Online Főzőiskola
Csirkemell Piccata
Tanulja meg Ön is, hogyan készül egy igazi olasz különlegesség, a csirkemell piccata!
Hozzávalók:
- Húsfarm csirkemell, csont és bőr nélkül - 4 db csirkemell
- Italiamo kapribogyó - 4 ek.
- Italiamo aszalt paradicsom, aprítva - 2 ek.
- Koktélparadicsom, apró cikkekre vágva - 6 db
- Petrezselyem, aprítva - 1 kisebb köteg
- Belbake liszt - 100 g
- Tojás - 3 db
- Italiamo/ Lovilio parmezán, szárított, finomra darált - 50 g
- Belbake zsemlemorzsa - 50 g
- Pilos vaj - 80 g + 2-4 ek.
- Primadonna olívaolaj - 0.5 dl
- Citrom leve - fél db
- Só, frissen őrölt bors - ízlés szerint
Polenta:
- Kukoricadara - 70 g
- Hazánk Kincsei tej - 500 g
- Freshona csemegekukorica-konzerv - 1 doboz
- Freshona csemegekukorica-konzerv leve - 1 dl kb.
- Pilos vaj - 100 g
- Italiamo/ Lovilio reszelt, szárított parmezán - 50 g
- Kakukkfű, aprítva - 1 ek.
- Fokhagyma - 2 gerezd
- Só - ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet nem klopfoljuk, hanem szép vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd először lisztbe hempergetjük, ezután vékonyan megkenjük tojással, majd zsemlemorzsa és parmezán keverékébe forgatjuk. Lényeg, hogy ne legyen durván vastag a panír!
Vaj és olívaolaj keverékében kezdjük sütni a vékonyan panírozott hússzeleteket. Egészen aranybarnára sütjük, majd rácsra tesszük pihenni. A visszamaradt barnás, morzsás sütőzsiradékot frissítjük egy kis vajjal, habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a kaprit, a szárított és a friss paradicsomot, petrezselymet, pár csepp citromlevet, egy-két reszelésnyi citromhéjat, pici sót és rengeteg borsot. A rögtönzött mártásocskába visszahelyezzük a hússzeleteket, egyet rottyintunk rajta és kész is.
Kukoricapolentával tálalhatjuk.
Polenta:
A tejet a kukoricakonzerv levével összekeverjük és felforraljuk. Ízesítsük aprított fokhagymával, kakukkfűvel, sóval, majd adjuk hozzá a vajat. Ha a vaj is elolvadt, hozzáadjuk a kukoricadarát és pöszögve sűrítjük, míg túl sűrű krém nem válik belőle. Kb. 15-20 percet vesz igénybe. A legvégén hozzáadjuk az egész kukoricaszemeket és a parmezánt, elkeverjük és tálaljuk is.
Halfasírtos császárzsemle
Készítsen Ön is egy igazán ízletes halburgert! Széll Tamás egy kitűnő receptet mutat hozzá.
Hozzávalók:
Halfasírt:
- Ocean Sea lazac steak, bőr nélkül darálva - 300 g
- FRESH FISH TODAY afrikai harcsafilé, darálva - 300 g
- Petrezselyem és kapor aprítva - 1-1 kisebb köteg
- Só, frissen őrölt bors - ízlés szerint
- Belbake liszt - 100 g
- Tojás, felverve - 4 db
- Császárzsemle - 4 db friss + 4 db szikkadt, morzsának
- Vita’dor napraforgóolaj - 3-4 dl a sütéshez
- Freshona csemege uborka, hosszában szeletelve - 4 db
- Rukkola - 1-2 marék
Kapros tejföl:
- Hazánk Kincsei tejföl - 150 g
- Milbona Sajtkrém, natúr - 100 g
- Petrezselyem és kapor aprítva - 1-1 kisebb köteg
- Citrom leve - pár csepp
- Citromhéj - 0.5 db
- Só, frissen őrölt bors - ízlés szerint
Elkészítés:
Halfasírt:
A lazacot és afrikai harcsát vegyesen ledaráljuk. Végig jégen dolgozzunk, hogy a hal legyen hideg!
A darált halhúst összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adunk hozzá egy kis aprított kaprot és petrezselymet, majd tetszőleges méretű, kissé lapított pogácsákat formázunk belőle. A hűtőben pihentessük fél-egy órát, a sótól szépen össze fog tapadni.
Zsemlemorzsát készítünk: a szikkadt zsemlét félbevágjuk és nyílt láng felett megpirítjuk, kiszárítjuk. Lereszeljük és félretehetjük tálalásig, száradhat is.
A halpogácsákat panírozzuk klasszikus módon a lisztbe, tojásba és a nem klasszikus zsemlemorzsába. Napraforgóolajban sütjük ropogósra, aranybarnára. Ha kész, rácsra tesszük, majd tálalunk.
Kapros tejföl:
A tejfölt a sajtkrémmel elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, friss aprított kaporral és petrezselyemmel, pár csepp citromlével, kevés reszelt citromhéjjal.
Tálalás:
A friss zsemléket félbevágjuk, megkenjük a kapros tejföllel, mehet bele a fasírt, szeletelt csemegeuborka, rukkola és jöhet bele még egy nagy kanál kapros tejföl.