tetejét, letömörítjük.
Előmelegített, 150 fokos sütőbe tesszük lassan sülni-szikkadni kb. 50 percre.
Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tetszőleges darabokra vágjuk és becsomagoljuk sütőpapírba. Hűtőben hetekig is eláll, de szobahőmérsékletűen fogyasszuk!
Igazi energiabomba.
![](/static/assets/tizorai-szendvicsek-recept-1264x948-46041.jpg)
Tízórai szendvicsek cékla- és avokádókrémmel
Tanulja meg hogyan készülnek igazán finom és egészséges szendvicskrémek! Minden fortélyt elleshet Széll Tamástól.
Szendvics:
- Lidl pékáru: Félbarna kenyér, egészben - 0,5 kg
- Tojás - 4 db
- Milbona Reszelt Old Hollander sajt - 4-5 ek
- Húsfarm GMO-mentes csirkemellfilé - 2 kisebb mell, kb. 30 dkg összesen
- Pikok Krakkói sertéssonka felvágott, szeletelt - 4 szelet
- Pikok Baconszalonna, szeletelt - 8 szelet
- Paradicsom, nagy - 8 vékony szelet
- Vita D’or Napraforgóolaj - 1-2 ek
- Só - ízlés szerint
Avokádókrém:
- Avokádó, érett - 3 db
- Citrom leve - ½ db
- Fokhagyma, aprítva - ½ gerezd
- Milbona Krémsajt - 1 ek
- Petrezselyem, aprítva - 2 ek
- Lila hagyma, aprítva - ½ fej
- Lenmag - 1 ek
- Alesto Napraforgómag, aprítva - 1 ek
- Só, frissen őrölt bors - ízlés szerint
Tormás céklakrém:
- Finomra reszelt egészben, fóliában sült cékla - 2 db ökölnyi méretű
- Hazánk Kincsei Ecetes torma, leve kinyomkodva - 4 ek
- Milbona Kecskesajt, friss - 2-3 ek
- Alma, reszelve, leve kinyomkodva - 1 db
- Só, frissen őrölt bors - ízlés szerint
Elkészítés:
Krémek:
A krémek összetevőit keverjük össze, majd fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeálljanak.
Szendvics:
A csirkemellet késsel vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és nagyon kevés olajon serpenyőben aranysárgára sütjük.
Ugyanebben a serpenyőben a felvert tojásokból is egy keményebb rántottát készítünk, amit bőségesen meghintünk reszelt sajttal, pici sóval. Állaga legyen vágható és ne túl darabos, hogy a szendvicsből ne potyogjon ki!
A szalonnát és a sonkát is alaposan megpirítjuk és így tesszük a szendvicsünkbe.
Tálaláskor a kenyeret 1 cm vastagra szeleteljük és száraz serpenyőben „sparheltosan” megpirítjuk, de csak az egyik felüket!
A kenyérszeletek pirult felét kenjük meg gazdagon a kiválasztott krémünkkel és erre pakoljuk a sült szalonnát, sonkát, csirkemellet, sajtos rántottát és szép kövér paradicsomszeleteket.
Csomagoljuk és magunkkal visszük.
![](/static/assets/hazi-retro-pizza-recept-1264x948-46060.jpg)
Házi készítésű retró pizza
Az igazi retró pizza receptje többé nem titok! Nézze meg Ön is, hogyan készül ez a klasszikus étel!
Pizzatészta:
- Belbake Liszt - 1 kg
- Víz - 3 dl
- Hazánk Kincsei Tej - 2 dl
- Pilos Habtejszín 30% Tejszín - 2 cl
- Primadonna Olívaolaj - 3 cl
- Kristálycukor - 1 ek
- Tojás, felverve - 1 db
- Só - 8 g
- Belbake Élesztő, szárított - 7 g
Paradicsomszósz:
- Freshona Hámozott, darabolt paradicsom - 600 g
- Fokhagyma, héjasan - 5-6 gerezd
- Bazsalikom, friss - 3-4 szál
- Kakukkfű, friss - 2-3 szál
- Salottahagyma, félbe vágva - 2 db
- Só és Kania frissen őrölt bors
Feltét (igazából ki mit szeretne) pl.:
- Pikok Krakkói sertéssonka kockákra vágva
- Lovilio Grana Padano sajt, reszelve
- Hatherwood Cheddar sajt, reszelve
- Pikok Paprikás szalámi, szeletelt
- Gomba, vékonyra szelve
- Kukoricakonzerv
- Lovilio Mozzarella sajt
- Kania Morzsolt Oregánó
Elkészítés:
Paradicsomszósz:
A paradicsomkonzerveket egy szélesebb serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a tenyérrel megzúzott fokhagymát, félbevágott salottát, bazsalikomot és kakukkfüvet.
Csendesen felére forraljuk és csak a végén ízesítjük kevés sóval és borssal.
A fűszereket és hagymákat eltávolítjuk belőle. Hidegen kenjük a tésztára.
Pizzatészta:
A tejet, tejszínt, vizet, cukrot felmelegítjük és feloldjuk benne az élesztőt és picit hagyjuk is pihenni. Közben a dagasztógépbe lisztet szitálunk, hozzáadjuk a sót. Lassan elkezdjük dagasztani, majd szépen hozzáadjuk a tojást és az élesztős keverékünket is, és a legvégén az olívaolajat.
Nagyméretű, olívaolajjal kikent tálba tesszük a kidagasztott, felgömbölyített tésztát, lefóliázzuk és másnapig hűtőben tároljuk – másnap dolgozunk vele.
Olajozott deszkára fektetjük a tésztát, három részre szedjük, mert három pizzát tudunk majd belőle készíteni. Nagyméretű tepsit vékonyan kiolajozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a sűrű paradicsomszósszal és gazdagon, egyenletesen meghintjük a tetszőleges feltétjeinkkel.
Előmelegített 220 fokos sütőben sütjük, míg a sajt meghólyagosodik.
Langyosan fogyasztjuk, esetleg másnap, hidegen.