Banner

Online Főzőiskola

Csirkemell Piccata

Tanulja meg Ön is, hogyan készül egy igazi olasz különlegesség, a csirkemell piccata!

Hozzávalók:

  • Húsfarm csirkemell, csont és bőr nélkül - 4 db csirkemell
  • Italiamo kapribogyó - 4 ek.
  • Italiamo aszalt paradicsom, aprítva - 2 ek.
  • Koktélparadicsom, apró cikkekre vágva - 6 db
  • Petrezselyem, aprítva - 1 kisebb köteg
  • Belbake liszt - 100 g
  • Tojás - 3 db
  • Italiamo/ Lovilio parmezán, szárított, finomra darált - 50 g
  • Belbake zsemlemorzsa - 50 g
  • Pilos vaj - 80 g + 2-4 ek.
  • Primadonna olívaolaj - 0.5 dl
  • Citrom leve - fél db
  • Só, frissen őrölt bors - ízlés szerint

Polenta:

  • Kukoricadara - 70 g
  • Hazánk Kincsei tej - 500 g
  • Freshona csemegekukorica-konzerv - 1 doboz
  • Freshona csemegekukorica-konzerv leve - 1 dl kb.
  • Pilos vaj - 100 g
  • Italiamo/ Lovilio reszelt, szárított parmezán - 50 g
  • Kakukkfű, aprítva - 1 ek.
  • Fokhagyma - 2 gerezd
  • Só - ízlés szerint


Elkészítés:

A csirkemellet nem klopfoljuk, hanem szép vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd először lisztbe hempergetjük, ezután vékonyan megkenjük tojással, majd zsemlemorzsa és parmezán keverékébe forgatjuk. Lényeg, hogy ne legyen durván vastag a panír!


Vaj és olívaolaj keverékében kezdjük sütni a vékonyan panírozott hússzeleteket. Egészen aranybarnára sütjük, majd rácsra tesszük pihenni. A visszamaradt barnás, morzsás sütőzsiradékot frissítjük egy kis vajjal, habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a kaprit, a szárított és a friss paradicsomot, petrezselymet, pár csepp citromlevet, egy-két reszelésnyi citromhéjat, pici sót és rengeteg borsot. A rögtönzött mártásocskába visszahelyezzük a hússzeleteket, egyet rottyintunk rajta és kész is.


Kukoricapolentával tálalhatjuk.


Polenta:

A tejet a kukoricakonzerv levével összekeverjük és felforraljuk. Ízesítsük aprított fokhagymával, kakukkfűvel, sóval, majd adjuk hozzá a vajat. Ha a vaj is elolvadt, hozzáadjuk a kukoricadarát és pöszögve sűrítjük, míg túl sűrű krém nem válik belőle. Kb. 15-20 percet vesz igénybe. A legvégén hozzáadjuk az egész kukoricaszemeket és a parmezánt, elkeverjük és tálaljuk is.


Halfasírtos császárzsemle

Készítsen Ön is egy igazán ízletes halburgert! Széll Tamás egy kitűnő receptet mutat hozzá.

Hozzávalók:


Halfasírt:

  • Ocean Sea lazac steak, bőr nélkül darálva - 300 g
  • FRESH FISH TODAY afrikai harcsafilé, darálva - 300 g
  • Petrezselyem és kapor aprítva - 1-1 kisebb köteg
  • Só, frissen őrölt bors - ízlés szerint
  • Belbake liszt - 100 g
  • Tojás, felverve - 4 db
  • Császárzsemle - 4 db friss + 4 db szikkadt, morzsának
  • Vita’dor napraforgóolaj - 3-4 dl a sütéshez
  • Freshona csemege uborka, hosszában szeletelve - 4 db
  • Rukkola - 1-2 marék


Kapros tejföl:

  • Hazánk Kincsei tejföl - 150 g
  • Milbona Sajtkrém, natúr - 100 g
  • Petrezselyem és kapor aprítva - 1-1 kisebb köteg
  • Citrom leve - pár csepp
  • Citromhéj - 0.5 db
  • Só, frissen őrölt bors - ízlés szerint


Elkészítés:


Halfasírt:

A lazacot és afrikai harcsát vegyesen ledaráljuk. Végig jégen dolgozzunk, hogy a hal legyen hideg!


A darált halhúst összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adunk hozzá egy kis aprított kaprot és petrezselymet, majd tetszőleges méretű, kissé lapított pogácsákat formázunk belőle. A hűtőben pihentessük fél-egy órát, a sótól szépen össze fog tapadni.

Zsemlemorzsát készítünk: a szikkadt zsemlét félbevágjuk és nyílt láng felett megpirítjuk, kiszárítjuk. Lereszeljük és félretehetjük tálalásig, száradhat is.


A halpogácsákat panírozzuk klasszikus módon a lisztbe, tojásba és a nem klasszikus zsemlemorzsába. Napraforgóolajban sütjük ropogósra, aranybarnára. Ha kész, rácsra tesszük, majd tálalunk.


Kapros tejföl:

A tejfölt a sajtkrémmel elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, friss aprított kaporral és petrezselyemmel, pár csepp citromlével, kevés reszelt citromhéjjal.


Tálalás:

A friss zsemléket félbevágjuk, megkenjük a kapros tejföllel, mehet bele a fasírt, szeletelt csemegeuborka, rukkola és jöhet bele még egy nagy kanál kapros tejföl.